Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ-τα νερά του βόθρου περικύκλωσαν τους φούρνους!

Μόλις (15) μέτρα από την κεντρική πύλη του ΚΕΝ Θήβας έχει ξεχειλίσει βόθρος και τα βρώμικα νερά όχι απλώς λιμνάζουν και αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης, αλλά πλέον έχουν προχωρήσει και περικυκλώσει τους αρτοκλίβανους!  Δηλαδή, γύρω από τους φούρνους που εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες των χιλιάδων του προσωπικού και των νεοσύλλεκτων συναδέλφων υπάρχουν τα βρωμόνερα του βόθρου…
Το γεγονός αυτό είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου όχι μόνο των επιλεκτικών περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και της διοίκησης της μονάδας. Όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι και γονείς αντιστοιχούν σε 240 νεοσύλλεκτους 10 τουαλέτες και 10 ουρητήρια. Ακόμη όμως και σε αυτά τα καζανάκια δεν δουλεύουν και έχουν αντικατασταθεί από κουβάδες.
Τα στελέχη προβάλλουν τη δικαιολογία της έλλειψης πίεσης στο νερό λόγω της μεγάλης χρήσης, αλλά η απάντηση αυτή καταρρέει καθώς ούτε στις 5.00 π.μ., με την πλειοψηφία των συναδέλφων να κοιμάται δε δουλεύει τίποτε!

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί η διοίκηση της μονάδας δεν έκανε τίποτε τόσες μέρες που το ΚΕΝ ήταν άδειο, αλά και γιατί δεν κάνει τίποτε τώρα για να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Η κατανόηση των στελεχών φυσικά δεν αρκεί, αφού οι όποιες λύσεις δίνονται όχι μόνο δεν απαντούν στην ανησυχία των συναδέλφων για την υγεία τους, αλλά φαντάζουν εξαιρετικά αναποτελεσματικές και προσβλητικές. Πως αλλιώς να θεωρηθεί η νέα υπηρεσία φρούρησης των τουαλετών, με καθήκον του φαντάρου να ελέγχει την καθαριότητα της τουαλέτας μετά την χρήση της από τους συναδέλφους!
Το πρόβλημα είναι οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο επιλεκτικός τους χαρακτήρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ελάχιστα είδη καθαρισμού δίνονται με εξαιρετική δυσκολία, ενώ στους (6) στρατιώτες που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στις τουαλέτες δίνονται γάντια μόλις στους (2) και πρέπει να απαιτηθεί από τους φαντάρους για να δοθούν σε όλους γάντια.

Αυτός είναι ο στρατός του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του ΑΓΕΣ Μανωλά: ένας στρατός που δίνει από το 2011 έως σήμερα 16 δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ και προμηθεύεται 2 δισεκατομμύρια μεταχειρισμένα αμερικανικά οπλικά συστήματα, αλλά η υγεία των φαντάρων απειλείται καθώς δεν υπάρχουν γάντια, καθαριστικά, καζανάκια!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου