Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ 3 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 2020, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ!

Image
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Ισραήλ: Το ανατριχιαστικό ιστορικό της δολοφονίας των 3 εφήβων - Δικάζεται ο απαγωγέας

Τρεις κατηγορίες για "σκόπιμη πρόκληση θανάτου" αντιμετωπίζει ο Χουσάμ Καουάσμεχ που φέρεται ότι απήγαγε τρεις εφήβους και τους σκότωσε κοντά στη Χεβρώνα. Η απαγωγή και η δολοφονία των τριών νέων ήταν μία από τις αφορμές που πυροδότησαν τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Οι ισραηλινές αρχές απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες στον Παλαιστίνιο που φέρεται ότι οργάνωσε την απαγωγή τριών Ισραηλινών εφήβων στη Δυτική Όχθη τον Ιούνιο. Ο Χούσαμ Καουάσμεχ, 40 ετών, κατηγορείται ότι συγκέντρωσε χρήματα, σχεδίασε την απαγωγή και έκρυψε τα πτώματα των ομήρων σε ένα χωράφι που είχε αγοράσει δύο μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με την Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ. Ο Παλαιστίνιος συνελήφθη στις 11 Ιουλίου και με βάση το κατηγορητήριο που του απήγγειλε το στρατοδικείο του Οφέρ, στα βόρεια της Ιερουσαλήμ, αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για"σκόπιμη πρόκληση θανάτου". Άλλοι δύο ύποπτοι για την απαγωγή,  δεν έχουν συλληφθεί και καταζητούνται.

Ο Εγιάφ Γίφρα, 19 ετών, ο Γκιλάντ Σάαρ, 16 ετών και ο Ναφτάλι Φράνκελ, επίσης 16 ετών, απήχθησαν στις 12 Ιουνίου κοντά σε μια στάση, σε έναν οικισμό εποίκων στα νότια της Ιερουσαλήμ. Οι δράστες τους πυροβόλησαν και τους σκότωσαν ενώ βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου. Τα πτώματά τους βρέθηκαν 18 ημέρες αργότερα, θαμμένα κάτω από πέτρες στα βόρεια της Χεβρώνας.

Ο Καουάσμεχ κατάγεται από τη Χεβρώνα. Σύμφωνα με τη Σιν Μπετ, είχε δανειστεί 220.000 σέκελ (περίπου 47.000 ευρώ) από έναν αδελφό του στη Γάζα και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει δύο αυτοκίνητα, δύο τουφέκια και δύο πιστόλια. Το ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή των νέων και κατόπιν οι δράστες το πυρπόλησαν και το εγκατέλειψαν. Με το δεύτερο όχημα διέφυγαν.

Αμέσως μετά τη δολοφονία των εφήβων ο Καουάσμεχ βοήθησε να μεταφερθούν τα πτώματα στο χωράφι του, όπου τα έθαψε. Σχεδίαζε να φύγει στην Ιορδανία, όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 11 Ιουλίου στον προσφυγικό καταυλισμό Σουάφατ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.Ο Μαχμούντ Καουάσμεχ, ο αδελφός του Χούσαμ στη Γάζα, που φέρεται ότι του έδωσε τα χρήματα, εξέτιε ποινή 20 ετών κάθειρξης σε ισραηλινή φυλακή για τη συμμετοχή του σε μια διπλή βομβιστική επίθεση, τον Αύγουστο του 2004, όπου σκοτώθηκαν 16 Ισραηλινοί. Όμως αποφυλακίστηκε και στάλθηκε στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, το 2011.
http://www.onalert.gr/stories/israhl-to-anatrixiastiko-istoriko-ths-dolofonias-twn-3-e8hvwn-dikazetai-o-apagwgeas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου