Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Στο 88 ΤΥΠ της Λήμνου η κατάσταση για τους φαντάρους είναι τραγική

Απίστευτα πράγματα φτάνουν κάθε μέρα στη Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από κάθε μεριά της παραμεθορίου για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες αλλά και το οικονομικό ξεζούμισμα των φαντάρων.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση όμως που συμπυκνώνει ακριβώς την αντίληψη του ΓΕΣ για το πώς πρέπει να ζουν οι φαντάροι και τι ρόλο έχουν στον στρατό , έρχεται από την Λήμνο όπου η κατάσταση που μας περιγράφουν οι συνάδελφοι εκεί, φαίνεται μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες να αποτελούν τον κανόνα για τους φαντάρους στο νησί και όχι την εξαίρεση.
Πιο συγκεκριμένα , στο 88 ΤΥΠ της Λήμνου η κατάσταση για τους φαντάρους είναι τραγική.
Ατελείωτες υπηρεσίες και πάνω από μήνα χωρίς έξοδο για τους λιγοστούς φαντάρους που υπηρετούν εκεί. Οι άδειες δίνονται με το σταγονόμετρο τόσο που μπορεί να περάσει και δίμηνο για να δοθεί άδεια σε όποιον φαντάρο την ζητάει
Η κατάσταση παραμένει ίδια για πολύ καιρό παρά τις προσπάθειες του διοικητή αντισυνταγματάρχη Βασιλόπουλου να την συμμαζέψει. Φαίνεται ότι αυτή την κατάσταση την καθορίζει ο ταξίαρχος του νησιού Τζούμης. Βλέπεις το ΓΕΣ πρέπει να εξασφαλίσει τους χιλιάδες φαντάρους που χρειάζονται ως Υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταγράφεται και περιστατικό άρνησης του να δοθεί σε φαντάρο κατάσταση επιβίβασης  αναγκάζοντας τον συνάδελφο να πληρώσει για την μετακίνηση του παρά τα όσα έταζε προεκλογικά ο πρώην Υπουργός Άμυνας Αβραμόπουλος για απεριόριστες καταστάσεις επιβίβασης.
Ουσιαστικά ΓΕΣ και Υπουργείο Άμυνας παίζουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των φαντάρων αφού με το νέο νόμο για τον Στρατό δημοσιοποιούσαν την απόφαση τους να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς κάλυψης του κόστους μετακίνησης των στρατιωτών στις άδειες τους, με καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούσαν στις μακρινές μονάδες της παραμεθορίου.
Απαιτούμε εδώ και τώρα το ΓΕΣ να διευκρινίσει το τι γίνεται με τα δωρεάν εισιτήρια για τους φαντάρους.  Δεν γίνεται, να μας υποχρεώνει να υπηρετήσουμε τόσο μακριά, να βιώσουμε αυτή την τραγική κατάσταση, και να πληρώνουμε για να γυρίσουμε σπίτια μας. 
Καλούμε τον διοικητή της μονάδας να κλείσει όλες τις υπηρεσίες  που δεν είναι αναγκαίες.
Εδώ και τώρα να σταλεί κόσμος στην μονάδα ώστε να αλλάξει άρδην η κατάσταση εκεί .
 Το ΓΕΣ να απαντήσει σχετικά με το θέμα των καταστάσεων επιβίβασης και να τις χορηγήσει άμεσα για όλους τους φαντάρους που υπηρετούν  στην παραμεθόριο.
Οι φαντάροι να βγουν παραπονούμενοι, να συγκροτήσουν Επιτροπές και να μην αφήσουν κανένα δικαίωμα μας χωρίς να το διεκδικήσουν.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ .
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. συγνωμη αλλα αυτο γινεται απο το 2010 που ημουν εκει.
    πραγματικα πολυ λυπηρό γεγονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή