Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Μεσόγειο

Το αμυντικό σύστημα Arrow 2 αποτελεί μέρος μιας πέντε επιπέδων κλιμακωτής αεράμυνας, η οποία αποσκοπεί την πλήρη κάλυψη του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Τζόνστσν Μοσέρι, το σύστημα Arrow 2 έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για απειλές μεγάλου βεληνεκούς. (Jerusalem Post)
Tην Τρίτη στις 11:31 Ώρα Ελλάδος εντοπίστηκε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η πτήση του πυραύλου διήρκησε περί τα 40 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τροχιά του πυραύλου παρατηρήθηκε από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου, ανοιχτά της Κύπρου, στην κατεύθυνση της ανατολικής ακτής της Μεσογείου. Η περιοχή - 300 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοβ, ανέφερε ότι η εκτόξευση εντοπίστηκε από το ρωσικό κέντρο ραντάρ στο Αρμαβίρ (περιοχή Κρασνοντάρ) στη νοτιοδυτική Ρωσία. 

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι η πυραυλική δοκιμή διεξήχθη από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 2, ένας πύραυλος Sparrow κατασκευής Rafael εξαπολύθηκε από τη Μεσόγειο Θάλασσα στο Ισραήλ, ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ. «Τα συστήματα ανίχνευσαν και παρακολούθησαν το βλήμα, και στο σωστό χρόνο πυροδότησαν ένα πύραυλο αναχαίτισης Arrow 2».
Το αμυντικό σύστημα Arrow 2 αποτελεί μέρος μιας πέντε επιπέδων κλιμακωτής αεράμυνας, η οποία αποσκοπεί την πλήρη κάλυψη του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Τζόνστσν Μοσέρι, το σύστημα Arrow 2 έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για απειλές μεγάλου βεληνεκούς. Ωστόσο, σε αντίθεση με το σύστημα πυραυλικής άμυνας Iron Dome, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, το σύστημα Arrow 2 δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μάχη.
Τα άλλα τρία συστήματα - Iron Beam, David's Sling, and Arrow 3 - αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post. Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα, μια βάση στο Τελ Σαχάρ στο κέντρο του Ισραήλ, φιλοξενεί το προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα Arrow 3.
Τον Ιανουάριο, το Ισραήλ δοκίμασε με επιτυχία το σύστημα Arrow 3, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Ένας μεγάλου βεληνεκούς πύραυλος αναχαίτισης Arrow 3 εξαπολύθηκε από την αεροπορική βάση Παλμαχίν, νότια του Τελ Αβίβ. Άφησε την ατμόσφαιρα της Γης, πραγματοποίησε μια σειρά ελιγμούς σε εξω-ατμοσφαιρικές πορεία και έχοντας εκπληρώσει την αποστολή του έπεσε στη Μεσόγειο. Η δοκιμή διήρκεσε 10 λεπτά.
Το Σεπτέμβριο του 2013 το Ισραήλ είχε προβεί σε μια παρόμοια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. Τότε είχε αναφερθεί ότι ο πύραυλος που δοκιμάστηκε από τους Ισραηλινούς φέρεται να σχεδιάστηκε για να προσομοιώσει την πτήση του ιρανικού πυραύλου Shihab-3 με εύρος 1.500-2.000 χιλιόμετρα.
http://www.fox2magazine.net/%CE%9C%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE/9196-%CE%94%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%99%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%9C%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου