Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

H ρωσόφωνη δαδικτυακή πύλη «Νέα Ρωσία» με αναφορά στους κατοίκους της περιοχής ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο στο Χάρκοβο προσγειώθηκαν δύο αμερικανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Hercules, τα οποία έφεραν την Ουκρανία πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων. Μιλάμε για τον τύπο LAROM (Ρουμανία) και Τeruel 3 (Ισπανία), σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. Έχει αναφερθεί ότι εκτός από τα συστήματα MLRS, ξεφορτώθηκαν και πυρομαχικά. Στη συνέχεια, τα MLRS κινήθηκαν με τη δική τους ισχύ προς την κατεύθυνση της Σταρομπέλσκα.

Παραπομπή:
LAROM – πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων, έχει αναπτυχθεί από τρουμανικές και ισραηλινές εταιρείες. Το σύστημα είναι μία τροποποίηση του σοβιετικού BM-21 Grad. Το MLRS LAROM χρησιμοποιείται από το ρουμανικό στρατό από το 2002. Η Ρουμανία - μέχρι τώρα, είναι ο μοναδικός χρήστης στον κόσμο του εν λόγω συστήματος.
Teruel 3 – ισπανικό MLRS, αναπτύχθηκε το 1982. Το λειτουργεί ο στρατός της Ισπανίας και η Γκαμπόν. Το σύστημα έχει μια μέγιστη εμβέλεια 28 χιλιομέτρων.
Αυτά είναι τα «όπλα ακριβείας», τα οποία θα παρέχουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, όπως είχε πει νωρίτερα ο Ουκρανός Πρόεδρος Ποροσένκο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου