Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Λαγός: «Λιώσαμε τους κομμουνιστές στο Πέραμα»


(Αναδημοσίευση από το www.efsyn.gr)
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τη δολοφονική επίθεση Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με στόχο ομάδα αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ. Η επίθεση είχε καταλήξει στον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα στελεχών του ΠΑΜΕ. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, χτυπημένος στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο. Αργότερα κατασχέθηκαν σε έρευνα στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής ρόπαλα με αυτοσχέδιες μεταλλικές απολήξεις.
Η Χρυσή Αυγή κατά την προσφιλή της συνήθεια αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο επεισόδιο του Περάματος και έσπευσε να καταγγείλει τα «ψέματα των μπολσεβίκων», ενώ η τοπική ιστοσελίδα της οργάνωσης υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημα μαρτυρία που να δείχνει πως [οι επιτιθέμενοι] ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».
Τηλεφωνική επικοινωνία
Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει στη δημοσιότητα ένα νέο σημαντικό ντοκουμέντο. Πρόκειται για τηλεφωνική επικοινωνία του «περιφερειάρχη» της ναζιστικής οργάνωσης Ιωάννη Λαγού με το τοπικό στέλεχος Σωτήρη Δεβελέκο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά με την «Ελληνική Αυγή». Η συνδιάλεξη πραγματοποιείται λίγα λεπτά μετά την επίθεση και αποτελεί πλήρη απόδειξη για την οργανωμένη δράση του τοπικού Τάγματος Εφόδου.
http://www.topontiki.gr/article/82703/Lagos-Liosame-tous-kommounistes-sto-Perama
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου