Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ 1500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΚΨΜ

Η αμαρτωλή ιστορία των ΚΨΜ έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά δεν είναι τα ιδιωτικά ΚΨΜ του ΚΕΝ Θήβας που ο ιδιώτης γδύνει τους συναδέλφους με τα πανάκριβα προιόντα, ενώ  το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να του βάζουν πλάτη.
Αλλά είναι το ΚΨΜ στους Πεζοναύτες του 505 Τάγματος που γίνεται η αιτία να απαιτήσουν από τους συναδέλφους που κατά διαστήματα εργάστηκαν σε αυτό, 1500 ευρώ.
Ουσιαστικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ΚΨΜ είναι μια αμαρτωλή ιστορία καθώς οι διοικητές των μονάδων και οι οικονομικές υπηρεσίες είτε είναι ανάξιες είτε κάνουν τα στραβά μάτια στην κάκιστη διαχείριση τους, που για κάποιους φυσικά σημαίνει σημαντικά κέρδη.
Όμως όλα θα είχαν αντιμετωπιστεί  πολύ εύκολα αφού στα ΚΨΜ ο εφοδιασμός θα μπορούσε να καταγράφεται λεπτομερώς, να πουλούν σε τιμές κόστους και να υπάρχουν ταμειακές μηχανές.

Τίποτε όμως από αυτά δε γίνεται γιατί κάποιοι βγάζουν λεφτά από τα ΚΨΜ, οι διοικητές κοστολογούν πιο ακριβά και με το κέρδος από την πώληση των προιόντων κάνουν συχνά έργα βιτρίνας, ενώ το Υπουργείο χρησιμοποιεί αυτή τη προβληματική κατάσταση για να τονίσει την αναγκαιότητα ιδιωτικοποίησης τους, στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που φέρνει κέρδη στους ιδιώτες.
Έτσι τώρα, οι συγκεκριμένοι Πεζοναύτες, λίγο πριν απολυθούν μαθαίνουν ότι χρωστούν 1500 ευρώ λόγω της κακής διαχείρισης των ΚΨΜ.
Αλήθεια, γιατί δεν τα ζητούν από τον υπεύθυνο υπαξιωματικό και αξιωματικό; Τον ίδιο το διοικητή;
Και απαιτούν 1500 ευρώ από τους συναδέλφους που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Πεζοναύτες που επέλεξαν να καταταγούν εκεί γιατί προέρχονται οι περισσότεροι από τα φτωχότερα λαικά στρώματα και ελπίζουν ότι με τα Μόρια που τους υποσχέθηκαν θα κάνουν κάτι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Εμείς απαιτούμε να αφήσουν ήσυχους τους συναδέλφους.
Να τους δώσουν το απολυτήριο και να λήξει ήσυχα και απλά το βάσανο της υποχρεωτικής τους στράτευσης.     
Τις όποιες ευθύνες να τις αναζητήσουν στα εμπλεκόμενα στελέχη, στο διοικητή και στο ίδιο το ΓΕΣ που διαιωνίζει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ρίχνει την ευθύνη στους φαντάρους που εκμεταλλεύονται εργασιακά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 693295547

6 σχόλια:

  1. Η (αμυδρή) πιθανότητα να έκλεψε/έχασε/κάπνισε/κέρασε τα 1500 ευρώ ο πεζοναύτης, δεν αξίζει καν να διερευνηθεί !!!! Να πληρώσει ο υπεύθυνος αξιωματικός, ο Διοικητής και η κοινωνία ολόκληρη!!!!

    Diktiospartakos : Ίσως, αν ήσασταν πιο προσγειωμένοι, να πετυχαίνατε περισσότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος πως προκύπτουν τα χρέη στους στρατεύσιμους; Γιατί όπως μαθαίνουμε οι νεαροί πεζοναύτες όταν εκτελούν την καθόλου ευχάριστη διαταγή “πήγαινε στο ΚΨΜ να βοηθήσεις” ,δεν υπογράφουν τίποτα! Ούτε τι παραλαμβάνουν, ούτε τι “χρωστάει” το ΚΨΜ.
      onalert.gr
      ίσως να θεωρείτε και το συγκεκριμένο μέσο απογειωμένο, για να του μεταφέρουμε τις υποδείξεις σας....

      Διαγραφή
  2. Ο πωλητής του ΚΨΜ (οπλίτης) χρεώνεται και ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ για τα προϊόντα που παραλαμβάνει (προς πώληση). Η κακοδιαχείριση είναι σύνηθες φαινόμενο....
    Με το "προσγείωση" εννοούσα την αποφυγή αναρτήσεων χωρίς διασταύρωση, γνώση των διαδικασιών και, γενικά, "ξεψαχνίσματος" του συμβάντος....
    Το Onalert.gr, ναι, συχνά το κάνει αυτό....Εσείς, βέβαια, το παρακάνετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aφού για όλα φταίει ο φαντάρος, ποιος ο ρόλος του αρμόδιου υπαξιωματικού-αξιωματικού.
    Τι ρόλο παίζουν οι έλεγχοι-επιθεωρήσεις-απογραφές;
    Γαργάρα οι ευθύνες των στελεχών και εξιλαστήριο θύμα ο πάντα βολικός φαντάρος!
    ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΣΧΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα... προφανώς το έλλειμμα διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο-επιθεώρηση-απογραφή ... Και ο πωλητής του ΚΨΜ δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά έγκειται υπό τον έλεγχο του αρμόδιου υπαξιωματικού-αξιωματικού. Κι αν βρεθεί ελλειμματικός, καλείται να πληρώσει. Ίσως όχι ΒΟΛΙΚΟ αλλά σίγουρα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΧΗΜΑ.
    Δε συμβαίνει το ίδιο στις Τράπεζες, στις επιχειρήσεις, στο Δημόσιο, στο σχολείο?
    Για να είστε αντικειμενικοί, πρέπει και να θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έλλειμμα διαπιστώθηκε γιατί οι φαντάροι θα απολύονταν, όχι γιατί ο αξιωματικός έκανε σωστά τη δουλειά του. Αν ο αξιωματικός λειτουργούσε σύμφωνα με τις διαταγές δεν θα είχε υπάρξει το έλλειμμα. Η έλλειψη ελέγχου άφησε το περιθώριο να γίνει ότι έγινε...
    Αλλη ευθύνη έχει φυσικά αυτός που βούτηξε ότι βούτηξε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή