Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΔ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΟΛΗ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



Ένα γεγονός που ουσιαστικά εξαφανίστηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ήταν οι εκδηλώσεις μίσους στο Γράμμο-Βίτσι, στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψαν ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας και οι Απόστρατοι Στρατιωτικοί που πρόσκεινται στη ΝΔ και ελέγχονται ως Ενώσεις Αποστράτων Στρατιωτικών από το ΥΠΕΘΑ. Δηλαδή, τα λόγια και οι πράξεις τους ανήκουν στον έλεγχο του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, ο οποίος φυσικά κάνει τα στραβά μάτια και συγκαλύπτει την εμετική και προκλητική τους δράση, αναγνωρίζοντας τους βαρύνουσας σημασίας ρόλο π.χ. κατά τη διάρκεια των κρίσεων, είτε τους επιτρέπει να αναπτύσσουν πολυσχιδή ακροδεξιά κοινωνική δράση. Ας δώσουμε επομένως το λόγο  στο http://epirusgate.blogspot.gr/, που σε ανάρτηση του με τίτλο «Νέο φασιστικό-Χρυσαυγίτικο παραλήρημα του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα!!!» αποκαλύπτει:
«Πιστός στο ραντεβού του με τη μισαλλοδοξία, τον φασισμό και τον εθνικό διχασμό ήταν και φέτος στην 65η γιορτή μίσους στο Γράμμο-Βίτσι ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, που δεν έχασε την ευκαιρία να αναπτύξει και πάλι στο ακροατήριο της Χρυσής Αυγής, την αντικομμουνιστική-μοναρχοφασιστική "πραμάτεια" του. Το ρατσιστικό μενού του, είχε και φέτος -όπως άλλωστε κάθε χρόνο- αντιδραστικές, εθνικιστικές και θρησκόληπτες κορώνες. Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία μίσους που πραγματοποίησε, όχι μόνο δεν είπε λέξη για τους αντιφασίστες και κομμουνιστές που πολέμησαν για τη λευτεριά του λαού και την απελευθέρωση του τόπου απ’ τους ξένους κατακτητές, αλλά καταφέρθηκε εναντίον τους, τονίζοντας (15:18) ότι: "Στην περίπτωση που οι κομμουνιστές είχαν νικήσει στον εμφύλιο θα ήταν οι τζιχαντιστές της Ελλάδας". Επίσης, δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το... Gay Parade (04:30), ζήτησε από την πολιτεία να μην αναμειγνύεται στα θέματα του... Στρατού (07:50), στάθηκε κατά των εκτρώσεων (12:06), κατά του συμφώνου συμβίωσης (12:50). Κλέβοντας λίγη από τη... δόξα του... "μπουμπούκου" τηλεβιβλιοπώλη, Άδωνι Γεωργιάδη, διαφήμισε τα εθνικιστικά βλιβλία της ΣΦΕΒΑ (16:00), ενώ κλείνοντας την ομιλία του (18:36) βροντοφώναξε: "Ζήτω ο Στρατός, ζήτω η Ελλάδα μας. Ο κομμουνισμός δε θα νικήσει!"».
Την σκυτάλη ακολούθως λαμβάνουν οι αντιδραστικοί απόστρατοι της ΝΔ. Χαρακτηριστικά τα όσα αποκαλύπτει το onalert.gr στην ανάρτηση του με τίτλο «"Συμμοριτοπόλεμος" ο Εμφύλιος λένε οι "θεσμικοί" απόστρατοι! Συμφωνεί ο Αβραμόπουλος;»:

Ο πρόεδρος της επίσημης,θεσμικής και διαχρονικά προστατευόμενης Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση η οποία χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΘΑ ανεξάρτητα ποιος είναι υπουργός, η Ένωση στην οποία με το ζόρι πληρώνουν θέλουν, δεν θέλουν όλα τα στελέχη του στρατού, αποκαλεί μέσω του προέδρου της τον Εμφύλιο Πόλεμο που μάτωσε τη χώρα συμμοριτοπόλεμο!

Ο πρόεδρός της, σχετικά πρόσφατα εκλεγμένος, ο υποστράτηγος ε.α Ευάγγελος Δανιάς στην εφημερίδα που εκδίδει η ΕΑΑΣ -οι περικοπές φαίνεται δεν έχουν επηρεάσει την έκδοση εφημερίδας την εποχή των ιστοσελίδων- στην πρώτη παράγραφο του κειμένου του που αποτελεί και το κύριο άρθρο της γράφει:

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος γνωστός πάνω απ΄ όλα για τις μετριοπαθείς απόψεις του, συμφωνεί με όσα γράφει ο κ.Δανιάς; Κι επειδή είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του και για το πως λέγεται ο Εμφύλιος θα επισημάνουμε ότι μπορεί να το κάνει αλλά όχι λαμβάνοντας οποιαδήποτε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΘΑ ή όποια άλλη παροχή.
Αν ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ επιθυμεί να κάνει πολιτική μέσω της εφημερίδας που εκδίδει η ένωση ας το κάνουν με δικά τους έξοδα κι όχι με την χρηματοδότηση του ΥΠΕΘΑ το οποίο θα πρέπει να πάρει θέση για όσα γράφονται. Και δεν είναι μόνο το άρθρο του κ.Δανιά. 
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται και η ομιλία του κεντρικού ομιλητή της εκδήλωσης στο Γράμμο. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:









Ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος όπως και προκάτοχοί του προστάτευσε τις θεσμικές Ενώσεις από την δικαιολογημένη αγανάκτηση των μελών τους όταν οι περικοπές έπεφταν …χαλάζι χωρίς καμία αντίδραση, καλό θα είναι να εξηγήσει στον κ.Δανιά ποιο είναι το καθεστώς λειτουργίας της ΕΑΑΣ. Εκτός αν στο ΥΠΕΘΑ συμφωνούν με τον “συμμοριτοπόλεμο”. Με Αβραμόπουλο υπουργό δεν το πιστεύουμε… 

Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ
Οι προσδοκίες του αρθρογράφου αποδεικνύονται φρούδες καθώς οι ναζί της Χρυσής Αυγής και οι ακροδεξιοί αντιδραστικοί εθνικιστές αντικομμουνιστές στρατιωτικοί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων για την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας ενάντια στις ασύμμετρες απειλές -κόσμος της εργασίας, κοινωνικά κινήματα, μετανάστες- που εξαπολύει προληπτικούς πολέμους ο ''εθνικός'' στρατός του αστικού κόσμου, οι κατασταλτικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Στην υπεράσπιση του νέου αυτού οράματος του κεφαλαίου η Χ.Α και όχι μόνο, καλύπτεται όπως φάνηκε από τα τραγελαφικά λευκά πορίσματα του Υπουργείου για την διείσδυση των ναζί στον στρατό. Η αποσιωποίηση της υπαρκτής ανάπτυξης της Χ.Α εντός του στρατού ήταν ένα παραπέτασμα καπνού για να αποκρυφτεί η διαπλοκή του εθνικιστικού συμπλέγματος μέσα στον στρατό με το αστικό σύστημα εξουσίας. Καμία σύμπτωση δεν αποτελεί ότι για την θέση του Υπουργού Αμύνης που αφήνει ο Αβραμόπουλος για να πάει Ευρωπαικός Επίτροπος εμφανίζεται ως ένας εκ των υποψηφίων ο Φραγκούλης Φράγκος πρώην αρχηγός Γ.Ε.Σ όποιος είναι γνωστός για τις εξαίρετες σχέσεις του με την Χ.Α και υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης σε μια άλλη υπόθεσης μισαλλόδοξων συνθημάτων, από μονάδα των Ο.Υ.Κ σε παρέλαση το 2010. Φυσικά τότε ουσιαστικά οι ποινές τους ήταν τόσο αναντίστοιχες των παρανομιών τους που σήμαιναν ατιμωρησία και το όλο ζήτημα μπήκε στο συρτάρι. 
Σήμερα και με ευθύνη του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, στο επίμαχο αυτό συρτάρι του στρατού καταχωνιάζεται κάθε τι ενοχλητικό για το στράτευμα. Δεν άνοιξε καν για το ζήτημα των συνθημάτων των ΛΟΚ και της ναζιστικής τους εκπαίδευσης που προκάλεσε την οργή των κοινωνικών κινημάτων, των δημοσιογράφων και διάβημα γειτονικής χώρας εξαιτίας της επιθετικότητας-του ρατσιστικού και εθνικιστικού και μίσους-του επεκτατισμού που δηλώνονταν κατηγορηματικά.  
Γιατί δεν έγινε ούτε προσχηματικά κάποια κίνηση καταδίκης του γεγονότος από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και τον ΑΓΕΣ Μανωλά; Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος που ρίχνει ποινές καταστέλλοντας την συνδικαλιστική δράση στον στρατό, παρεμβαίνοντας διακλαδικά, γιατί δεν πήρε πρωτοβουλία;
Δεν μιλάμε για απλή συγκάλυψη ή υπόθαλψη αλλά για ενίσχυση των φασιστών και των όποιων ακροδεξιών από την πλευρά του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης που επιβάλλει τη δουλοποίηση του λαού μας και το νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Απαραίτητος όμως όρος όλων αυτών είναι η πάταξη της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων, της αντίστασης και απελευθερωτικής διεκδίκησης των ίδιων των εργαζομένων.  
Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό και δημιουργία Αντιφασιστικού Μετώπου, άμεσα συνδεδεμένου με την καθημερινή πάλη για τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, το μπλοκάρισμα του εθνικισμού-ρατσισμού-πολεμικών τυχοδιωκτισμών, την κατασταλτική δράση του στρατού ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com 





1 σχόλιο:

  1. Ρασοφόρο κατακάθι του σκοταδισμού, που ονειρεύεται τον θάνατο των αριστερών και την αναβίωση του φασισμού.....δεν αξίζει ουτε να διαφωνείς μαζί του ...οι οπαδοί του γελοίοι ανεγκέφαλοι κρετίνοι που έχουν σαν ιδεολογία τους το μίσος και την καταστροφή με την δικαιολογία του πατριώτη ΕΛΛΗΝΑΡΑ..και μια εκκλησία που κάθεται και παρακολουθεί αυτές τις δηλώσεις χωρίς να επεμβαίνει και να καταδικάζει, συντηρώντας μάλιστα τέτοιους ανίερους τύπους , ξέροντας μάλιστα ότι οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς θα πήγαιναν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση σε gay paraid με τους χρυσαυγήτες γκομενούς τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή