Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κομμουνιστές κι αντιφασίστες στις τάξεις των πολιτοφυλακών του Ντονμπάς (φωτογραφίες και βίντεο)

zarq
Πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε ότι στην Ουκρανία μάχονται δυο εθνικισμοί, ότι απ’ τη μια πλευρά είναι οι Ουκρανοί εθνικιστές και ναζί κι απ’ την άλλη οι Ρώσοι ή ρωσόφιλοι αντίστοιχοί τους.
Εδώ μερικές φωτογραφίες και βίντεο (στο μπλογκ και στο facebook της Καμπάνιας έχει ανέβει κι άλλο αντίστοιχο υλικό παλαιότερα) που αποδεικνύουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

1. Βίντεο του Ιουλίου με μαχητές της πολιτοφυλακής του Ντονμπάς που ποζάρουν με σοβιετική σημαία του αντιφασιστικού αγώνα του ’40

2. Βίντεο Ισπανών εθελοντών που μάχονται στο Ντονμπάς, στην πολιτοφυλακή “Βοστόκ” (Vostok) που δίνουν συνέντευξη μπροστά από τανκ με ζωγραφισμένα κόκκινα αστέρια. Στη συνέντευξή τους δηλώνουν ότι πήγαν στο Ντονμπάς για να εμποδίσουν την άνοδο του φασισμού σε όλη την Ευρώπη ενώ εκφράζουν την καταδίκη τους για την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στους φασίστες της Ουκρανίας.
3. Φωτογραφία πολιτοφύλακα του πολυεθνικού τάγματος “Ζάργια” που μάχεται στην περιοχή του Λουγκάνσκ.
zarq
Πρόσφατα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στο Ντονιέτσκ και δέχτηκε τις δημόσιες ευχαριστίες του γενικού στρατιωτικού διοικητή του Ντονιέτσκ (το βίντεο ανέβηκε τις προηγούμενες μέρες στο facebook της Καμπάνιας)
Ως Καμπάνια Αλληλεγγύης αυτές ακριβώς τις αντιφασιστικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις υποστηρίζουμε. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να μην είναι πλειοψηφικές, σίγουρα όμως όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα, δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας.
Υπενθυμίζουμε ότι ελληνική αποστολή θα βρεθεί σε λίγες μέρες στη Ρωσία και την Ουκρανία εκπροσωπώντας την Καμπάνια Αλληλεγγύης στον Αντιφασιστικό Αγώνα στην Ουκρανία. Όσοι/ες θέλουν να προσφέρουν χρήματα που θα δοθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο λαό του Ντονμπάς μπορούν να το κάνουν με δύο τρόπους: 
1.  στον παρακάτω λογαριασμό:
*Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Αρ. λογαριασμού: *151/44144464 * IBAN: *GR430110510000015144144464
*SWIFT [BIC]: *ETHNGRAA (χρειάζεται για καταθέσεις από Κύπρο και εξωτερικό)Εναλλακτικά, μπορεί όποιος/α το επιθυμεί να περάσει από τηνεπόμενη συνέλευση της Καμπάνιας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/9, στις 20:30 στη Λέσχη Αναιρέσεις Ιπποκράτους 175 (με Λασκάρεως).http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/09/23/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%AC/

7 σχόλια:

  1. Ενω αυτοι πανε για την ψυχη της «μανουλας τους»......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου είναι δύσκολο ακροδεξιέ να το καταλάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, αντιθετως αμφοτεροι παιζουν παιχνιδια εξουσιας στην πλατη των λαων. Στην προκειμενη περιπτωση του ουκρανικου λαου.

      Διαγραφή
    2. Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά σε όποιο έντυπο προτιμάς, ότι ο λαός αυτή την στιγμή πολεμά κατά των ναζί του ΚΙΕΒΟΥ. Έλα μπορείς, θα τα καταφέρεις...

      Διαγραφή
  3. «Έλληνες, πονηροί μιλιταριστές, βγάζουν λεφτά από το αίμα του Ουκρανικού λαού».

    «Υπενθυμίζουμε ότι ελληνική αποστολή θα βρεθεί σε λίγες μέρες στη Ρωσία και την Ουκρανία εκπροσωπώντας την Καμπάνια Αλληλεγγύης στον Αντιφασιστικό Αγώνα στην Ουκρανία. Όσοι/ες θέλουν να προσφέρουν χρήματα που θα δοθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο λαό του Ντονμπάς μπορούν να το κάνουν με δύο τρόπους: κλπ»
    Οι ελληνες ως τι πανε, ως ψυχολογοι, ιατροι, κοινωνιολογοι κλπ. η ως πολεμιστες κατα των ρωσοφιλων μιλιταριστων; Τα χρηματα πως μεταφραζονται, ως τροφιμα φαρμακα ρουχισμος για τους ανημπορους ουκρανους πολιτες η ως υλικο πολεμου και αμοιβη για τους πολεμιστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ταγματασφαλίτης, τσάτσος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που στηρίζει τους ΝΑΖΙ του Κιέβου δε μπορεί να αποδεχτεί ότι ο λαός εξεγέρθηκε και ΝΙΚΗΣΕ!
      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ τσάτσε...

      Διαγραφή
    2. Ο λαος εξεγερθηκε και με δημοψηφισμα αποφασισε αποσχιση. Πραγματι, ο λαος νικησε.
      Οι ελληνες ομως δεν μας ειπες ως τι πανε, ως ψυχολογοι, ιατροι, κοινωνιολογοι κλπ. η ως πολεμιστες κατα των ρωσοφιλων μιλιταριστων; Τα χρηματα πως μεταφραζονται, ως τροφιμα φαρμακα ρουχισμος για τους ανημπορους ουκρανους πολιτες η ως υλικο πολεμου και αμοιβη για τους πολεμιστες;

      Διαγραφή