Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρκοι αστυνομικοί εμπόδισαν Κούρδους να πολεμήσουν κατά τζιχαντιστών!


ImageΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Αστυνομικοί στην Κωνσταντινούπολη, ενεργώντας προφανώς κατ εντολήν της τουρκικής κυβέρνησης, επιχείρησαν να εμποδίσουν Κούρδους, να πάνε να πολεμήσουν τους ακραίους ισλαμιστές της ISIL!
Επρόκειτο για μέλη του κουρδικού κόμματος της Τουρκίας  HDP (από όλες τις περιοχές της χώρας) που είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν με 35 πουλμαν   από το Kadikoy της Κωνσταντινούπολης, με προορισμό την περιοχή Suruc στη Sanliurfa, προκειμένου να παράσχουν υποστήριξη στους Σύριους που έρχονται στην Τουρκία (μετά τις επιθέσεις της ISIL στην περιοχή Kobane της Συρίας) καθώς και για να λάβουν μέρος στον αγώνα εναντίον της ISIL.
'Οπως αναφερεται σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Haber 7 με τίτλο «35 λεωφορεία αναχώρησαν για να πολεμήσουν εναντίον της ISIL» αναφέρεται ότι αξιωματούχοι της τουρκικής αστυνομίας επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναχώρηση των λεωφορείων.Τότε η Συμπρόεδρος του HDP, κ. Figen Yuksekdag, που βρισκόταν στο σημείο αναχώρησης , απευθυνόμενη προς τους αστυνομικούς φώναξε: «Γιατί μας εμποδίζετε; Βάσει ποιου νόμου το κάνετε αυτό; Δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα. Καταπατάτε τα πάντα. Παρακαλούμε να ενεργείτε υπεύθυνα. Θέλετε εμφύλιο πόλεμο στη χώρα αυτή; Θέλετε πόλεμο;».

Περί ουδέτερης ζώνης

Στο μεταξύ στα 142.000 άτομα φέρεται να έφθασε ο αριθμός των προσφύγων που πέρασαν στην Τουρκία από τη Συρία από τις 18 Σεπτεμβρίου, δήλωσε χθες ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης κ. Numan Kurtulmus στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δεχθεί νέο κύμα προσφύγων. 
Αναφορικά με τους Κούρδους της περιοχής Kobane της Συρίας υποστήριξε - στα λόγια φυσικά ...- ότι όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι o φίλος των Κούρδων που εγκαταλείπουν την πόλη Kobane δεν μπορεί να είναι άλλος από την Τουρκία.

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας για εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης στη Συρία, ο κ. Kurtulmus δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να λάβουν απόφαση τόσο για την εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης  όσο και για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και υποστήριξε ότι εάν υπήρχε ουδέτερη ζώνη στην περιοχή δεν θα ήταν τόσο άνετες οι επιχειρήσεις της ISIL. 
Δεν ομολόγησε βέβαια ότι αυτό το κάνει όχι για να δυσκολέψει τις επιχειρήσεις της ISIL αλλά για να προωθήσει τις επιδιώξεις της Αγκυρας σε βάρος της Συρίας και του Ασαντ...
http://www.onalert.gr/stories/tourkoi-astynomikoi-empdisan-kourdous-na-polemisoun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου