Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΤΕΡΓΑ» ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ! ΣΤΟ ΚΕΔΑ/Ζ ΣΜΗΝΙΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ!

Καλοκαίρι λοιπόν και κάποιοι «τυχεροί» μέσα στην ατυχία τους καλούνται να στελεχώσουν τις κατασκηνώσεις των ενόπλων δυνάμεων. Όχι βέβαια με την ιδιότητα τους ως στρατεύσιμοι αλλά κυρίως σαν «τζάμπα» εργατικό δυναμικό,δηλαδή τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Ο παραλογισμός βέβαια ξεκινάει απο τη μέρα που βγαίνει το φύλλο πορείας και κορυφώνεται στις κατασκηνώσεις. Ο ένας φαντάρος τρώει τον άλλο,το ένα τηλέφωνο τρώει το άλλο και ούτω καθεξής,καταστάσεις ζούγκλας δηλαδή θυμίζει  η «αξιοκρατία» της ΠΑ. Θα βρούν χίλιες δύο δικαιολογίες για να σε πείσουν ότι θα περάσεις καλά,οτι θα κάνεις λιγότερες υπηρεσίες προκειμένου να σε πείσουν να πας.
Όποια περίοδο και να πας η αγγαρεία πρωί-βράδυ πάει σύννεφο! Στρατόπεδο αχούρι, καταστάσεις υγιεινής άθλιες. Αυτά είναι κάποια απο τα πράγματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην αρχή όσοι πάνε με απόσπαση στο ΚΕΔΑ/Ζ.Όλοι περιμένουν τους «δούλους» να γυαλίσουν τη μονάδα για να μην χαλάσει η φήμη και το όνομα των ανωτέρων και φυσικά να τα βρεί ο κάθε αξιωματικός/στραβόξυλο στην εντέλεια και να μην του χαλάσουν τις ωραίες του διακοπές. Όλα αυτά βέβαια με εξαντλιτικές αγγαρίες στις πευκοβελόνες,στα μαγειρία και το βράδυ κανονικά υπηρεσία.
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που οι σμηνίτες δουλεύουν μέχρι εξανλήσεως σε κάποιες επιστασίες και κάπιοι άλλοι που «καβατζόνονται» και την «περνάνε ζάχαρη».Κλείνουν 10ώρα και 12ώρα στην ορθοστασία,συνθήκες που θυμίζουν μεσαίωνα. Συν την αδιαφορία των ανωτέρων που όχι μόνο δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να σε αλλάξουν ή να σε αφήσουν να κάνεις διάλειμμα αλλά το θεωρούν και δεδομένο ότι θα κάτσεις «μέχρι τελικής πτώσης». Να μην μιλήσουμε βέβαια για τις καταστάσεις υγιεινής των σμηνιτών στους θαλάμους. Ούτε σε ζώα δεν αξίζουν αυτοί «οι θάλαμοι»με σπασμένες τουαλέτες, καζανάκια να πετάνε βρωμόνερα, γλίτσα στιις ντουζιέρες και πολλά άλλα. Εικόνες εγκατάληψης,παντελής αδιφορία φυσικά για τους στρατεύσιμους, να βγαίνει η δουλειά και για τους σμηνίτες έχει ο θεός!

Αλήθεια τι έχει να πεί για όλα αυτά ο Α/ΓΕΑ Ευγ.Τουρνάς και το Υπ.Εθνικής Άμυνας;
Όντας και ο ίδιος παραθεριστής από τι φαίνεται ή δεν ξέρει ή αδιαφορεί επιδεικτικά. Η εκμετάλλευση των φαντάρων στις κατασκηνώσεις πρέπει να λάβει τέλος. Τη στιγμή που το ΓΕΑ ΓΕΕΘΑ δίνει υπέρογκα ποσά για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς,δεν νοείται οι φαντάροι να ζούν σε «αρρωστημένες συνθήκες» στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις. Καμία συμμετοχή, διεκδικούμε, βγαίνουμε στην αναφορά και αρνούμαστε να πάρουμε μέρος στο θέατρο του παραλόγου!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου