Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές απειλούν με βίντεο και τον Πούτιν

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν ένα βίντεο μέσω του οποίου απειλούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως θα εισβάλουν στη Ρωσία και «θα ελευθερώσουν την Τσετσενία και τον Καύκασο».
Οι τζιχαντιστές την περασμένη εβδομάδα κατέλαβαν μια βάση στην Τάμπκα στη βόρεια Συρία, στην οποία υπήρχαν απαρχαιωμένα αεροσκάφη Σουκχόι της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης. Το βίντεο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προέρχεται από την εν λόγω βάση. Οι τζιχαντιστές μπροστά από τα αεροσκάφη λένε στα αραβικά όπως αναφέρει το RT:

«Αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε εσένα Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτά είναι τα αεροσκάφη σου, που έστειλε στον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Με τη βοήθεια του Αλάχ αυτά θα τα στείλουμε πίσω σε εσένα. Να το θυμάσαι αυτό. Με τη βοήθεια του Αλάχ θα απελευθερώσουμε την Τσετσενία και όλο τον Καύκασο. Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ και θα επεκταθεί. Ο θρόνος σου τρέμει και θα καταρρεύσει όταν φτάσουμε σε εσένα. Έχουμε ξεκινήσει με τη βοήθεια του Αλάχ».
Ομπάμα: Δεν μας τρομοκρατούν οι τζιχαντιστές
Μετά και τον δεύτερο αποκεφαλισμό αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τους εκφοβισμούς του Ισλαμικού Κράτους και πως θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για τις «φοβερές πράξεις βίας και βαρβαρότητας». «Δεν θα ξεχάσουμε, θα φτάσουμε μακριά και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη», είπε, τονίζοντας πως «ο στόχος μας είναι σαφής και αφορά την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους ώστε να μην αποτελεί πλέον μια απειλή όχι μόνο για το Ιράκ αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και για τις ΗΠΑ».
Ωστόσο παραδέχτηκε πως αυτό θα χρειαστεί χρόνο και ότι δεν μπορεί να γίνει χωρίς στενή συνεργασία με τους εταίρους της Ουάσινγκτον στην περιοχή. Ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την αποστολή περίπου 350 επιπλέον στρατευμάτων στη Βαγδάτη για την προστασία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ιρακινή πρωτεύουσα. Θα σταλούν επίσης αξιωματούχοι στη Μέση Ανατολή προκειμένου «να χτιστεί μια πιο ισχυρή περιφερειακή συνεργασία» κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
«Ό,τι κι αν πιστεύουν ότι θα πετύχουν αυτοί οι φονιάδες με τις δολοφονίες αθώων Αμερικανών όπως ο Στίβεν, έχουν ήδη αποτύχει. Απέτυχαν επειδή, όπως και όλος ο κόσμος, οι Αμερικανοί απορρίπτουν τη βαρβαρότητά τους. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν», τόνισε, σημειώνοντας πως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ αποδεικνύονται ήδη αποτελεσματικοί.
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα τιμωρήσουν τους «σφαγείς». «Όταν οι τρομοκράτες, σε όποια περιοχή του κόσμου και αν βρίσκονται, δολοφονούν πολίτες μας, οι ΗΠΑ θα τους στείλουν τον λογαριασμό, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί. Και αυτοί που δολοφόνησαν τον Τζέιμς Φόλεϊ και τον Στίβεν Σότλοφ στη Συρία πρέπει να ξέρουν ότι οι ΗΠΑ θα τους κάνουν να πληρώσουν, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί», ανέφερε.
Ο Κέρι σημείωσε πως «το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι αυτοί οι χασάπηδες. Αυτό το πράγμα, είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι αυτοί οι μηδενιστές που δεν ξέρουν παρά μόνο να καταστρέφουν χωρίς να οικοδομούν τίποτα. Δεν είναι αυτοί οι θρασύδειλοι μασκοφόροι, οι πράξεις των οποίων συνιστούν προσβολή για την φιλειρηνική θρησκεία την οποία παραβιάζουν καθημερινά με τις βάρβαρες ενέργειές τους».
http://tvxs.gr/news/kosmos/oi-tzixantistes-apeiloyn-me-binteo-kai-ton-poytin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου