Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΔΕ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΖΩΑ... Η ταφή του στρατιωτικού σκύλου “Charlie” θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών με τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές;;;

Πέθανε o πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός σκύλος του Μηχανικού

Ένας από τους στρατιωτικούς σκύλους που ανήκουν στη δύναμη του επίλεκτου 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) πέθανε από παθολογικά αίτια το Σάββατο που μας πέρασε και ενώ βρισκόταν στο ειδικό οίκημά του στο στρατόπεδο της Μονάδος στο Λουτράκι Κορινθίας.
    Πρόκειται για τον Γερμανικό Ποιμενικό αρσενικό σκύλο “Charlie”, ηλικίας μόλις 6 ετών, στην καλύτερη δηλαδή ηλικία της επιχειρησιακής του ζωής, που συνήθως φτάνει τα 10 χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο σκύλος το πρωί του Σαββάτου άρχισε να εμφανίζει σοβαρά σημάδια επιδεινώσεως της υγείας του και αμέσως μεταφέρθηκε από τους αρμόδιους της Μονάδος στο ειδικό Κτηνιατρικό Νοσοκομείο ΚΒΙΕΣ, όπου διαπιστώθηκε «συστροφή στομάχου» και μετά από λίγο κατέληξε. Αμέσως διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή ώστε να γίνουν γνωστά με στοιχεία τα αίτια του θανάτου του. 
    Η συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται γιατί έχει δύο «πρωτιές».
Ο στρατιωτικός σκύλος σε όλους τους Κλάδους των Ελληνικών (και όχι μόνο) Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας θεωρείται και είναι ισότιμο στέλεχος των ΕΔ (ή των ΣΑ) και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από αυτές, καθώς διαθέτουν ειδικούς γιατρούς Κτηνιάτρους και χώρους νοσηλείας (Κτηνιατρικά Νοσοκομεία) για τυχόν νοσηλεία τους. Η απώλεια του “Charlie” είναι η πρώτη που πλήττει τις ΕΔ σε τόσο νεαρή (για σκύλο) ηλικία, ενώ ο συνοδός του, με τον οποίο αποτελούσε αδιαίρετο και αναπόσπαστο «ζευγάρι» από τότε που εντάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό, είναι γυναίκα μόνιμο στέλεχος του ΕΣ Δεκανέας (ΕΠΟΠ).
Η ταφή του στρατιωτικού σκύλου “Charlie” θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών με τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές.

Λ.Σ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου