Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν πετρέλαιο από την οργάνωση IS ή ISIL ή ISIS

Η Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράκ, Jana Hybášková, δηλώνει ότι ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν πετρέλαιο από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (IS ή ISIL ή ISIS). 
Οι δηλώσεις της Hybášková έγιναν  κατά τη διάρκεια ομιλίας της (Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014) ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Hybášková αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα των κρατών μελών της ΕΕ που χρηματοδοτούν την οργάνωση αγοράζοντας το πετρέλαιο, κάλεσε όμως τους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου να ασκήσουν πίεση στους ομολόγους τους στο Ιράν, το Κουρδιστάν, την Τουρκία και το Ιράκ προκειμένου οι χώρες τους να σταματήσουν αυτό το εμπόριο.

(Δώστε προσοχή στο χρονικό σημείο 3:50)
Υπενθυμίζουμε ότι από την Δευτέρα 22 Απριλίου του 2013 οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ έχουν αποφασίσει την άρση του εμπάργκο εισαγωγής Συριακού πετρελαίου από τις περιοχές που βρίσκονται υπό των έλεγχο των διάφορων αντικαθεστωτικών οργανώσεων.
 Το ερώτημα "Ποιος αγοράζει πετρέλαιο από την ISIL;" που θέσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας βρίσκει σιγά σιγά την απάντηση του.
Πηγή:anakata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου