Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Κλιμακώνεται η βία Τούρκων & Κούρδων για IS και Συρία…

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας όταν εκατοντάδες Κούρδοι επιχείρησαν να περάσουν στο συριακό έδαφος και να βαδίσουν προς την πολιορκούμενη, από το Ισλαμικό Κράτος, περιοχή του Κομπανί. Τις τελευταίες ημέρες 150.000 Κούρδοι της Συρίας υποχρεώθηκαν, λόγω ΙΚ, να περάσουν στο τουρκικό έδαφος. Την ίδια στιγμή όμως εκατοντάδες μαχητές του ΡΚΚ επιχειρούν να διασχίσουν αντίστροφα τα σύνορα, προσπαθώντας να περάσουν στο συριακό έδαφος για να πολεμήσουν στο πλευρό των ομοφύλων τους στην Συρία.
Τουλάχιστον 300 Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ κατάφεραν να περάσουν στη Συρία, μετά από κάλεσμα του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν προς το ΡΚΚ να ενισχύσουν τους Κούρδους της Συρίας. Χθες το μεσημέρι όμως, εκατοντάδες Κούρδοι πολίτες, Τούρκοι υπήκοοι, επιχείρησαν με την σειρά τους να περάσουν στο συριακό έδαφος, γκρεμίζοντας τον φράχτη που οι Τούρκοι είχαν φτιάξει στο σημείο του συνοριακού περάσματος του Μουρσιτπινάρ.
Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα και διέλυσαν τους συγκεντρωμένους. Στους Κούρδους όμως που είχαν καταφέρει να περάσουν στο συριακό έδαφος, οι τουρκικές αρχές, δεν επέτρεψαν την είσοδο και πάλι στο τουρκικό έδαφος, αν και είναι Τούρκοι υπήκοοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου