Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας παρέλαβε τα "αφρικανικά" άρματα μάχης T-64B1M

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 το εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων Malyshev στο Χάρκοβο παρέδωσε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας τα πρώτα δέκα εκσυγχρονισμένα Τ-64B1M και Τ-64BM1M. Τα άρματα μάχης σχεδιάζεται να εξοπλίσουν την 1η Ταξιαρχία, η συγκρότηση της οποίας ανακοινώθηκε τον Ιούλιο.
Το T-64B1M αντιπροσωπεύει την εκσυγχρονισμένη έκδοση T-64B και ήταν για παράδοση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), ως μέρος μιας σύμβασης που είχε συναφθεί από την Ukroboronservice στο τέλος του 2013, για συνολικά 50 μονάδες. Αυτή ήταν η πρώτη "επίσημη" σύμβαση για την πώληση με στόχο την εξαγωγή της οικογένειας των Τ-64, τα οποία δεν είχαν προηγουμένως εξαχθεί σε χώρες εκτός της επικράτειας της πρώην ΕΣΣΔ.

Το Τ-64BM1M αντιπροσωπεύει την απλούστερη και φθηνότερη επιλογή σε σχέση με την αναβαθμισμένη έκδοση T-64BM "Bulat" που διεξήχθη στο παρελθόν για τον Ουκρανικό Στρατό. Πολλά T-64B αναβαθμίστηκαν βιαστικά σε T-64BM1M τους τελευταίους μήνες.
Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανέφερε στις 25 Ιουλίου 2014 μέσω της προσωπική τους ιστοσελίδας στο facebook ότι η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας θα λάβει μια σειρά από τροποποιημένα και εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-64B1M, ανεβάζοντας μαζί με την ανακοίνωση και μια αντίστοιχη φωτογραφία.
Στα τέλη Αυγούστου, ο Νικολάι Μπελόφ που αντικατέστησε τον προηγούμενο διευθυντή των κρατικών επιχειρήσεων, Βαντίμ Φεντόσοφ, ο οποίος απολύθηκε εξαιτίας της αποτυχίας του προγραμματισμού για τον εξοπλισμό του Ουκρανικού Στρατού, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα ουρκανικά μέσα ενημέρωσης.
Η αναποτελεσματική διαχείριση του εργοστασίου στο Χάρκοβο οδήγησε σε μείωση του προσωπικού, αύξηση του χρέους και καθυστέρηση στην εκτέλεση των συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών. Στη συνέντευξη που έδωσε, ο Νικολάι Μπελόφ απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα της προμήθειας ξένων τεθωρακισμένων οχημάτων για να συμμετάσχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο εργοαστάσιο στο Χάρκοβο βρίσκονται σήμερα 585 άρματα μάχης. Όλα αυτά αναφέρονται ως "πλεόνασμα", δηλαδή δεν είναι σε υπηρεσία. Αυτά τα οχήματα τα οποία κάποτε όταν ήρθαν στο εργοστάσιο για τις μεγάλες επισκευές, ήταν ήδη "νεκρά" από λειτουργικής άποψης. Μετά το 1991 οι επισκευές σταμάτησαν, και τα άρματα έμειναν εκεί.
Ο Νικολάι Μπελόφ χαρακτηρίζει ως παραπληροφόρηση το γεγονός ότι το ήμισυ αυτών των αρμάτων μάχης, με την εγκατάσταση μπαταρίας και την προμήθεια καυσίμου, είναι έτοιμα για χρήση. Σύμφωνα με τον ίδιο,κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, όπως ο κύκλος παραγωγής μιας μονάδας είναι 9 μήνες, με τα απαραίτητα κονδύλια. Εάν το όχημα είναι κάτω από τον ανοικτό ουρανό, αν δεν συντηρείται ο κινητήρας, στη συνέχεια έρχεται ο χειμώνας με τους παγετώνες και το μέταλλο ραγίζει.
Τα οχήματα, φυσικά μπορούν να ανακαινιστούν. Ωστόσο, ως ελάχιστο, είναι απαραίτητο να γίνει αλλαγή του κινητήρα, των οπτικών και τα ηλεκτρονικών συστημάτων. Ο ίδιος τα θεωρεί ως περισσότερο σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ανταλλακτικών για την επισκευή, την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των άλλων, ήδη λειτουργικών αρμάτων μάχης.
Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο Malyshev έχει δύο συμβάσεις για την προμήθεια των 10 "Hold" και τον εκσυγχρονισμό των T-64 στην έκδοση "Bulat". Ως στόχος του εργοστασίου αναφέρεται η εκπλήρωση της σύμβασης για την προμήθεια των "Hold" που προορίζονται για την Ταϊλάνδη. Κατά συνέπεια, το επόμενο έτος αναμένεται η παραγωγήτων " Hold " για την Ταϊλάνδη.
Όσο για τη σύμβαση των "Bulat", τον Μάρτιο 2014 παραδόθηκαν τα τελευταία 9 άρματα μάχης, αν και ήταν έτοιμα από τα τέλη του 2012. Ο λόγος της αναβολή της παράδοσης ήταν ότι η προηγούμενη διοίκηση του εργοστασίου δεν μπορούσε να συμφωνήσει με το Υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο σχετικά με τη μεταφορά των εξαρτημάτων και εργαλείων (το σύνολο στοιχείων που είναι αναγκαία για τη μακροπρόθεσμη λειτουργία). Στις 29 Αυγούστου αυτό το θέμα φέρεραι να έχει κλείσει, όπως υπογράφηκε μια συμπληρωματική συμφωνία.
http://www.fox2magazine.net/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7/9212-%CE%97-%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A6%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7%CF%82-T-64B1M.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου