Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Thyssen D.Spethmann προειδοποιεί για πόλεμο...

Dieter Spethmann
Αυτό το φθινόπωρο δεν είναι όπως κάθε άλλο. Μέσα στην ατμόσφαιρα πλανάται ο πόλεμος. Αυτό το φθινόπωρο μου θυμίζει το φθινόπωρο του 1939, το οποίο θυμάμαι ζωηρά. Ήμουν τότε 13 χρονών. Ο πατέρας μου είχε επί χρόνια προβλέψει, ότι αυτός ο πόλεμος θα μας έφερνε 7 εκατομμύρια νεκρούς, θα κατέστρεφε την χώρα και θα μας περιόριζε στο ήμισυ του Ραιχ.  
Έτσι όπως και τώρα. Όταν η κ. Μέρκελ έγινε Καγκελάριος, αύξησε αρχικά τον φόρο υπεραξίας στο 19%. Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις τότε καταστράφηκαν. Σήμερα μας παραρηγορεί δια  της κ. Nahles(υπουργός εργασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ,ΘΛ), ότι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτό όμως βοηθά μόνο φαινομενικά, επειδή η αγοραστική δύναμη καθενός από μας μειώνεται. Γιαυτό το λόγο έγινε στο μεταξύ ο Σόιμπλε( που στο παρελθόν έπρεπε να ντρέπεται εξαιτίας μιας υπόθεσης διασπάθησης δημοσίου χρήματος) ο δεύτερος παρηγορητής. 

Σήμερα προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε, ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου αυτού του έτους δουλεύαμε για το κράτος του – αυτό πάει πολύ. Μας παρηγορεί με το ότι το κράτος του δεν παράγει νέα χρέη πια. Αυτό είναι επίσης λάθος. Επειδή το κράτος ναι μεν εξοικονομεί με την εφαρμοζόμενη πολιτική μηδενικού επιτοκίου τουλάχιστον 60 δισεκατομμύρια σε τόκους ανά χρόνο, αλλά αυτά τα χρήματα τα χάνουμε εμείς από τις τραπεζικές μας καταθέσεις. Όχιδεν πάει άλλο.
Τώρα πρόκειται να δωθούν «για βοήθεια» στην Ουκρανία δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα ούτε και πολιτική αφορμή. Η Ουκρανία δεν είναι μέλος της ΕΕ, και το να χρησιμοποιούμε τα χρήματα των φορολογουμένων ,για να εξακολουθούν να κυβερνούν στο Κίεβο  οι Ναζί ,αντιβαίνει στο Σύνταγμά μας.  
Όχι! Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Μέρκελ, στον Γκάμπριελ(Αντικαγκελάριος, SPD, ΘΛ) και στους υπόλοιπους ότι αυτοί οι ίδιοι και εμείς πρέπει να απαρνηθούμε την πολεμοκαπηλία των Αμερικανών. Αυτοί κάνουν επιδρομές εδώ και μια δεκαετία εναντίον άλλων κρατών. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Ο μέσος πολίτης βέβαια στην Αμερική δεν έχει πια μια άξια λόγου ζωή. Τον τελευταίο χρόνο αγόραζε για το αυτοκινητό του μόνο το ένα τρίτο του καυσίμου που αγόραζε το 1998, ενώ έπρεπε να πληρώνει την 14πλάσια τιμή για το λίτρο. Το αν οι Αμερικάνοι θέλουν να πληρώνουν αμέτρητους πολέμους της κυβέρνησής τους με προσωπικό τους οικονομικό κόστος, είναι δικό τους θέμα. Εμείς όμως δεν πρέπει και δεν θέλουμε να λάβουμε μέρος σε τέτοιες τρέλες. Εμείς θέλουμε ειρήνη και βέβαια κανένα πόλεμο με την Ρωσσία, ο οποίος θα σήμαίνει το τέλος της Γερμανίας και των Γερμανών. Μου είναι ασύλληπτο ,ότι Μέρκελ, Γκάμπριελ και Σια δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν αυτό.

Η μετάφραση είναι δική μας. Όποιες διορθώσεις ευπρόσδεκτες...
Το γερμανικό πρωτότυπο εδώ: http://www.geolitico.de/2014/09/15/ex-thyssen-chef-warnt-vor-krieg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου