Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η τρύπα των 100 εκατομμυρίων ευρώ- Άχρηστο το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter!

Περίπου 410 κομμάτια έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα. Αλλά τώρα η κοινοπραξία των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών συνταράσσεται από ένα ποιοτικό πρόβλημα. (Eleanor Silcock/ Eurofighter Jagdflugzeug GmbH)
Οι ειδικοί της αεροναυπηγικής αναρωτιούνται γύρω από το παζλ των αποκαλύψεων με τις μυστηριώδεις τρύπες στο μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter. Εδώ και δέκα χρόνια το μαχητικό είναι στην διαδικασία παράδοσης. Αλλά μόλις τώρα ανακάλυψε ο κατασκευαστής ένα σοβαρό λάθος στην άτρακτο αυτού του πολλών εκατομμυρίων μαχητικού αεροσκάφους. Για τον βιομηχανικό κλάδο αυτό έχει μεγάλες συνέπειες. Περίπου 410 κομμάτια έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα. Αλλά τώρα η κοινοπραξία των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών συνταράσσεται από ένα ποιοτικό πρόβλημα,.
Η βρετανική εταιρεία BAE Systems έχει εντοπίσει ένα κατασκευαστικό ελάττωμα σε πολλές τρύπες στο πίσω μέρος της ατράκτου του τζετ. Οι οπές αυτές αντιμετωπίστηκαν με "ανεπάρκεια".
Το σοβαρό λάθος επηρεάζει όλα τα αεροσκάφη που έχουν ήδη παραδοθεί, και όλα όσα βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής, όλων των εταιρικών εθνών και όλων των χρηστών. Η βρετανική εταιρεία έχει ενημερώσει για τα σχετικά  τα εμπλεκόμενα μέρη.
Στη βιομηχανία έχει σημάνει συναγερμός. Πώς μπόρσε να αγνοηθεί ένα τόσο σοβαρό λάθος κατά τη διάρκεια τόσων πολλών ετών; Και πως μπόρεσε να αγνοηθεί από τις ελεγχκτικές αρχές των αεροπορικών δυνάμεων της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Σαουδικής Αραβίας, ένα τόσο βασικό ζήτημα;
Το σφάλμα δεν ανακαλύφθηκε από τους πελάτες, αλλά προφανώς από τον κατασκευαστή. Επειδή δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλέψεις για τις επιπτώσεις στο λειτουργικό ωφέλιμο του αεροσκάφους, ο χρόνος λειτουργίας των μαχητικών, μέχρι στιγμής 3.000 ώρες πτήσης, έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε έως 1.500 ώρες. Με αυτό εννοείται το χρονικό διάστημα μεταξύ των μεγάλων επιθεωρήσεων.
Η περισσότερο σατυρική απάντηση ήρθε από την Γερμανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία ανέφερε ότι η λειτουργία της δεν περιορίζεται - επειδή κανένα από τα 109 Eurofighter που έχει παραλάβει δεν έχει πετάξει αυτές τις ώρες. Άλλωστε, μόνο 42 είναι πλήρως λειτουργικά.
Για τέτοιου επιπέδου έλλειψης ποιότητας μπορούμε να αναμένουμε ότι οι ανταγωνιστές, όπως η Lockheed Martin (ΗΠΑ) με το μοντέλο F-35 ή η Dassault με το Rafale, χαιρέκακα θα τρίβουν τα χέρια τους
http://www.fox2magazine.net/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7/9286-%CE%97-%CF%84%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-100-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου