Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στις 23 του Οκτώβρη δικάζεται η «ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» στη Θεσσαλονίκη και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στην Αθήνα ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Καμία δίωξη δεν μας σταματά, συγκέντρωση 23/10 Β' Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών 9.00Στις 28 Οκτωβρίου 2011, χιλιάδες Θεσσαλονικείς, όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα, μετατρέπουν την παρέλαση του στρατού σε ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Μετατρέπουν μια «εθνική» φιέστα ενός βάρβαρου συστήματος εξουσίας σε παν-κοινωνική, ταξική γιορτή των καταπιεσμένων, όσων είχαν βιώσει τα τελευταία χρόνια την καταστολή, την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση που προκαλεί η αστική και μνημονιακή πολιτική.
Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, είχε επιλεγεί ήδη από την ασφάλεια και τους δικαστικούς μηχανισμούς, ο Ηλίας Σμήλιος, ένας αγωνιστής εκπαιδευτικός, για χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η κατηγορία κατασκευάζεται, υιοθετώντας όλο το πλέγμα των φασιστικών εννοιών της συλλογικής ευθύνης και της έκτακτης ανάγκης του καθεστώτος.
Το «μήνυμα» της τρομοκράτησης πρέπει να το παραλάβει όλος ο αγωνιζόμενος κλάδος των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η αγωνιζόμενη κοινωνία, που πρέπει να σκύψει το κεφάλι, όχι μόνο σε μισθούς και συντάξεις πείνας, την ανεργία και τη φορομπηξία, την εξόντωση της αξιοπρέπειας και της ζωής για την πλειοψηφία του λαού, αλλά και στη διάλυση της υγείας, της παιδείας και κάθε δημόσιου αγαθού.

Έναν χρόνο μετά, την παρέλαση του στρατού στις 28 Οκτώβρη του 2012, την «φυλάει» η 71η Α/Μ Ταξιαρχία με τα όπλα σε θέση ετοιμότητας. Αυτή την επιχείρηση καταγγέλλει -και μπλοκάρει, όπως κάνει εδώ και χρόνια- το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Δεν είναι τυχαίο που τον ίδιο, περίπου, καιρό ανακινείται από τον εισαγγελέα η «υπόθεση» του Νίκου Αργυρίου, για μήνυση που είχε καταθέσει ο διοικητής του 505 ΤΠ/ΚΕΝ Γρεβενών δύο χρόνια πριν: «συκοφαντική δυσφήμιση» ενάντια στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Οι ίδιοι οι φαντάροι είχαν καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες μέσα στο στρατόπεδο, τα καψόνια και την αυθαιρεσία.

Ο Ν. Αργυρίου είχε, επίσης, επιλεγεί από τους μηχανισμούς ασφαλείας. Η κατηγορία κατασκευάζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη θρασύτατη παραδοχή ότι οι κρατικοί μηχανισμοί παρακολουθούν και κατασκευάζουν ως ένοχο όποιον θέλουν, διώκουν πολιτικά όποιον θέλουν, με απεριόριστη δικαιοδοσία και μηδενικό έλεγχο.
Το «μήνυμα» της επίθεσης οφείλει να παραλάβει το μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό, οι στρατευμένοι και η ανεξάρτητη συλλογική δράση τους ενάντια στου παραλόγου τη θητεία, τις δολοφονίες των συναδέλφων τους με «ατυχήματα» και αυτοκτονίες μέσα στα στρατόπεδα και το κίνημα ενάντια στον μιλιταρισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, τους πολεμικούς εξοπλισμούς των δις και των μιζών, την καταστολή του εχθρού-λαού.

Το κράτος ζητά «εκδίκηση» για την αντίσταση στις κυβερνητικές πολιτικές του. Κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι βρώμικες πολιτικές του, κάθε φορά που ηττούνται οι βάρβαροι μηχανισμοί του επιχειρεί να επιβάλει κλίμα φόβου και υποταγής στην κοινωνία.  Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας επιχειρεί να συκοφαντήσει, να βγάλει παράνομο και να τιμωρήσει κάθε λαϊκό αγώνα, από την «Παρέλαση του Λαού» μέχρι τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και από τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων και τους αγώνες ενάντια στις ιδωτικοποιήσεις μέχρι τους συλλογικούς αγώνες των στρατευμένων και το αντιπολεμικό κίνημα.
Επιχειρεί να ποινικοποιήσει το πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ελευθερία να διαδηλώνει και να διεκδικεί!
Επιχειρεί να ποινικοποιήσει το πολιτικό δικαίωμα του φαντάρου-πολίτη με στολή να διεκδικεί συλλογικά και να αρνείται τη μετατροπή του σε όργανο πολέμου και καταστολής!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:
ΔΗΛΩΣΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Ό,τι κι αν κάνουν όμως, δε μας φοβίζουν!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ:
Η «ΒΑΣΙΛΕΙΑ» ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΙΨΑ.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ

Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης
σε βάρος των αγωνιστών!

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ-ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ-ΝΙΚΟΥΝ!

Καλούμε το λαό σε συγκέντρωση συμπαράταξης-αλληλεγγύης
την Πέμπτη 23 του Οκτώβρη

Στις 11.30π.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 09.00π.μ., στα Δικαστήρια της Ευελπίδων
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου