Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Παρατυπίες της διοίκησης στο 507 ΜΚ/ΤΠ (ΑΣΣΗΡΟΣ) στο ζήτημα απαλλαγών μετά από 24ωρη υπηρεσία

Εξοργισμένο είναι το μόνιμο προσωπικό με την συμπεριφορά του διοικητή, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Οικονόμου Δημήτρη, ο οποίος συστηματικά αναιρεί το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τις απαλλαγές στελεχών μετά από υπηρεσία και παραβίαση του προγράμματος εργασιών/εκπαίδευσης της μονάδας.
Αντί λοιπόν η παράδοση-παραλαβή να γίνεται μεταξύ 7.20-7.30 π.μ.  και να αποχωρούν όσοι ήταν υπηρεσία την προηγούμενη μέρα, ο διοικητής απαγορεύει στα στελέχη να κάνουν το οτιδήποτε αν δεν έχει προηγουμένως προβεί ο ίδιος σε έλεγχο.

Μπορεί ο διοικητής να παρουσιάζει ένα πρόσωπο ευθύνης και αυξημένου ενδιαφέροντος, όμως αυτό δε μπορεί να συνοδοιπορεί με μια συμπεριφορά που συστηματικά αδιαφορεί για τους υφισταμένους. Και το λέμε αυτό γιατί ο διοικητής πραγματοποιεί τον έλεγχο μετά τις 8.00 π.μ., με αποτέλεσμα οι υφιστάμενοι του να υποχρεώνονται τελικά να αποχωρήσουν από τη μονάδα συχνά μέχρι τις 9.00 π.μ., δηλαδή σχεδόν 2 ώρες μετά την προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης.
Ο διοικητής αντί να αναζητά μια λύση που να μην απορυθμίζει την καθημερινότητα τους, προκαλεί προβλήματα και προκλητικά παρουσιάζεται να προβάλλει το αίτημα της κατάργησης των απαλλαγών μετά από 24ωρη υπηρεσία.  Και είναι λογικό τα στελέχη να είναι απογοητευμένα και οργισμένα καθώς αναλογίζονται ότι αυτές είναι οι ακραίες απόψεις ενός διοικητή που ουσιαστικά ο ίδιος δεν εκτελεί καμιά υπηρεσία.
Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια την ψυχική φόρτιση των υφισταμένων αξιωματικών – υπαξιωματικών που βιώνουν μια συστηματική αυθαιρεσία.
Καλούν επομένως το ΓΕΣ να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ενώ ο Ταξίαρχος Παπαγιαννούλης, διοικητής της 34ης Ταξιαρχίας είναι ενήμερος του ζητήματος, δεν ενεργεί. Όταν μάλιστα, αυτά συμβαίνουν μόνο στο  507 ΜΚ/ΤΠ, ενώ στα υπόλοιπα τάγματα εφαρμόζουν πιστά τις προβλέψεις του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Τόσο ο Ταξίαρχος της 34ης Ταξιαρχίας , όσο και ο διοικητής του 507 ΜΚ/ΤΠ αδιαφορούν για τις αρνητικές συνέπειες των πράξεων τους και αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν συναίσθηση ότι οι υφιστάμενοι τους έχουν τεράστιες υποχρεώσεις, έχουν οικογένειες,  κανονίζουν ραντεβού σε γιατρούς κλπ.
Και είναι εντελώς λογικό το αίτημα τους την ζωή τους στη βάση των προβλέψεων των νόμων και των κανονισμών, αλλά όχι στην αυθαιρεσία της κάθε διοίκησης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

8 σχόλια:

  1. όλοι βύσματα στην Ασσηρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν τους. αρεσει ας ερθουν στον εβρο στα βυσματακια να κατεβουμαι οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. as ertoun kastelorizo kano amibaia me auton pou thelei apalagi stis 7:00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μετα λεγατε δεν σας εκανε ο βανταμ εκει στο 507

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kala sas kanei re mounopana karabanades!!i pio axristi fara eiste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δε λένε οι μισθοφόροι οτι απο τις 1330 πηγαίνουν στα αυτοκίνητα τους και κάποιοι εξ αυτών κοιμούνται κι ολας; Γιατι δεν αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ευρέθησαν από την ΕΣ σε καφετέρια μετα απο απαλλαγη με τη στολή εργασίας σε άθλια κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή