Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Όπως και στο Κουρδιστάν: Γυναίκες του Ντονμπάς στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Κάνουμε μια επιλογή από αφιερώματα και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τις γυναίκες που αγωνίζονται στο Ντονμπάς είτε με το όπλο στο χέρι, είτε από άλλα πόστα, τόσο στις απελευθερωμένες, όσο και στις κατεχόμενες περιοχές.
Πρώτα δείτε το παρακάτω βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για το πώς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα παιδιά τον ουκρανικό φασιστικό στρατό στην κωμόπολη Debalcevo του Ντονμπάς:

Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από ρεπορτάζ του Reuters. Ανάμεσα στις εικονιζόμενες βρίσκονται γυναίκες που μέχρι λίγους μήνες πριν δούλευαν ως υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών, νοσοκόμες… Τώρα η Irina, η Alla, η Stella κι οι υπόλοιπες γυναίκες μάχονται η καθεμιά από το πόστο της για την απελευθέρωση απ’ τη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου. Η νοσοκόμα, Alla, μάλιστα δηλώνει ότι όταν βλέπει υπαλλήλους, να κάθονται και να πίνουν καφέ αντί να πολεμάνε της έρχεται να τους φορέσει φούστες.











Εδώ σύντομη συνέντευξη μίας νεαρής μητέρας στο Ντονιέτσκ για τη γνώμη της για τον ουκρανικό στρατό και τους αντάρτες πολιτοφύλακες.



Εδώ θα δείτε ρεπορτάζ του RT για γυναίκες μαχήτριες του Λουγκάνσκ. Μία απ’ αυτές η Κάτια 21 ετών μόλις που οπλίζει το αυτόματό της κι η Ολέσια που ποζάρει μπροστά σε check-point με σύνθημα Antifa και διεγραμμένη τη σβάστικα: https://www.youtube.com/watch?v=xV6k9OXU4Bc
Εδώ κι η γυναικεία μονάδα στο Λουγκάνσκ. Η Έλενα που οδηγάει τανκ με κόκκινη σημαία, η Βικτόρια κι οι υπόλοιπες γυναίκες που παίρνουν μέρος στο πλευρό των ανταρτών: 

http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/10/13/%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου