Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εξεγείρονται οι Κούρδοι στην Κωνσταντινούπολη - Εισέβαλαν στο ολλανδικό Κοινοβούλιο

Κινητοποιήσεις σε Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αυστρία
Επιμέλεια: Κλειώ Ιωάννου
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η σημαία των τζιχαντιστών κυματίζει στο Κομπανί από το μεσημέρι της Δευτέρας. Το Κομπανί είναι μία πόλη στα σύνορα της Τουρκίας όπου κατοικείται από Κούρδους. Οι Κούρδικες δυνάμεις ύστερα από πολυήμερη πολιορκία φαίνεται είναι δύσκολο να κρατήσουν την πόλη από το αμερικανοκίνητο εξοπλισμένο Ισλαμικό κράτος, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Σουηδία και Αυστρία, ενώ η Τουρκία με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη κυριολεκτικά φλέγεται.

Τουρκία
Μαζικές κινητοποιήσεις από τους Κούρδους σε όλη την Τουρκία ενάντια στην σφαγή του Κομπανί και την Τούρκικη Κυβέρνηση εξελίσσονται από τη Δευτέρα το βράδυ.
Στην Κωνσταντινούπολη, οι Κούρδοι έχουν βγει στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την επέμβαση στο Κομπανί. Μεγάλος όγκος διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με την Τούρκικη αστυνομία. Ο πιο κεντρικός δρόμος στην Κωνσταντινούπολη, η Ιστικλάλ δίπλα στην πλατεία Ταξίμ, έχει κατακλυσθεί απο Κούρδους. Οδομαχίες έχουν ξεσπάσει με την αστυνομία να χρησιμοποιεί αύρες για να καταστείλει τους διαδηλωτές οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στο twitter πετάνε βόμβες μολότοφ σε αστυνομικά οχήματα και κτίρια. Η αστυνομία όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο απαντάει με δακρυγόνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου