Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

“Δε θέλουμε να ζήσουμε με τους φασίστες!”: η φωνή των κατοίκων του Ντονμπάς (δύο βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)


Υποτιτλίσαμε τη συγκεκριμένη συνέντευξη ενός απλού πολιτοφύλακα του Λουγκάνσκ και δύο ντόπιων γυναικών, όχι γιατί πρόκειται για κάποιο αποκαλυπτικό μανιφέστο αλλά διότι είναι ενδεικτική του πώς προσλαμβάνει ο απλός λαός του Λουγκάνσκ αυτό που γίνεται στην περιοχή του. Πέρα από τις συνεντεύξεις των ηγετών του αγώνα θεωρούμε ότι έχει σημασία να ακούγεται ο  λόγος των “ανώνυμων” μαχητών, των αντιφασιστών που πήραν τα όπλα εναντίον της χούντας των ολιγαρχών. Προσέξτε ειδικά μετά το 3:45 πώς θέτουν οι πρωταγωνιστές του βίντεο το ζήτημα της επιβίωσης και της ελεύθερης, αξιοπρεπούς διαβίωσης.






Το δεύτερο βίντεο αφιερώνεται εξαιρετικά στην ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό  προξενείο στη Μαριούπολη και τα αντικειμενικά ελληνικά κυρίαρχα ΜΜΕ, τύπου Καθημερινής που έκαναν το άσπρο-μαύρο στην περίπτωση της ελληνικής ομογένειας της Μαριούπολης. Εμείς, ως Καμπάνια, δηλώναμε βέβαιοι απ’ την πρώτη στιγμή για τα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού της Μαριούπολης πράγμα που φάνηκε κι από την πολύνεκρη καταστολή που είχε προβεί το καθεστώς του Κιέβου τον περασμένο Μάη. Σε αυτό το βίντεο κάτοικος της Μαριούπολης απαντάει στις 17 Οκτώβρη, τις ημέρες δηλαδή που βομβαρδιζόταν το, αφημένο στο έλεος του νεοναζιστικού τάγματος Azov, ελληνικό χωριό Σαρτανάς της Μαριούπολης. Μιλώντας σε ιταλικό κανάλι ο κάτοικος νιώθει ελεύθερος να πει όλη την αλήθεια για το πώς βλέπει ο ντόπιος πληθυσμός τα ουκρανικά φασιστικά τάγματα που στέλνει η κυβέρνηση του Κιέβου.
o

Σας καλούμε να δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι μας στο youtube.
http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/10/25/%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου