Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 

«Αυτή η πολιτική με αίμα είναι βαμμένη
Φαντάροι στο Βόλο, δολοφονημένοι»


Χθες το απόγευμα έγινε πορεία από φοιτητικούς συλλόγους και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, απ’ το σταθμό του Μετρό στο Χολαργό προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο συστεγάζεται στο Πεντάγωνο μαζί με το σύνολο των επιτελείων και της ανώτατης ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Περίπου 200 φοιτητές και νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι αλλά και μέλη φοιτητικών συλλόγων καθώς και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων συμμετείχαν σε αυτή την πρώτη συμβολική απάντηση προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και του ελληνικού στρατού: Των άμεσων ηθικών και πολιτικών αυτουργών της, εδώ και καιρό προαναγγελθείσας, δολοφονίας τριών νέων ανθρώπων σε άσκηση των πεζοναυτών με πραγματικά πυρά.

Οι δύο 30χρονοι ΕΠΟΠ και ο 19χρονος οπλίτης, σκοτώθηκαν γιατί η κυβερνητική συμμορία, αλλά και η ένταξη στα στρατιωτικά και πολιτικά δόγματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχουν δημιουργήσει άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στα στρατόπεδα μέσω των διαρκών περικοπών σε κάθε τι που αφορά την ανθρώπινη ζωή και επιβίωση, όταν δαπανώνται δισεκατομμύρια για άχρηστα όπλα και για τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές «ειρηνευτικές» αποστολές.
Είναι εκείνοι που δεν υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, δεν υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, αλλά κυρίως περιφρονούν τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος και τις ζωές των ίδιων των στρατιωτών και στελεχών. Κλιμακώνουν τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά για να καλύψουν όσο μπορούν την βαρβαρότητα του success story στην κοινωνία και ειδικά τη νεολαία με τις φωτογραφίσεις του πρωθυπουργού Σαμαρά, του υπουργού Αβραμόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου και των ανώτατων αξιωματικών.
Τελικά, το στρατιωτικό τυφέκιο G3 του υπουργού Αβραμόπουλου στις φωτογραφίες, τύπου Τζον Γουέιν, σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης πέτυχε έναν συμβολικό στόχο. Πέτυχε τρεις νέους ανθρώπους, μέλη μιας γενιάς που τσακίζει διαρκώς η καμαρίλα της κυβερνητικής και κρατικής αγριότητας.

Η χθεσινή πορεία, είχε πολιτικό στόχο:
Να καταγγείλει και να διαδηλώσει ενάντια στο αξιόμαχο του στρατού για τις εθνικές και διεθνείς ανάγκες του συρφετού των επιχειρηματικών, πολιτικών και κρατικών κύκλων που έχουν οδηγήσει το λαό στην εξαθλίωση, όσο και για τις ανάγκες καταστολής της κοινωνίας, του κόσμου της εργασίας και των φτωχών.
Να αναδείξει τις βάρβαρες και άθλιες συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα, για να συντηρηθεί η άγρια πολιτική του ελληνικού κράτους μέσα και έξω από τα σύνορα, να στηθούν καριέρες αξιωματικών και πολιτικών και το πανηγύρι των εξοπλισμών που πληρώνει η ίδια η κοινωνία.
Να απαιτήσει την παραίτηση σύσσωμης της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Είναι επικίνδυνοι για τη νεολαία μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα.
Να στηρίξει τους φαντάρους που δίνουν τη μάχη μέσα στα στρατόπεδα, να σταθεί αλληλέγγυα στους πολίτες με στολή που δίνουν καθημερινά τη μάχη για αξιοπρέπεια και ζωή ενάντια στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και του παραλόγου τη θητεία. Να αναδείξει τις δυνατότητες για ένα κίνημα μαζικό μέσα κι έξω απ’ το στρατό, ικανό να βελτιώσει τη ζωή των στρατευμένων μέχρι την τελική πτώση της (πολλάκις) αιματοβαμμένης κυβέρνησης και στρατιωτικής ηγεσίας.
Να απαιτήσει τη δημοσιοποίηση της ΕΔΕ για την τραγική δολοφονία αλλά και την δημοσιοποίηση των ΕΔΕ των τελευταίων 30 χρόνων που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ούτε καν στους συγγενείς των φαντάρων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Τελικά, όμως, η πορεία πέτυχε μια μεγάλη συμβολική νίκη:
Απέναντι στην ξεδιάντροπη στάση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και του βρώμικου κυβερνητικού μετώπου ανέδειξε έναν άλλο πολιτισμό αλληλεγγύης.
Απέναντι στην αθλιότητα των κυβερνητικών και στρατιωτικών ψιθύρων αλλά και των ελεγχόμενων διαρροών για «την κακιά στιγμή», «τα χαλασμένα πυρομαχικά» ή «τις δευτερεύουσες ευθύνες», κατέδειξε τους πραγματικούς ενόχους: μια δολοφονική κρατική μηχανή, έναν τρομακτικό στρατιωτικό μηχανισμό που στοχεύει καταρχήν τους φαντάρους και τους χαμηλόβαθμους ως αναλώσιμο υλικό και τις συνειδητές τους επιλογές ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους.

Τα ψηφίσματα καταγγελίας από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, από Συλλόγους και Συνελεύσεις τα παρέλαβε -με το ζόρι- ο αξιωματικός υπηρεσίας. Δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, στο πεντάγωνο. Μας περίμεναν μόνο κλούβες με ΜΑΤ
Δεν μας εκπλήσσει, φυσικά. Γνωρίζουμε ότι είτε είχαν σχολάσει (συμπληρώνοντας το τυπικό τους 8ωρο) είτε βρίσκονται κρυμμένοι στα γραφεία τους επιχειρώντας να σχεδιάσουν την συνέχεια τις πολιτικής που δολοφονεί νέους ανθρώπους. Και, πράγματι, τίποτα δεν θα άλλαζε τη στάση μας απέναντί τους. Οι μόνοι τους φυσικοί σύμμαχοι είναι οι ορδές των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με τις οποίες εκπαιδεύονται και σχεδιάζουν από κοινού την καταστολή του εχθρού-λαού.

Αυτή η πορεία ήταν μόνο η αρχή. Τα κρατικά εγκλήματα δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα.

«Αυτή η πολιτική με αίμα είναι βαμμένη / Φαντάροι στο Βόλο δολοφονημένοι».
«Στρατιωτικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό, τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ».
«Κράτος και στρατός είναι συμμορία. Δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονία»
«Εμείς δεν πολεμάμε για την ολιγαρχία. Το αίμα μας θα δώσουμε για μια άλλη κοινωνά»

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου