Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΚΚΕ (μ-λ): Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στους στρατεύσιμους!

Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει τη φρονηματική δίωξη, του Νίκου Αργυρίου, μέλους  της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων», με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης».  Η δημοσίευση απ΄ την Επιτροπή, το Δεκέμβρη του 2009, καταγγελίας φαντάρων για την καταπίεση, τα καψώνια, τις ποινές, την προσβλητική συμπεριφορά που δέχονταν οι φαντάροι στο 586 Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών,  καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής εκεί, προκάλεσε τη μήνυση, απ΄ το διοικητή του στρατοπέδου. Ακολούθησαν απειλές,  ύβρεις, «ανώνυμα τηλεφωνήματα» και τρομοκράτηση σε μέλη της Επιτροπής, ενώ αποκαλύφθηκε και η παρακολούθηση των κινήσεων της Επιτροπής, απ’ τον κρατικό μηχανισμό, μέσω του «εμπλουτισμού» της δικογραφίας, απ’ τη λεγόμενη «Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».
Η πραγματικές αιτίες της δίωξης αυτής, βρίσκονται στην προσπάθεια φίμωσης, κάθε δημοσιοποίησης και καταγγελίας, που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης και το κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους φαντάρους, που επικρατεί συνολικά  στα στρατόπεδα στης χώρας, τις αυτοκτονίες και τα λεγόμενα «ατυχήματα», την πειθάρχηση και τις εξοντωτικές ποινές, βρίσκονται στην προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε φωνής που θα τολμήσει να εναντιωθεί  στο ρόλο που επιφυλάσσουν για το μηχανισμό αυτό, η ντόπια άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά. Το ρόλο του απεργοσπαστικού μηχανισμού απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων, το ρόλο του πειθήνιου οργάνου του ΝΑΤΟ και των πολεμοχαρών επιδιώξεων των Αμερικάνων και Δυτικών ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς,  στην περιοχή και στο κόσμο, το ρόλο της εξυπηρέτησης των σχεδίων τους, απ’ την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή.
Η δίωξη αυτή δεν πρέπει να περάσει! Ούτε και η τρομοκράτηση που τη συνοδεύει! Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατεύσιμων αποτελεί μέρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της νεολαίας, των εργαζόμενων και όλου του λαού!
Να αθωωθεί ο Νίκος Αργυρίου ! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Έξω το ΝΑΤΟ, οι  Βάσεις και οι Αμερικάνοι! Κάτω τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς!
kkeml_gr23 Οκτώβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου