Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Νέα τραγωδία με τρεις στρατιώτες νεκρούς (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο ΕΠΟΠ κι έναν οπλίτη θητείας) και έναν βαρύτατα τραυματισμένο υπολοχαγό σε πεδίο βολής του Βόλου… Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν έσκασε βλήμα μέσα σε σωλήνα εκτόξευσης όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν διερράγη ο σωλήνας του όλμου 81 mm, κατά την εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα. 
Μεταξύ των νεκρών ένας Πατρινός. Πρόκειται για τον γιο του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Ανδρικόπουλου, Φώτη. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας επικράτησε αναστάτωση στο άκουσμα της θλιβερής είδησης.
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας σε όλες τις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων και ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του στελέχους.
Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.
Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα. 

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. Θα αναφέρω κάτι, που στα σχετικά άρθρα δεν είδα να αναφέρεται !
    >
    .... δεν πρόκειται απλά για "ασκήσεις με πραγματικά πυρά", παρά, το εγκληματικότερο, ασκήσεις με ληγμένα πυρομαχικά, τα οποία αντί να τα παν για αποδόμηση τα καταστρέφουν σε δήθεν ασκήσεις "του κώλου" , που δεν βοηθούν σε τίποτα, εκτός στο να θέτουν σε κίνδυνο τους στρατευμένους και να ρυπαίνουν το περιβάλλον ....
    Συγκεκριμένα , στη δική μου θητεία - αρκετά πίσω - κάναμε βολές με πραγματικά μπαζούκας ... Σε όποιον λέει κάτι αυτό, τα βλήματα ή καθώς ίσως και οι σωλήνες εκτόξευσης, που λειτουργούν με μπαταρία εκκένωσης μικρού φορτίου στο βλήμα, ήταν συνήθως βραχυκυκλωμένα, με αποτέλεσμα το βλήμα μετά την πυροδότηση να μένει κολλημένο στη σωλήνα ..... Τότε απαιτούσαν από μας να το τραβήξουμε έξω ξανά από την πίσω μεριά ... , όπου θα μπορούσε να κάνει όντως ηλεκτρική επαφή και να εκραγεί στα πόδια μας ...
    Γύρω -γύρω ασφαλώς σαν παρατηρητές, στρατιώτες έως και εκπαιδευτές αξιωματικοί , έως και λοχαγοί .... Ε, κάτι τέτοιο συνέβη τώρα με τον "ληγμένο" εξοπλισμό", που, κατά τας διαταγάς, "πρέπει να τον καταναλώσουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή