Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ

Απίστευτα γεγονότα σημειώνονται στο ΚΕΝ Αυλώνα, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Ταξίαρχο διοικητή. Ένας διοικητής που έχει συνδέσει την παρουσία του στο ΚΕΝ Αυλώνα με ακραία περιστατικά εθνικιστικής και μισαλλόδοξης προπαγάνδας, άθλιες συνθήκες και επιθετική συμπεριφορά.
Τα πρόσφατα περιστατικά, κατά τη διάρκεια των οποίων στο στόχαστρο του μπήκαν οι μουσουλμάνοι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι μας,  δε μας θυμίζουν απλώς το μαύρο ακροδεξιό παρελθόν της Ελλάδας μετά τον Εμφύλιο. Αλλά είναι άμεσα συνυφασμένα με τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό που σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο επιδιώκει την εξαφάνιση κάθε αμφισβήτησης και διαφορετικότητας. Είναι ενδεικτική η στάση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των ΗΠΑ-Ε.Ε που στηρίζουν την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ της Ουκρανίας, οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την επιβολή των Μνημονίων και την εξαφάνιση κάθε διαφορετικότητας. Βυθίζοντας έναν ολόκληρο λαό στο αίμα και τον εμφύλιο σπαραγμό!  
 Αυτή επομένως η ορκωμοσία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα χαρακτηρίστηκε ξανά από τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές του διοικητή ταξίαρχου Παπαδόπουλου. Οι συμπεριφορές αυτές αφορούσαν περισσότερο τις πρόβες αφού η παρουσία κοινού στην επίσημη ορκωμοσία εκλογίκεψε κάπως τον διοικητή.
Φρόντισε από την πρώτη στιγμή να εκφραστεί υποτιμητικά προς τους αλλόθρησκους λέγοντας με σχετικό ύφος «Μουσουλμάνοι-Εβραίοι όλοι το ίδιο είστε, ελάτε όλοι μαζί».
 Στη συνέχεια διασκέδασε με τα σπαστά ελληνικά ορισμένων και δήθεν χαμηλόφωνα, αλλά δίπλα στο μικρόφωνο, σχολίασε «ούτε ελληνικά δεν ξέρετε, τι έρχεστε εδώ».
Ξεχνάει βέβαια ότι η στράτευση και για αυτούς τους φαντάρους είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική.
Η διαδικασία της ορκωμοσίας για τους λιγοστούς μη ορθόδοξους είναι από μόνη της δύσκολη και αγχωτική. Ο διοικητής έκανε ό, τι μπορούσε για να τη δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Απαιτούσε από 10-15 φαντάρους να ακούγονται σαν ολόκληρη ύλη. Αφού τους στρέσαρε όσο μπορούσε, έβγαλε κάποιους στο μικρόφωνο, σίγουρος ότι τα σαρδάμ θα προκαλέσουν γέλιο σε όλο το παραταγμένο κέντρο και ακόμη μεγαλύτερη ντροπή στους αλλόθρησκους.
Παράλληλα πολλοί αξιωματικοί διέταξαν τους φαντάρους να γυρίσουν δεξιά το κεφάλι τους κατά τη στρατιωτική συνήθεια στην περίπτωση που διαδραματίζονται καψώνια.
Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο αυτές τις συμπεριφορές.
 Υπερασπιζόμαστε τις θρησκευτικές ελευθερίες και το δικαίωμα του καθενός να ορκίζετε σε όποιο θεό θέλει, όχι από κάποιο γενικό σεβασμό στις θρησκείες αλλά από τη σκοπιά του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων, ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους.
Χαιρετίζουμε φυσικά και τους εκατοντάδες φαντάρους στα στρατόπεδα όλης της χώρας που κόντρα στα σύγχρονα ρεύματα ανορθολογισμού και σκοταδισμού επιλέγουν με θάρρος την πολιτική ορκωμοσία
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com 

3 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, να καταθέσω και μια σχετικά παλαιότερη μαρτυρία. Το Φλεβάρη που μας πέρασε ήμουν εις εκ των δύο ατόμων στην επιλαρχία μου στο ΚΕΤΘ που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κανένα πρόβλημα, εάν εξαιρέσουμε το γεγονός πως ορκίστηκα στο Διοικητήριο της επιλαρχίας (ούτε καν του ΚΕΤΘ) και όχι κατά τη διάρκεια της "εκδήλωσης" της ορκωμοσίας, δηλαδή στην ουσία μακριά από τα βλέμματα του κοινού και της ιεραρχίας (που περιελάμβανε τον τότε Α/ΓΕΣ, καθώς και τους ΔΔΒ και ΔΙΤ). Να σημειώσω πως η ίδια διαδικασία προβλεπόταν και για αλλόθρησκους, οι οποίοι δεν υπήρχαν στη συγκεκριμμένη επιλαρχία. Τώρα από τη μία η δημόσια εμφάνιση των αλλόθρησκων συναδέλφων ίσως αποτελεί και μια μικρή πρόοδο, αν και απορώ πως η παρούσα στην εκδήλωση ιεραρχία επέτρεψε στον Παπαδόπουλο να ασχημονήσει εναντίον των αλλοθρήσκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειστε ασχετοι.....το συνταγμα λεει στο ονομα της αγιας και ομοουσιου και αδιαιρετου τριαδος....τα αλλα τα ακουω βερεσε κωλο κουμουνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σύνταγμα επίσης προβλέπει και την ανεξιθρησκεία και τον πολιτικό όρκο στο άρθρο 2. Ξεστραβώσου, άσχετε, και μάθε και σωστά Ελληνικά!!

      Διαγραφή