Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Νόμος & Τάξη στα ΑΕΙ

by To Skouliki Tom

Μέτρα θωράκισης λαμβάνουν πρυτάνεις κεντρικών ΑΕΙ απέναντι στα φαινόμενα ανομίας που σημειώνονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, τα οποία κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών και να μετατραπούν σε γιάφκες και εκκολαπτήρια δολοφόνων.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα περιστατικά ανομίας εντός πανεπιστημιακών χώρων έχουν καταντήσει ρουτίνα κι ως γνωστόν η ρουτίνα είναι εχθρός του πολίτη και όπλο στα χέρια του σφετεριστή, γεγονός που πλήττει το αντιεξουσιαστικό κίνημα ανεπανόρθωτα.

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας εικόνες διακίνησης ναρκωτικών σε πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κι αυτό είναι οπωσδήποτε προτιμότερο από το να τρέχουν οι φοιτητές και να αναζητούν τη δόση τους στους δρόμους που κρύβουν ένα σωρό κινδύνους.
Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σατανιστική τελετή συμπαράστασης προς τον Νίκο Μαζιώτη με τίτλο “Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση”, όπου αποφασίστηκε η συνεργασία των αναρχικών με τους τζιχαντιστές της ISIS και η λαθραία εισαγωγή του ιού Έμπολα μέσα στα δρακουλίνια και τα πακοτίνια.
Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι πρυτάνεις προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, ενώ ανάμεσα στα σχέδιά τους είναι και τα παρακάτω:
- Έλεγχος των τιμών των ναρκωτικών που διακινούνται εντός των πανεπιστημίων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
– Φορολογικός έλεγχος των φορτίων ναρκωτικών κι όπλων που μπαινοβγαίνουν στα ιδρύματα από ειδικά κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα νόμιμα παραστατικά.
– Ιατρικός έλεγχος των φοιτητών για πιθανά κρούσματα έμπολα και προληπτικός εμβολιασμός κατά της λύσσας, της φυματίωσης και του κίτρινου πυρετού.
– 24ωρη συνοδεία κάθε φοιτητή από τουλάχιστον έναν άνδρα των ΜΑΤ, ακόμα και στην τουαλέτα.
– Τοποθέτηση συναγερμού, ναρκοπεδίου και συρματοπλέγματος σε “ευαίσθητα” κτίρια μεγάλων ανώτατων ιδρυμάτων.
– Κατασκευή διοδίων στην είσοδο των πανεπιστημίων όπου οι φοιτητές θα καταβάλλουν εισιτήριο ύψους €2,80 για να εισέλθουν στα ιδρύματα.
– Ενεργοποίηση του στρατιωτικού νόμου κι απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από τα πανεπιστήμια.

Όπως ήταν φυσικό, τα παραπάνω μέτρα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τον Μίλτο Κύρκο του Ποταμιού, ο οποίος είχε πει τις προάλλες ότι ο καθαρισμός των πανεπιστημίων μπορεί να γίνεται εθελοντικά από 10 καθηγητές και τους φοιτητές τους.
Πολύ λογικό αυτό. Να, για παράδειγμα το κτίριο της Φιλοσοφικής που έχει έκταση 70.000 τετραγωνικά μέτρα μπορεί πολύ εύκολα να καθαριστεί από 10 καθηγητές και τους φοιτητές τους μέσα σε μόλις 5 χρόνια. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;
Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά για συνεργεία καθαρισμού, μισθούς καθηγητών, υποδομές, έρευνα και βιβλία αλλά υπάρχουν πάντα χρήματα για σεκιούριτι, περιπολίες και συναγερμούς. Όλα τα υπόλοιπα θα γίνονται εθελοντικά. Όρεξη να υπάρχει.
Ε, Μίλτο;
(Ανήθικο δίδαγμα: Εγώ προτείνω να καταργηθούν και τα συνεργεία καθαρισμού των Δήμων. Να πηγαίνει ο καθένας τα σκουπίδια του απευθείας στη χωματερή. Ε, Μίλτο; Πες κάτι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου