Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζουν την ιστορία, γεννούν νέους φασίστες!

Οπαδοί στο Lviv της Δυτ.Ουκρανίας σηκώνουν γιγαντιαίο πανό όπου αναγράφεται "Μπαντέρα-Ήρωας" σε αγώνα με αντίπαλο, την ομάδα του Ντονιέτσκ.
Πώς θα γιορτάσει η Ουκρανία την 70η επέτειο απελευθέρωσής της απ’ τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής; Μα φυσικά απαγορεύοντας κάθε αναφορά στη λέξη “απελευθέρωση”!

Αυτές ακριβώς ήταν οι οδηγίες που δόθηκαν στα ουκρανικά ΜΜΕ από την αρμόδια κρατική επιτροπή ραδιοτηλεόρασης κατόπιν εισήγησης του Ουκρανικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης (πηγή στα ρώσικα: http://www.unian.net/politics/999186-goskomteleradio-rekomenduet-smi-otkazatsya-ot-termina-osvobojdenie-ot-fashistskih-zahvatchikov.html).

 Συγκεκριμένα η πρόταση που έγινε ήταν να αντικατασταθεί η φράση “απελευθέρωση της Ουκρανίας από τους φασίστες εισβολείς” με τη φράση “εκδίωξη των ναζί κατακτητών” κι αυτό γιατί όπως γράφει η Κρατική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης στο σάιτ της, “η Ουκρανία μετά το ’44 δεν ήταν ελεύθερη άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για απελευθέρωση”. Προφανώς με την ίδια λογική η εισβολή των ναζί κι η κατάκτηση της Ουκρανίας δεν έκανε καμία μεγάλη διαφορά στον πληθυσμό της…
Μόνο που η ναζιστική τριετία 1941-1944 στην Ουκρανία προκάλεσε αρκετά εκατομμύρια θύματα καθιστώντας την Ουκρανία μία από τις χώρες που πλήρωσαν βαρύτατο τιμήμα σε ανθρώπινες ζωές. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κρατική επιτροπή προτείνει μεταξύ άλλων να μνημονεύονται ως συμμέτοχοι στην απελευθέρωση της Ουκρανίας μαζί με όσους πολέμησαν στον Κόκκινο Στρατό και όσοι πολέμησαν απ’ τις γραμμές της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών και του Ουκρανικού “Επαναστατικού” Στρατού των οργανώσεων δηλαδή του συνεργάτη των ναζί και σφαγέα της πολωνικής και εβραϊκής μειονότητας Στεπάν Μπαντέρα! Αντίστοιχα, η επιτροπή προτείνει να τιμούνται ως ήρωες μαζί με τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού και τύποι όπως ο Vasyl Kuk, ένας εκ των ηγετών των εν λόγω εθνικιστικών οργανώσεων. Σε όποιον κάνει εντύπωση βέβαια αυτή η στάση μιας κυβέρνησης που χαίρει αποδοχής απ’ την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ θα θυμίσουμε ότι ο προ-προηγούμενος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιουσένκο, εκλεκτός κι αυτός της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, είχε αποκαταστήσει και τιμήσει, μετά θάνατον, τον Στεπάν Μπαντέρα, εν έτει 2010, με τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας. Τότε, η πράξη αυτή είχε καταδικαστεί μέχρι κι απ’ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ο πρόσφατα ανατραπείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς ακύρωσε αυτό το βραβείο, το 2011. Ο Μπαντέρα κι οι “μπαντερικοί” ξαναγίνονται μόδα, λοιπόν, και δεν είναι μόνο υπόθεση του Δεξιού Τομέα αλλά κρατική πολιτική.
Οπαδοί στο Lviv της Δυτ.Ουκρανίας σηκώνουν γιγαντιαίο πανό όπου αναγράφεται “Μπαντέρα-Ήρωας” σε αγώνα με αντίπαλο, την ομάδα του Ντονιέτσκ.
Έχουμε ξαναγράψει για τη συστηματική πλύση εγκεφάλου που γίνεται στην ουκρανική νεολαία τόσο απ’ τα σχολικά εγχειρίδια, όσο κι έξω από τις τάξεις. Μεσούντος του πολέμου μάλιστα τα ένοπλα φασιστικά τάγματα, όπως το τάγμα Azov, επισκέπτονταν σχολεία και έκαναν κατήχηση στους μαθητές. Ήρωες και πρότυπα των παιδιών ανακηρύσσονται άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τη σφαγή περίπου εκατό χιλιάδων Πολωνών και διπλάσιου αριθμού Εβραίων. Ο Στεπάν Μπαντέρα που το 1941 αποκαλούσε τον Χίτλερ “απελευθερωτή απ’ τη Μοσχοβίτικη κατοχή”, φυλακίστηκε αργότερα απ’ τους Γερμανούς, απελευθερώθηκε ξανά το ’44 και εξοπλίστηκε για να τους βοηθήσει κατά την υποχώρησή τους έναντι των Σοβιετικών… Αυτή την κυβέρνηση έσπευσε ν’ αναγνωρίσει πρώτος-πρώτος ο κος Βενιζέλος.
Δείτε και στο παρακάτω βίντεο πως ποτίζουν με μίσος την ουκρανική νεολαία και κατασκευάζουν το εθνικιστικό-φασιστικό υπόβαθρο που ετοιμάζει φουρνιές νέων, πρόθυμων να πεθάνουν για τα συμφέροντα των ολιγαρχών.
http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/10/23/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου