Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και του Νίκου Αργυρίου


«Η διαιώνιση μιας λογικής που θέλει τα στρατόπεδα άβατα και η κατοχύρωση του “δικαιώματος” στην αυθαιρεσία συγκεκριμένων αξιωματικών» επιχειρείται μέσω της δίωξης του Νίκου Αργυρίου, επισημαίνει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.   Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου δικάζεται στο Β' Μονομελές Πλημ/δικείο Αθηνών ο Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης  Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση.
Αιτία της δίωξής του είναι η δημοσιοποίηση καταγγελιών νεοσύλλεκτων στο ιστολόγιο της Επιτροπής, αναφορικά με τις συνθήκες εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, ενώ μηνυτής του Αργυρίου είναι ο διοικητής της εν λόγω μονάδας.
Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Νίκο Αργυρίου, την Επιτροπή Αλληλεγγύης  Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.
«Είναι φανερό ότι η δίωξη του Αργυρίου στρέφεται κατά της συλλογικότητας που εκπροσωπεί, και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αποκάλυψη αυθαιρεσιών μέσα στα στρατόπεδα, υπερασπιζόμενη στην πράξη τα δικαιώματα των στρατευμένων» τονίζει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση.
Αυτό που επιχειρείται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης είναι ουσιαστικά «η φίμωση της Επιτροπής, η διαιώνιση μιας λογικής που θέλει τα στρατόπεδα άβατα και η κατοχύρωση του “δικαιώματος” στην αυθαιρεσία συγκεκριμένων αξιωματικών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
http://stokokkino.gr/article/13144/To-Tmima-Dikaiomaton-tou-SURIZA-gia-ti-dioksi-tou-Nikou-Arguriou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου