Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ένοπλες επιθέσεις στον Καναδά, σε «κόκκινο συναγερμό» το FBI Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός κ. Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής

b0juyvrceaa9nfw.jpglarge_0Κόκκινος συναγερμός σήμανε στον Καναδά, μετά τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρία σημεία στην Οττάβα: στο Μνημείο των Πεσόντων, στο Κοινοβούλιο και σε εμπορικό κέντρο στην πόλη. 
Η εικόνα δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί, αλλά οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και προχώρησε στο κλείσιμο των βάσεων στη χώρα. Ηδη, τα Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν ένοπλο νεκρό και έναν βαριά τραυματισμένο φρουρό του Μνημείου Πεσόντων.
Ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την εκδήλωση της επίθεσης φυγαδεύθηκε από τη Βουλή και είναι ασφαλής. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την επίθεση και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στην οποία το FBI αυξάνει το επίπεδο συναγερμού.
Η επίθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησε από το Μνημείο των Πεσόντων, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Στη συνέχεια, ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, απ” όπου ακούστηκαν και άλλα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Το κτίριο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.
canada_parliament3.jpg
Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν δράστη. Αργότερα η αστυνομία δήλωσε ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ή τρεις ένοπλοι, οι οποίοι αναζητούνται.
Το CBC μεταδίδει ότι ένας ένοπλος είναι νεκρός. Στην πόλη έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν και σε εμπορικό κέντρο κοντά στο Κοινοβούλιο.
H καναδική αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες στην Οττάβα να μείνουν μακριά από τους δρόμους, από παράθυρα και στέγες κτιρίων.
Οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα έκλεισαν για το κοινό μετά την ένοπλη επίθεση, μεταδίδει το CBC.
Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός κ. Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής.
b0jwriviyaan0kj.jpglarge_0
Το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε ότι ο άτυχος στρατιώτης που πυροβολήθηκε υπέκυψε στα τραύματά του. Ακόμη, έγινε γνωστό ότι προσκομίστηκαν στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες από τις ανταλλαγές πυροβολισμών, από τους οποίους οι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί είδαν έναν άνδρα με μαύρο ρούχα και μαντήλι στο πρόσωπο να τρέχει προς το κοινοβούλιο με όπλο. Ο άνδρας σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο και απειλώντας τον οδηγό το άρπαξε και κινήθηκε προς το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, όπου γίνονται οικοδομικές εργασίες. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν ξανά πυροβολισμοί, καθώς αστυνομικοί και στρατιώτες καταδιώκουν το δράστη.
http://www.hitandrun.gr/enoples-epithesis-ston-kanada-se-kokkino-sinagermo-fbi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου