Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Πρότυπο κέντρο ανομίας» και καψονιού η 124 ΠΒΕ για τους νεοσύλλεκτους σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας! ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΨΩΝΙ

Διακλαδικότητα, «πρότυπο κέντρο» για τις Ένοπλες Δυνάμεις και στρατιωτικοποίηση, αυτή είναι η πραγματικότητα στην 124ΠΒΕ της ΠΑ. Αυστηρή εκπαίδευση, κουραστικό και εξαντλητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει η βασική εκπαίδευση στη Τρίπολη και ειδικά το τελευταίο καιρό η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ήδη από τις πρώτες μέρες κατάταξης της Σειράς Νοεμβρίου, τα πρώτα κρούσματα εξάντλησης των νεοσύλλεκτων έχουν γίνει εμφανή.
Στην Ελλάδα των περικοπών και της καπιταλιστικής κρίσης, οι μειώσεις έχουν «χτυπήσει τη πόρτα» των στρατοπέδων, ακόμα και της Τρίπολης. Οι μειωμένες μερίδες ακόμη και στο πρωινό, η αυστηρή εκπαίδευση ολοκληρώνουν το σκηνικό της σκληρής καθημερινότητας, που είχε και σαν αποτέλεσμα την χθεσινή λιποθυμία ενός νεοσύλλεκτου. Δεν είναι τυχαίο βέβαια και έχει να κάνει με όλα τα παραπάνω, ότι μεγάλο κομμάτι των νεοσύλλεκτων καταλήγει στα ιατρεία.

Και φυσικά την ώρα που η διοίκηση της 124 ΠΒΕ αρνείται την απαραίτητη σίτιση των στρατευμένων δίνουν δις ευρώ στο ΝΑΤΟ και η μία άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας συχνά με αποστολή αεροσκαφών-πληρωμάτων-προσωπικού υποστήριξης στο εξωτερικό, είτε με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ είτε με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, διαδέχεται η μια την άλλη.
Στα πλαίσια της στρατιωτικοποίησης όμως περιλαμβάνεται και το καψόνι, ατομικό και συλλογικό. Τα τελευταία χρόνια στη Τρίπολη έχει γίνει καθεστώς! Βέβαια στην 124 ΠΒΕ θα συναντήσει κανείς και μεθόδους παλιάς κοπής, ατομικό παράπτωμα συλλογικό καψόνι, τζόκει στην ανάταση και επιτόπιο, τρέξιμο γύρω-γύρω από τη Μοίρα κλπ που όχι μονό δεν προβλέπονται αλλά θυμίζουν και άλλες εποχές.
Συγκεκριμένα προχθές Επισμηνίας  έβγαλε εναν ολόκληρο θάλαμο για καψόνι στη λογική της «συμμόρφωσης» όχι μόνο όσων υπέστησαν τη βαναυσότητα του αλλά και των νεοσύλλεκτων του Στρατού Ξηράς που παρακολουθούσαν το καψόνι λαμβάνοντας το μήνυμα «καθήστε καλά γιατί θα πάθετε τα ίδια»!.
 Αλήθεια τι έχει να πεί για όλα αυτά ο Μοίραρχος Επισμηναγός Κ.Σμουδιάνης,που γίνονται όλα αυτά ερήμην του;
Ας παραδεχθεί η ηγεσία των ΕΔ οτι η ιδέα του «πρότυπου κέντρου» απέτυχε εδώ και πολύ καιρό και «βασιλεύει» μόνο η ανομία χωρίς κανένας να νοιάζεται για τις συνθήκες της βασικής εκπαίδευσης.
Ο Α/ΓΕΑ Ευγ.Τουρνάς, ας «μαζέψει»  τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς της ΠΑ που λειτουργούν κατά το δοκούν, αλλά και ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ Ταξίαρχος Ι.Πουλόπουλος ας πάρει θέση. Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος θεωρεί ότι πρέπει να πάρει θέση για το Διακλαδικό Κέντρο που ο ίδιος δημιούργησε; 

Οι νεοσύλλεκτοι σμηνίτες πρέπει να σταματήσουν να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις, να Αρνηθούν την εκτέλεση παράνομων διαταγών και ας βγουν παραπονούμενοι υπερασπιζόμενοι τα  δικαιώματα του φαντάρου με στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

16 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ Κ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O αρμόδιος στρατιωτικός να κοιτάξει να κάνει τη δουλειά του γιατί ακολουθεί και δεύτερη καταγγελία.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΗΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ
    ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλος, άνθρωπος και κάνεις έτσι...γρήγορα άλλαξε πάνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδιά…αυτό το "apply for the green card in the USA" που εμφανίζεται όταν πάς να ανοίξεις τα σχόλια, είναι τυχαίο ή έχει να κανει με τις καταβολές και τους καθοδηγητές σας;…ΣΙΑ..ή CIA αν προτιμάτε….Λέμε τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως καταλαβαίνεις, εσύ που τους κάνεις παρέα τα γνωρίζεις καλύτερα...

      Διαγραφή
    2. ΜΗ ΠΕΟΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΑΚΟ…..

      Διαγραφή
  5. Καλά εσείς λέτε για τους αεροπορους. Που να αρχίσουν να βγαίνουν στην δημοσιότητα και τα της μοίρας του Στρατού Ξηράς. Δεν κάνετε μια έρευνα? Αληθεύει η Δεν αληθεύει ότι συγκεκριμένος Αντισυνταγματαρχης με ''βοηθους'' του συγκεκριμένους Υπολοχαγους οι οποίοι φροντίζουν να στριμώχνουν τους συναδέλφους μας, καλεί κάθε τρεις και λίγο τους ''προνομιουχους'' στο γραφείο του και τους τοποθετεί σε χαλαρές δουλειές? Αληθεύει η Δεν αληθεύει ότι υπάρχει συγκεκριμενος Υπολοχαγός - καψονομουτρο που αυτοαποκαλείται Πλανητάρχης και έχει την εύνοια του Αντισυνταγματαρχη? Αληθεύει η όχι ότι στην προηγούμενη σειρά όταν πήγαν για βόλη οι συναδελφοι τους στιβαζαν σαν ζώα με κίνδυνο τον τραυματισμό τους για να τελειώσει γρήγορα ο Αντισυνταγματαρχης και ότι αυτό περίμενει αύριο και τα παιδιά αυτής της σειράς? Αληθεύει η όχι ότι συγκεκριμένοι Αξιωματικοί τριγυρνούν με διαφορα ρουσφετοχαρτα από την πρώτη κι όλας ημέρα κατάταξης και ότι το όλο σκηνικό αντικατοπτρίζει την κατάντια της χώρας μας? Και πολλά άλλα, όταν με το καλό γίνει η ορκωμοσία γιατί έχουμε και συγγενείς που υπηρετουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΑΛΕ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ. ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. ΑΝΤΕ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο γνωστός σμηναγός ξαναχτυπά. όποιος αποκαλύπτει τα όργια της 124 ΠΒΕ λένε παπαριές. Αυτό όμως είναι το ήθος του πελατειακού κράτους, των γλειφτών στρατιωτικών που ταράζονται από τις καταγγελίες για τα καψόνια. Ταράζονται γιατί ελέγχονται από την κοινωνία και τα κινήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε επειδη παρουσιαστηκα εκει και εζησα την πραγματικοτητα σε πληροφορω οτι ολα αυτα που γραφεις ειναι ψεματα! για ποια εξαντληση μιλας οταν τρωμε 2 φορες τη μερα (+πρωινο και προαριστο) συν το οτι το κψμ ειναι ανοιχτο για οποιον θελει να αγορασει κατι; για τα καψωνια που αναφερεις, ενα βραδυ μας εβγαλαν και εμας εξω γιατι καναμε φασαρια και τρεξαμε δυο γυρους στο προαυλιο.. θεωρειται αυτο καψωνι; εξαντλεισαι εσυ με το να κανεις 5 λεπτα επιτοπια αλματα οταν στην πολιτικη σου ζωη πηγαινεις στο γυμναστηριο και πληρωνεις για να το κανεις; αναφερεσαι στους φανταρους που πανε στα ιατρεια κατα συρροη αγνοωντας οτι στα ιατρεια σε βγαζουν ελευθερο υπηρεσιας για πλακα ακριβως επειδη υπαρχει ο φοβος για να μην παθεις το παραμικρο... οι καθαριοτητες που γινονται δυο φορες τη μερα απο τους ιδιους τους φανταρους αντιλαμβανεσαι οτι γινονται για το καλο τους, αλλιως θα βρωμισουμε τοσα ατομα εκει μεσα.. επισης, δυο φορες μας πηγαν να δουμε τον ολυμπιακο στο αμφιθεατρο του στρατοπεδου, το προτελευταιο σαββατο ημασταν εξοδουχοι και επισης οργανωθηκε βραδια του οπλιτη...
    Αυτη ηταν η σκληρη εκπαιδευση μας στο ΄΄αθλιο΄΄ αυτο στρατοπεδο.. και προφανως εμεις που αντεξαμε δεν ειμαστε κοινοι θνητοι σαν εσας τους υπολοιπους αλλα εχουμε υπερανθρωπες αντοχες! αλλη φορα λοιπον οταν καταγγελεις να αναφερεις στοιχεια και ονοματα..

    σμηνιτης της 2013 στ εσσο β4 διμοιριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή