Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Στις 21 Νοεμβριου σημαιοστολίζουν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ "ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" για να ξεχάσουμε τις μίζες και τη διαφθορά τους, να αποδεχτούμε το Ισραήλ των Βαλκανίων και να υποταχθούμε σε νέα "εθνική συμφιλίωση"-  "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Η ακροδεξιά κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία και να εφαρμόσει την σκληρή ταξική της πολιτική με κάθε μέσο. Σκαρφαλώνει λοιπόν στα άρμα του εθνικισμού και μιλιταρισμού απαιτώντας από την εργατική τάξη και την νεολαία "εθνική συμφιλίωση", προπαγανδίζοντας ότι το succes story των Μνημονίων και των τραγικών κοινωνικών αδιεξόδων των τελευταίων ετών πρέπει να βρει την συνέχεια του στη νέα Μεγάλη Ιδέα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.  
Σε μια περίοδο πλήρους απαξίωσης της ίδιας της έννοιας της εργασίας, καταγράφεται μια ανησυχητική για το αστικό καθεστώς εξουσίας άνθιση της κοινωνικής διαμαρτυρίας που συνυπάρχει με την καταβαράθρωση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την λαϊκή αγανάκτηση. Το αστικό καθεστώς Αντεπιτίθεται και διεκδικεί την επιβολή των στρατηγικών του συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων, σε αυτό το συνεχές της αστικής πολιτικής που διεξάγει πόλεμο κατά των δυνάμεων της εργασίας. Όσοι αμφισβητούν την κυρίαρχη αστική-εθνική αφήγηση που επιβάλλει τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας -φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικοί-εργαζόμενοι στο εμπόριο-καθαρίστριες-σχολικοί φύλακες κλπ τίθενται εκτός "εθνικού πλαισίου", διώκονται από τις δυνάμεις καταστολής, την αστική δικαιοσύνη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.  Ταυτόχρονα, η προβολή των "εθνικών κινδύνων¨ χρησιμοποιείται για την αναδόμηση του καταρρέοντος κυβερνητικού προφίλ,  για την επιβολή "εθνικής ενότητας" και την εγκαθίδρυση του πολεμικού μετασχηματισμού του συνόλου της κοινωνίας ώστε να διαμορφωθεί ο στρατιωτικός βραχίωνας που θα εξυπηρετήσει τον νέο ιμπεριαλιστικό ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης. 
Ο Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων φέτος αναβαθμίζεται γιατί ακριβώς πρέπει να ξεχαστεί το αμαρτωλό καθεστώς της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα και παράλληλα να εμποτιστεί η κοινωνία με την αστική προπαγάνδα που απαιτεί τη διαμόρφωση όρων Ισραήλ των Βαλκανίων και ότι σημαίνει αυτό: νέοι εξοπλισμοί αξίας πολλών δις ευρώ, νέες προσλήψεις μισθοφόρων, αύξηση της στρατιωτικής θητείας, στράτευση στα 18, στράτευση των γυναικών κλπ.  
Σύμφωνα με την αρθρογραφία  "Σημαίες και φώτα καλούνται να βάλουν και να ανάψουν αντίστοιχα οι προϊστάμενοι των περιφερειακών και ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών, των δημόσιων μουσείων αλλά και οι εποπτευόμενοι από το ΥΠΠΟΑ οργανισμοί της Αττικής στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 21 Νοεμβρίου. Έγγραφο με τίτλο «Σημαιοστολισμός για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» εστάλη στις παραπάνω υπηρεσίες από τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/272587/40483/35647/17993 το οποίο αναφέρει:

«Κατόπιν της της αριθμ. 38554/14-11-2014 απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, που αφορά στον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε:
Α) Για τον σημαιοστολισμό των καταστημάτων των υπηρεσιών σας, στις 21 Νοεμβρίου 2014, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου και
Β) Για τη φωταγώγηση των καταστημάτων υπηρεσιών σας στις 21 Νοεμβρίου 2014, κατά τις βραδινές ώρες.
Η Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και Διαχείρισης Υλικού, στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται για τις ενέργειες της αρμοδιότητάς της».
Η απόφαση έχει δημιουργήσει ήδη αρνητικές εντυπώσεις, καθώς η σύνδεση των ενόπλων δυνάμεων με τον πολιτισμό, είναι μία πρακτική που θυμίζει άλλες «μαύρες» εποχές.
Για εμάς η 21η Νοεμβρίου είναι μέρα Πένθους.
Είναι η μέρα που τιμούμε τους νεκρούς συναδέλφους των αυτοκτονιών και των ατυχημάτων, τις δολοφονίες νέων ανθρώπων από τον Στρατό για χάρη του Αξιόμαχου και της Πολεμικής Προετοιμασίας για να επιβάλλουν τα αστικά συμφέροντα, εντός και εκτός συνόρων.
Είναι η μέρα που θυμόμαστε [όπως καθημερινά φυσικά] την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από την οποία λούφαραν οι αστοί πολιτικοί εξαγοράζοντας την: άμισθη δουλική εργασία, κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, τσάκισμα της προσωπικότητας και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, έμμεση φορολόγηση 3000 ευρώ, εθνικιστική-ρατσιστική-μιλιταριστική προπαγάνδα, καλλιέργεια του μίσους για κάθε γειτονικό λαό.   
Είναι η μέρα που αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός είναι ο πιο βάναυσος μηχανισμός ταξικής κυριαρχίας, όπου πλέον στο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο λαό ως ασύμμετρη απειλή, ως εσωτερικό εχθρό.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου