Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ Η ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ «ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ τόσο το γόητρο της κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των αστικών οικονομικών-πολιτικών-προπαγανδιστικών θεσμών καταρρέει, συντελείται μια πολύ καλά οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης του μιλιταρισμού.
Τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι πολλά. Περιλαμβάνουν αναβάθμιση των στρατιωτικών παρελάσεων, με συμμετοχή του συνόλου των πανάκριβων τεθωρακισμένων-πολεμικών αεροσκαφών-ελικοπτέρων, αλλά και με επιδείξεις F16, πιλότοι των οποίων εκφωνούν εθνεγερτικές ομιλίες υλοποιώντας τις σχετικές διαταγές του ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα, οι πιλότοι μετατρέπονται σε ντίβες του μιλιταρισμού και του εθνικισμού, παίρνοντας σβάρνα τα σχολεία. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα «την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πιλότο που πριν από λίγες μέρες σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας στους αιθέρες του Ηρακλείου, είναι πολύ πιθανό να έχουν μαθητές σχολείων της πόλης! Ο Σμηναγός Ανδρουλάκης, ο οποίος ανήμερα του Αγίου Μηνά καθήλωσε τους Ηρακλειώτες με τους εκπληκτικούς ελιγμούς του και με την μαντινάδα του, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία του Ηρακλείου. Τον κ. Ανδρουλάκη θα συνοδεύει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απ. Κλινάκης».
 Επίσης, να σημειώσουμε την επίδειξη ρίψης αλεξιπτωτιστών από επίλεκτες μονάδες ειδικών δυνάμεων, στους αερολιμένες της Αττικής αλλά και της επαρχίας,  που απευθύνονται ακόμη και σε μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Η επιδίωξη τους να ποδηγετήσουν την νεολαία από τα πρώτα χρόνια της για να την σύρουν στο άρμα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, καλώντας την να υπηρετήσει στα πιο νεανικά και ανώριμα χρόνια της, από άποψη κοινωνικών-πολιτικών εμπειριών. Να ενσωματωθεί ως Μισθοφόρος στον Ελληνικό Στρατό με δέλεαρ τον σταθερό μισθό για ορισμένα χρόνια. Αποκαλύπτεται από την επίσκεψη στρατιωτικών στα σχολεία αλλά και την επίσκεψη σχολείων σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Πολεμικά Αεροδρόμια και Πλοία.  Όλα αυτά γίνονται είτε στο πλαίσιο Εορτών των διάφορων Όπλων, εκδηλώσεων γνωριμίας των πολιτών με τα πολεμικά μέσα, είτε ως κατεύθυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών. Αλλά και ως Εκθέσεις Οπλικών Συστημάτων των διαφόρων πολεμικών βιομηχανιών που διαφημίζουν τη δολοφονική τους πραμάτεια σε κυβερνήσεις, στρατιωτικό κατεστημένο και πολίτες.
Ο Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων φέτος αναβαθμίζεται γιατί ακριβώς πρέπει να ξεχαστεί το αμαρτωλό καθεστώς της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα (χαρακτηριστικά τα νέα επεισόδια νε την ποινή χάδι στο ζεύγος Παπαντωνίου και τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του εθνοκάπηλου και ακροδεξιού ΛΑΟΣ των Καρατζαφέρη-Κοράντη-Γεωργιάδη-Βορίδη-Πλεύρη στις πολεμικές προμήθειες έναντι μίζας σε off shore). Παράλληλα πρέπει να εμποτιστεί η κοινωνία με την αστική προπαγάνδα που απαιτεί τη διαμόρφωση όρων Ισραήλ των Βαλκανίων και ότι σημαίνει αυτό: νέοι εξοπλισμοί αξίας πολλών δις ευρώ, νέες προσλήψεις μισθοφόρων, αύξηση της στρατιωτικής θητείας, στράτευση στα 18, στράτευση των γυναικών κλπ.  Σύμφωνα με την αρθρογραφία  "Σημαίες και φώτα καλούνται να βάλουν και να ανάψουν αντίστοιχα οι προϊστάμενοι των περιφερειακών και ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών, των δημόσιων μουσείων αλλά και οι εποπτευόμενοι από το ΥΠΠΟΑ οργανισμοί της Αττικής στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 21 Νοεμβρίου. Έγγραφο με τίτλο «Σημαιοστολισμός για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» εστάλη στις παραπάνω υπηρεσίες από τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/272587/40483/35647/17993!
Όπως καταλαβαίνουμε κάθε εποχή ολοκληρωτικής και καταπιεστικής διακυβέρνησης είχε «άρτο και θεάματα». Την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται να συμμετάσχει στη συναυλία - επίδειξη των Στρατιωτικών Μπαντών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος!
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ "ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ"-  "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
Η ακροδεξιά κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία και να εφαρμόσει την σκληρή ταξική της πολιτική με κάθε μέσο. Σκαρφαλώνει λοιπόν στα άρμα του εθνικισμού και μιλιταρισμού απαιτώντας από την εργατική τάξη και την νεολαία "εθνική συμφιλίωση", προπαγανδίζοντας ότι το succes story των Μνημονίων και των τραγικών κοινωνικών αδιεξόδων των τελευταίων ετών πρέπει να βρει την συνέχεια του στη νέα Μεγάλη Ιδέα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.  
Σε μια περίοδο πλήρους απαξίωσης της ίδιας της έννοιας της εργασίας, καταγράφεται μια ανησυχητική για το αστικό καθεστώς εξουσίας άνθιση της κοινωνικής διαμαρτυρίας που συνυπάρχει με την καταβαράθρωση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την λαϊκή αγανάκτηση. Το αστικό καθεστώς Αντεπιτίθεται και διεκδικεί την επιβολή των στρατηγικών του συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων, σε αυτό το συνεχές της αστικής πολιτικής που διεξάγει πόλεμο κατά των δυνάμεων της εργασίας. Όσοι αμφισβητούν την κυρίαρχη αστική-εθνική αφήγηση που επιβάλλει τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας -φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικοί-εργαζόμενοι στο εμπόριο-καθαρίστριες-σχολικοί φύλακες κλπ τίθενται εκτός "εθνικού πλαισίου", διώκονται από τις δυνάμεις καταστολής, την αστική δικαιοσύνη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.  Ταυτόχρονα, η προβολή των "εθνικών κινδύνων¨ χρησιμοποιείται για την αναδόμηση του καταρρέοντος κυβερνητικού προφίλ,  για την επιβολή "εθνικής ενότητας" και την εγκαθίδρυση του πολεμικού μετασχηματισμού του συνόλου της κοινωνίας ώστε να διαμορφωθεί ο στρατιωτικός βραχίονας που θα εξυπηρετήσει τον νέο ιμπεριαλιστικό ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης. 
Για εμάς η 21η Νοεμβρίου είναι μέρα Πένθους. Είναι η μέρα που τιμούμε τους νεκρούς συναδέλφους των αυτοκτονιών και των ατυχημάτων, τις δολοφονίες νέων ανθρώπων από τον Στρατό για χάρη του Αξιόμαχου και της Πολεμικής Προετοιμασίας για να επιβάλλουν τα αστικά συμφέροντα, εντός και εκτός συνόρων. Τους 3 νεκρούς Πεζοναύτες στο Βόλο, τον Σ.Κρόκο, τον….
Είναι η μέρα που θυμόμαστε [όπως καθημερινά φυσικά] την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από την οποία λούφαραν οι αστοί πολιτικοί εξαγοράζοντας την: άμισθη δουλική εργασία, κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, τσάκισμα της προσωπικότητας και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, έμμεση φορολόγηση 3000 ευρώ, εθνικιστική-ρατσιστική-μιλιταριστική προπαγάνδα, καλλιέργεια του μίσους για κάθε γειτονικό λαό.   
Είναι η μέρα που αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός είναι ο πιο βάναυσος μηχανισμός ταξικής κυριαρχίας, όπου πλέον στο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο λαό ως ασύμμετρη απειλή, ως εσωτερικό εχθρό.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Δεν έχουμε τίποτε κοινό με τους τραπεζίτες, του εφοπλιστές, τους εργολάβους και τους καναλάρχες. Έχουμε όμως κοινά όνειρα, κοινές ανάγκες και κοινά δικαιώματα με τον κάθε νέο άνθρωπο σε Τουρκία, Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή. Κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου