Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Τζορτζ Σόρος λέει “επίθεση!” και ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει παιδική χαρά στο Ντονμπάς

"Επίθεση" προστάζει ο μεγαλοεπιχειρηματίς Τζορτζ Σόρος






“ΞύπναΕυρώπη” (http://www.nybooks.com/articles/archives/2014/nov/20/wake-up-europe/) ονομάζεται το άρθρο παρέμβασης του Αμερικανού μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος που θα δημοσιευτεί στο νέο τεύχος του New York Review. Το άρθρο διαπνέεται απ’ την εμφανή αγωνία του Σόρος να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση -αλλά και τμήμα του αμερικανικού κατεστημένου- να ξαναρχίσει τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία.
Αφού σημειώσει ότι η Ρωσία πλέον παρουσιάζεται ως εναλλακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι υπάρχει κίνδυνος να προσελκύσει τις αντι-ΕΕ πολιτικές δυνάμεις που ως τώρα δεν είχαν εναλλακτική πρόταση σημειώνει ότι η πολιτική στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ που έως τώρα αποφεύγουν την πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία δεν αποδίδει.

Έτσι, προτείνει να εξοπλιστεί η Ουκρανία, όπως ζήτησε ο πρόεδρός της Ποροσένκο κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα με πυραύλους τύπου Javelin.
Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο Σόρος, επικρίνει τη Γερμανία και την Ε.Ε. που επιμένουν στη σκληρή νομισματική πολιτική υπογραμμίζοντας ότι σε καιρούς πολέμου δεν πειράζει και να δημιουργηθούν ελλείμματα. Όλες οι διαθέσιμες πηγές θα πρέπει να ριχτούν στην πολεμική προσπάθεια καθώς η “ρωσική επίθεση” στην Ουκρανία αποτελεί μια έμμεση επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος φυσικά είναι να πειστεί η Ευρώπη να προσφέρει άφθονο χρήμα στην ουκρανική ηγεσία προκειμένου αυτή να διεξάγει για λογαριασμό των ΗΠΑ και της ΕΕ πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Προειδοποιεί, δε, εμμέσως τον Ομπάμα να μη δεχτεί συμφωνία που θα προβλέπει απόσυρση από την Ουκρανία σε αντάλλαγμα με μια ρωσική υποχώρηση στη Μέση Ανατολή καθώς όπως λέει “Χωρίς να υποτιμούμε την απειλή της ISIS, θα υποστήριζα ότι το να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία της Ουκρανίας προέχει”… καθώς όπως ξεκαθαρίζει αμέσως μετά αν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χάσουν στην Ουκρανία τότε το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει στα εδάφη του…

“Επίθεση” προστάζει ο μεγαλοεπιχειρηματίς Τζορτζ Σόρος
Το τι εννοεί όμως ο Σόρος με τον όρο “ανεξάρτητη Ουκρανία” γίνεται αντιληπτό λίγο παρακάτω όταν αυτο-εγκωμιάζεται λέγοντας πως με τα ιδρύματα που έχει δημιουργήσει στην Ουκρανία ήδη απ’ το 1990 έχει κατορθώσει να φτιαχτεί αυτό που ο ίδιος ονομάζει “νέα Ουκρανία”. Τι είναι η “νέα Ουκρανία”; Μα φυσικά η “αφρόκρεμα” της κοινωνίας των πολιτών που ηγήθηκε του Μαϊντάν (κατά τον Σόρος η επιρροή των εθνικιστών και αντι-σημιτικών ομάδων ήταν περιορισμένη…) και “ως εκ θαύματος” (surprisinglyυποστηρίχτηκε από πολλούς ολιγάρχες. Αυτή η “νέα Ουκρανία” που εξέπληξε και τον ίδιο τον Σόρος -κατ’ ομολογία του- φέτος που πήγε να την επισκεφτεί αποτελείται από ανθρώπους που “έχουν αποδείξει την προθυμία τους να θυσιάσουν τις ζωές τους για τη χώρα τους”. Σε ελεύθερη μετάφραση ο Τζορτζ Σόρος ταρακουνάει Ευρωπαίους και Αμερικανούς ηγέτες λέγοντάς τους “Εδώ υπάρχει άφθονο κρέας για τα κανόνια σας και την προεργασία την έχω κάνει εγώ”.
Στη συνέχεια ο Σόρος ονομάζει την Άνγκελα Μέρκελ, “αληθινή Ευρωπαία” που υπερασπίστηκε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εναντία στις διαθέσεις της γερμανικής κοινής γνώμης και στα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Σημειώνει, δε, πως μόνο μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού Boeing έγινε δυνατή η μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης στο θέμα της Ουκρανίας. Και ο νοών νοείτο…
Ο Σόρος προχωράει και σε αναλυτική έκθεση του πόσα χρήματα και με ποιον τρόπο πρέπει να δοθούν στην Ουκρανική κυβέρνηση. Για να μειωθεί το έλλειμμα της ουκρανικής οικονομίας, να εξοικονομηθούν χρήματα για τον πολεμικό προϋπολογισμό και να ανεξαρτητοποιηθεί όσο γίνεται ενεργειακά από τη Ρωσία, ο Σόρος προτείνει αναδιάρθρωση της κρατικής επιχείρησης Naftogaz που προμηθεύει τα ουκρανικά νοικοκυριά με άφθονο και φθηνό φυσικό αέριο. Στη θέση της συνεχούς ροής αερίου σε χαμηλή τιμή προτείνεται να εννιαπλασιαστεί η σημερινή τιμή και να μπουν μετρητές κατανάλωσης σε κάθε σπίτι ώστε να πέσει η κατανάλωση αερίου στο μισό…
Φανταζόμαστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παρουσιαστεί απ’ τα δυτικά ΜΜΕ ως “αποφασιστική κίνηση της ουκρανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της τρύπας του όζοντος”.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα για την παρέμβαση του Σόρος. Θα κλείσουμε όμως όπως διαλέγει και ο ίδιος να κλείσει το άρθρο του: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σώσει τον εαυτό της, σώζοντας την Ουκρανία”. 
Η “νέα Ουκρανία” του Σόρος, του Κολομόισκυ, του Ποροσένκο, των νεοναζί, της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι αυτή που βομβαρδίζει χωριά δολοφονώντας αμάχους. Αυτή ήταν κι η περίπτωση του χωριού Октябрьский (μετά τον εμπρησμό και του σινέ “Οκτώβρης” στο Κίεβο…η αλλεργία τους στον Οκτώβρη είναι προφανής) που βομβαρδίστηκε από τον ουκρανικό στρατό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο παιδιά και να τραυματιστούν πέντε που έπαιζαν σε παιδική χαρά δίπλα σε σχολείο. Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και μέλος του ΚΚ Ντονιέτσκ, Μπορίς Λιτβίνοφ, δήλωσε ότι η  κυβέρνηση του Κιέβου εκφράζει έτσι το θυμό της για τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Προσπαθεί, δε, με γκεμπελικές μεθόδους να πείσει την κοινή γνώμη της Ουκρανίας και του υπόλοιπου κόσμου ότι το σχολείο βομβαρδίστηκε από τις πολιτοφυλακές της ΛΔ Ντονιέτσκ… (πηγή: http://voicedonbass.ru/news/308-boris-litvinov-o-tragedii-na-shkolnoy-sportploschadke-vyzvannoy-obstrelom-ukrainskoy-artillerii.html)

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές των Λαϊκών Δημοκρατιών, σε πλήρη αντιδιαστολή με την κάτω του 50% συμμετοχή στις επαρχίες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας στις επίσημες ουκρανικές εκλογές, ώθησε την ουκρανική κυβέρνηση να αφαιρέσει το καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας που είχε αναγνωρίσει σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ βάσει της Συμφωνίας του Μινσκ και να ξεκινήσει νέους βομβαρδισμούς.http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/11/06/%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B6-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου