Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΕΛΟΥΝ συναίνεση για τα "εθνικά θέματα"- ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ...

Φωτογραφία του χρήστη Ertopen-pospert Anastasi.

Ερευνα: Παρά την κρίση οι πλούσιοι αυξήθηκαν και στην Ελλάδα

Ερευνα: Παρά την κρίση οι πλούσιοι αυξήθηκαν και στην Ελλάδα Η οικονομική ελίτ ανά τον κόσμο, όχι μόνο δεν είδε τον πλούτο της να μειώνεται, αλλά κατόρθωσε -παρά την κρίση- να υπερδιπλασιάσει την περιουσία της τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Wealth-X που δείχνει ότι οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως έχουν φθάσει τον αριθμό-ρεκόρ των 2.170 ατόμων. Σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα της ίδιας εταιρείας, οι πλούσιοι Έλληνες αύξησαν την περιουσία τους κατά 20%, με 505 πολίτες να έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Μπορεί η όξυνση της χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης να έχει επιφέρει σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα των απλών πολιτών και βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, ωστόσο η παγκόσμια οικονομική ελίτ παραμένει...αλώβητη.

Περισσότερα χρήματα σε λιγότερα χέρια
Μεταξύ των χωρών που απέκτησαν περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι και η Γερμανία, με συνολικά 148 κροίσους, τη στιγμή που στις ΗΠΑ καταγράφονται 515 και στην Κίνα 157 δισεκατομμυριούχοι. Το 19% των Γερμανών με περιουσία άνω του ενός δισ. δολαρίων είναι γυναίκες.
Κατά το διάστημα της «ευρωκρίσης» παρατηρείται η συγκέντρωση ολοένα περισσότερων χρημάτων σε διαρκώς λιγότερα χέρια. Επιπλέον, η σύνθεση της ομάδας των δισεκατομμυριούχων εμφανίζει ταχύτατες μεταβολές.

Στην Ευρώπη διαμένουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι (766 άτομα), ωστόσο στη Βόρεια Αμερική συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος πλούτος (2,15 τρισ. δολάρια). Στην Ασία καταγράφονται φέτος οι περισσότεροι καινούργιοι δισεκατομμυριούχοι (18 άτομα) και ακολουθεί η Βόρεια Αμερική με 11 άτομα.
Και μετά από όλα αυτά η ακροδεξιά κυβέρνηση μας λέει ότι ο Εχθρός μας βρίσκεται στα γειτονικά κράτη.
Όχι. Ο εχθρός μας βρίσκεται στο Μαξίμου, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, οι βιομήχανοι, οι καναλάρχες.
Είναι όλοι αυτοί που με τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας μας αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρη απειλή, έχουν επιλέξει να στρέψουν ακόμη και τον Στρατό απέναντι στον εχθρό-αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ελληνικής Ολιγαρχίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου