Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανταπόκριση από την απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

φωτό από ΣΥΒΧΑ
Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η χτεσινή (02/11) απεργιακή κινητοποίηση στην οδό Ερμού ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Εκατοντάδες απεργοί και αλληλέγγυοι, 
εργατικοί σύλλογοι, σωματεία βάσης, εργατικές συνελεύσεις και συλλογικότητες, καθώς και συνελεύσεις γειτονιάς πλαισίωσαν την απεργιακή συγκέντρωση την οποία καλούσε το “συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια” και η οποία στάθηκε για πάνω από 8 ώρες έξω από τα πολυκαταστήματα του εμπορικότερου δρόμου της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι η χτεσινή ήταν η πρώτη από τις 7 Κυριακές κατά τις οποίες τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούσαν, γεγονός το οποίο ενισχύθηκε και από το "τυράκι" της έναρξης της περιόδου των εκπτώσεων. 
Από τις 09.30 το πρωί οι απεργοί/αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν και με πανό και συνθήματα διαδήλωσαν πώς δεν θα γίνει ανεκτή η κατάργηση της αργίας καμία Κυριακή του χρόνου. Εξαιρετικά θετική ανταπόκριση υπήρχε από δεκάδες εργαζόμενους στα εν λόγω καταστήματα οι οποίοι πλαισίωσαν τη συγκέντρωση, αρνούμενοι/ες ουσιαστικά να υπακούσουν στις απέλπιδες απόπειρες των υπευθύνων τους να τους πείσουν να εισέλθουν σε όσα καταστήματα είχαν ανοίξει.

Το πανό της Συνέλευσής μας
Δεν έλειψαν και κωμικοτραγικές καταστάσεις με τσιράκια των εργοδοτών να επιχειρούν να καταγράψουν με τα κινητά τους τους/τις συναδέλφους/ισσες που παρέμεναν πεισματικά στο πλάι των συγκεντρωμένων. Υπήρξαν επίσης και λιγοστοί “αγανακτισμένοι καταναλωτές” οι οποίοι - συνεπικουρούμενοι από την αστυνομία - επιτηδευμένα επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός των καταστημάτων, μη σεβόμενοι την απεργιακή κινητοποίηση. Και στις δύο περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι απάντησαν δυναμικά.

Η πολύωρη κινητοποίηση έληξε το απόγευμα με την πραγματοποίηση πορείας σε όλο το μήκος της Ερμού, η οποία κατέληξε στο Μοναστηράκι.

 H επόμενη συνέλευση (απολογιστικού χαρακτήρα) του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια έχει οριστεί για την Τρίτη 11 Νοέμβρη στις 6.30μμ στα γραφεία του ΣΥΒΧΑ.

Επιπρόσθετες φωτογραφίες από τον συνάδελφο Ορέστη Σεφέρογλου.




 http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

1 σχόλιο:

  1. ΨΩΝΙΖΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ4 Νοεμβρίου 2014 στις 3:48 μ.μ.

    -...και ποιοί είσαστε εσείς που θα απαγορέψετε στην κυρά-Ψωνισούλα και στον Πορτοφολάκη Μπουκωμένο να ψωνίζουν ολημερίς κι ολονυκτίς; "Δικαίωμά" τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή