Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6977652768,
6937547624, 6978613862
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr
19/10/2014
Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο Γιώργο Βασιλάκη
Καταγγέλλουμε την βελγικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρία Πληροφορικής COMΜSQUΑRE για την παράνομη απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής, Βασιλάκη Γιώργου. Μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς και αφού η ίδια η επιχείρηση ανέθετε επανειλημμένως στον συνάδελφο ακόμη και ταξίδια σε διάφορες χώρες, για να την εκπροσωπεί, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αποφάσισε ξαφνικά ότι «το όραμα της επιχείρησης δεν ταιριάζει με την δουλειά του» συναδέλφου. Μάλιστα, έκανε τον κόπο και ήρθε από το Βέλγιο ο γενικός διευθυντής  της επιχείρησης Stefan Engels για να του το ανακοινώσει προσωπικά! Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να του προσφέρουν διπλάσια αποζημίωση για να αποδεχτεί την απόλυση!

H απόλυση του αγωνιστή συναδέλφου αναδεικνύει με τον πιο αυταρχικό τρόπο την επιδίωξη του κεφαλαίου, πολυεθνικών, μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, να προχωρήσουν σε υποτίμηση της εργατικής δύναμης, σε προσλήψεις εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, με εικονικά ένσημα, με τζάμπα για τους εργοδότες εργασία, μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με voucher. Προϋπόθεση για να διαμορφωθεί η συνθήκη αυτή είναι να βρεθούν εκτός χώρων εργασίας όσες/οι υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους, πιστεύουν στην αξία του συλλογικού αγώνα και της αλληλεγγύης, παλεύουν μαζί με το σωματείο, υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.
Και στους χώρους εργασίας στα φροντιστήρια, έχουμε αντιμέτωποι πολλές φορές με προσπάθειες χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και ποινικοποίησης της. Όμως τέτοια χτυπήματα δεν μας τρόμαξαν ούτε μας τρομάζουν. Απεναντίας με ακόμα περισσότερες δυνάμεις θα δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, από τις συνθήκες δουλειάς, μέχρι την υπεράσπιση των μισθών και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.
Ενημερώνουμε την πολυεθνική COMMSQUARE, τον γενικό που ήρθε από το Βέλγιο και τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος ότι ο Νόμος για της συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα (Ν.1264/82) δεν άλλαξε ακόμα! Καταλαβαίνουμε ότι συγκυβέρνηση και τρόικα με την πολιτική που εφαρμόζουν έχουν αποθρασύνει  τη συμπεριφορά τους, αφού δίνουν «γη και ύδωρ» στα μονοπώλια, ως γνήσιοι εκπρόσωποί τους, όμως δεν είναι όλα τετελεσμένα.
Ο συνάδελφος Γιώργος Βασιλάκης είναι Γραμματέας του ΣΕΤΗΠ τα τρία τελευταία χρόνια και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της δράσης στο σύνολο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Ως Γραμματέας του Συνδικάτου είναι στην  πρώτη γραμμή στις μάχες για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας, δικαιωμάτων, των ΣΣΕ για τους εργαζομένους σε κάθε επιχείρηση στον κλάδο μας. Σε κάθε περίπτωση την τρομοκρατία θα την σπάσουμε με τη δράση μας!
Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.
 Τέτοια χτυπήματα, πάντα έπαιζαν τον ρόλο του προπομπού για την προσπάθεια των εργοδοτών να ξηλώσουν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους χώρους δουλειάς.
Καταδικάζουμε την προσπάθεια χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Γ.Βασιλάκη

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Το ΔΣ του ΣΕΦΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου