Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΩ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει ξανά το πόσο αδίστακτη είναι. Αποδεικνύει ότι για να διατηρηθεί στην εξουσία και να συνεχίσει να εφαρμόζει την ταξική πολιτική που γδέρνει τον εργαζόμενο λαό και ικανοποιεί τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και του ελληνικού αστικού κόσμου θα χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο.
Αυτοί λοιπόν που προπαγανδίζουν ως εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση τη δουλοποίηση του λαού μας, το ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας στους διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, έρχονται τώρα και ενώ έχουμε μπει σε άτυπη προεκλογική περίοδο, να επιχειρήσουν την εξαγορά των στρατιωτικών.

Είναι ενδεικτικό ότι όχι μόνο εφάρμοσαν την κατάπτυστη απόφαση των δικαστών, που μετά τις αυξήσεις στους εαυτούς τους και στην επιστροφή των όποιων μισθολογικών μειώσεων των προηγούμενων ετών, αναγνώρισαν το ίδιο δικαίωμα σε μπάτσους και στρατιωτικούς με το αισχρό επιχείρημα ότι αποτελούν το βαθύ κράτος, ενώ φέρονται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο σε κάθε κατηγορία εργαζομένων, των οποίων μάλιστα καταργούν με τις συνεχείς επιστρατεύσεις το δικαίωμα στην απεργία.  
Αλλά έρχονται σήμερα διαμέσου της ανακοίνωσης του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Μανωλά στους διοικητές των σχηματισμών των συγκεκριμένων απόμακρων μονάδων, να υποσχεθούν ότι θα δοθεί επίδομα παραμεθορίου –με μορφή οδοιπορικών- τέσσερις μέρες για αυτό το μήνα και άλλες τόσες τον επόμενο.
Και ενώ τα στελέχη γεύονται αυτό τον προεκλογικό μποναμά, οι φαντάροι των εν λόγω μονάδων –Έβρου, ακριτικών νησιών και ΕΛΔΥΚ- να πληρώνουν οι ίδιοι τα πανάκριβα εισιτήρια στις άδειες τους καθώς η κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας εμμένουν στην κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης. Ταυτόχρονα, ακόμη και το φαγητό που προσφέρουν στους στρατευμένους έχει μειωθεί, ενώ απειλές διατυπώνονται προς τους φαντάρους που απολύονται για να επιστρέψουν τα μεταχειρισμένα είδη που τους χορηγήθηκαν στα ΚΕΝ.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες τους να αντιδράσουν αποφασιστικά. Καλούμε τους φαντάρους στις άδειες τους να επισκέπτονται τα Φρουραρχεία και να δηλώνουν την οικονομική αδυναμία τους να επιστρέψουν στις μονάδες. Αλήθεια, πως θα πληρωθούν τα εισιτήρια που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ από το μισθό των 8,7 ευρώ; Αυτό είναι ή δεν είναι μια μορφή έμμεση φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας, μια συστηματική κλοπή του φαντάρου από τον Στρατό και το Υπουργείο Άμυνας για χάρη του ιδιώτη που μονοπωλεί την   μετακίνηση σε κάθε μέσο –ΚΤΕΛ, πλοίο, αεροπλάνο;
Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να μην επιστρέψουν τίποτε όταν απολυθούν. Είναι ή δεν είναι τα στελέχη και οι διοικητές των μονάδων που μας ενημερώνουν ότι ο μισθός είναι 8,7 ευρώ γιατί μας παρακρατείτε το κόστος η σίτιση, στέγασης, ένδυσης κλπ. κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Άρα πως μας ζητούν να επιστρέψουμε είδη που μας ανήκουν, αγοράστηκαν με την «αμοιβή» της απλήρωτης εργασίας που λέγεται υποχρεωτική στράτευση.
 Έχουν το θράσος να μας απειλούν ότι θα μας τιμωρήσουν, στέλνοντας το χαράτσι του κόστους των ειδών που δεν θα επιστρέψουμε στην Εφορία.
  Τους καλούμε να κοστολογήσουν τα μεταχειρισμένα είδη: να μας πουν πόσο κοστίζουν  οι τρύπιες φόρμες και τα άρβυλα, τα ταλαιπωρημένα πουλόβερ και τζάκετ, τα σώβρακα και οι φανέλες.
Να μας δώσουνε επίσημο έγγραφο για όλα αυτά με την υπογραφή του κάθε υπεύθυνου αξιωματικού και του Διοικητή της μονάδας.
Και φυσικά εμείς τους ενημερώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά ενάντια τους και όχι γενικά κατά του Στρατού για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου