Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΡΩΣΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΑΖΟΦ‏

Ρώσοι ναζί έρχονται στην Ουκρανία για να συνδιοργανώσουν με τους ομογάλακτούς τους "Σλαβική Πορεία" στο Κίεβο και να πολεμήσουν μέσα από τις γραμμές ναζιστικού τάγματος "Αζόφ", ο αρχηγός του οποίου είναι πλέον βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ακροδεξιού "Λαϊκού Μετώπου" (βλ. αποτελέσματα εκλογών ΕΔΩ  Ο Dmitri Dyomushkin, ηγέτης του εθνικοσιαλιστικού συνδέσμου «Ρώσοι» (στ.μ. μετονομασία της επίσης ναζιστικής, παράνομης από το 2010, «Σλαβικής Ένωσης» – στα ρωσικά τα αρχικά είναι SS) ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της «παραδοσιακής» εκδήλωσης «Ρωσική Πορεία» στις 4 Νοεμβρίου (σ.τ.μ. ετήσια πορεία των Ρώσων εθνικιστών) στο Κίεβο θα γίνει αντίστοιχη «Σλαβική Πορεία».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι « στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, σε αλληλεγγύη με τη « Ρωσικό Πορεία» που γίνεται στη Ρωσία, αντίστοιχη « Σλαβική Μαρτίου. Διοργανωτής της δράσης – είναι το επίσης ουκρανικό ναζιστικό κόμμμα SPAS (Σοσιαλ-πατριωτική Συνέλευση των Σλάβων)


Σύμφωνα με τον Dyomushkin, «υπάρχει συντονισμός». Και το κύριο σύνθημα της δράσης θα είναι «Οι Σλάβοι είναι ένα».  Οι διοργανωτές σκοπεύουν να ενεργήσουν «εναντίον του πολέμου μεταξύ των δύο αδελφών λαών». Θα προβληθούν επίσης συνθήματα υπέρ του Aleksandr Potkin (ψευδώνυμο Belov), ενός από τους ηγέτες της οργάνωσης «Ρώσοι» που συνελήφθη στη Ρωσία. (σ.τ.μ. Ο Potkin  ήταν (σ.τ.μ. μέχρι να τον «μπουζουριάσουν») αρχηγός του «Κινήματος ενάντια στην λαθρομετανάστευση», μιας εγκληματικής οργ΄νωσης υπεύθυνης για επιθέσεις σε χιλιάδες μετανάστες από τον Καύκασο και την Κεντική Ασία.


Dyomushkin είπε επίσης ότι έχουν επαφή με μια σειρά από κόμματα και οργανώσεις στο Κίεβο, καθώς και εκπρόσωπους του τάγματος "Αζόφ" για την οργάνωση κοινής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου