Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟ; ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Μόνο την ...διαθήκη του Λιακουνάκου βρήκαν στην έφοδο! Τι είπε στην οικονομική αστυνομία


Image
Γνώριζε ο Θωμάς Λιακουνάκος για την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία και στο σπίτι του; Πολύ πιθανό. Το τι βρέθηκε και τι δεν βρέθηκε στις εφόδους αλλά και τους διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία με το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας,μεταφέρει ο Δήμος Βερύκιος μ΄ένα “καυτό” ρεπορτάζ από το οποίο προκύπτει ότι το μοναδικό σημαντικό έγγραφο που προέκυψε από τις έρευνες ήταν …η χειρόγραφή διαθήκη Λιακουνάκου!
Tου Δήμου Βερύκιου 
Πόσο αποτελεσματικοί μπορεί να είναι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα σπίτια και τις εταιρίες επιχειρηματιών με σκοπό την ανεύρεση στοιχείων - πειστηρίων και ιχνών που να οδηγούν στις διαδρομές του “μαύρου χρήματος” και στον “λαβύρινθο” της μίζας ;


Εκτός από τις αρχικές έρευνες σε σπίτια και κρησφύγετα μικρομεσαίων στελεχών που εντόπιζαν στα σεντούκια και στους σκληρούς δίσκους των προσωπικών υπολογιστών τα ίχνη off shore εταιριών (βλέπε Αντ. Κάντα) , τελευταία δεν ακούγεται – διαρρέεται – διαφημίζεται- κάποια σημαντική επιτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών. 

Οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι έχουν σταματήσει να αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα οι αιφνιδιαστικές έρευνες εξ´ αιτίας της υπερβολικής δημοσιότητας και των λεπτομερειών που αποκαλύφθηκαν κατά την έρευνα στο γραφείο του πρώην υπουργού Άμυνας Ακ. Τσοχατζοπουλου, όπου βρέθηκε ένας πραγματικός πλούτος στοιχειών. Από τότε όμως όλοι οι “υποψιασμένοι” έλαβαν τα ενδεδειγμένα “μέτρα προστασίας” :

1) Εξαφάνισαν από τα σπίτια , τα γραφεία και τους καταγεγραμμένους αποθηκευτικούς χώρους κάθε έγγραφο ή τραπεζικό λογαριασμό που να οδηγεί στις “φωλιές” του μαύρου χρήματος και της μίζας.

2) Κατέστρεψαν τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών που μέχρι τότε δέχονταν την ηλεκτρονική αλληλογραφία σχετικά τις εξωχώριες εταιρίες. Πλέον η σχετική αλληλογραφία γίνεται μέσω καινούργιων ηλεκτρονικών διευθύνσεων (emails) που είναι συνδεδεμένοι με λάπτοπ ή smart phones (“έξυπνα” κινητά τηλέφωνα) που βρίσκονται εκτός πιθανής ζώνης ελέγχου. 


3) Καθάρισαν τα λογιστήρια των εταιριών και των Oμίλων . Απομάκρυναν κάθε τυχόν ενοχοποιητικό στοιχείο. Το ίδιο έκαναν και τα δικηγορικά γραφεία τα οποία επιδίδονται στην δημιουργία και διαχείριση των Off shore εταιριών.

4) Δημιουργήθηκαν οι πρώτες ιδιωτικές ..θυρίδες !! Ήδη έχουν μετατραπεί σε χώροι φύλαξης αντικειμένων με αυτόνομα δωμάτια από 20 έως 50 τετραγωνικά μέτρα , μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι σε πρώην εργοστασιακές εγκαταστάσεις ή μεγάλα κτίρια που παρέμεναν ερειπωμένα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι χώροι αυτοί προς το παρν δεν λειτουργούν επίσημα. Έχουν εικοσιτετράωρη φύλαξη και κάποιος γίνεται ένοικος μετά από σύσταση τραπεζίτη, χρηματιστή ή δικηγόρου. Η ιδέα δημιουργίας ιδιωτικών θυρίδων γεννήθηκε στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν του 2012 στην ΣΤ´ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι εγκέφαλοι του οικονομικού εγκλήματος.

 

Είναι σαφές ότι ΟΛΟΙ οι υποψιασμένοι έλαβαν κάθε αναγκαίο μετρό προφύλαξης με αποτέλεσμα σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μοιάζουν ως να κυνηγούν ...ανεμόμυλους . Πολύ δε περισσότερο όταν οι οποίες έρευνες κινούνται με βάσει το " μοντέλο Άκη", όταν είναι τοις πασει γνωστό ότι ο καθένας που έβαζε το δάκτυλο στο "μέλι" είχε τον δικό του τρόπο και το δικό του μοντέλο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τους τα έδωσε μόνος του όλα έτοιμα στο πιάτο. Αυτός όμως ήταν η εξαίρεση για να επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι είναι ολόκληρη επιστήμη η διακίνηση – φύλαξη και επένδυση του μαύρου χρήματος και ΔΕΝ εξιχνιάζεται με λιανοντούφεκα και νυχτερινές επιδρομές με μαλλί κομμωτηρίου , γόβα στιλέτο και τηλεοπτικούς προβολείς .... 

Πολύ δε περισσότερο όταν ο μεγαλύτερος όγκος του μαύρου χρήματος είναι "παρκαρισμένο" στα τραπεζικά θησαυροφυλάκια της Ελβετίας όπου η συνεργασία με τις δικαστικές αρχές δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Για παράδειγμα οι Ελβετικές Αρχές τις τελευταίες βδομάδες έχουν "στραβώσει" με Έλληνα ανακριτή που ζητάει επίμονα να ανοίξουν οι λογαριασμοί ενός ιδιώτη καθώς θεωρεί πολύ πιθανόν ότι από πίσω του κρύβεται πολιτικό πρόσωπο για το οποίο ψευδώς αναφέρει εγγράφως το δικαστικό έγγραφο ότι κατηγορείται (ήδη) για απιστία κατά του δημοσίου!!!

 Πλέον όλες οι προηγμένες χώρες του κόσμου την καταπολέμηση της διαφθορά δεν την αντιμετωπίζουν με κλεφτοπόλεμο , τηλεοπτικές κάμερες , κομμωτήρια και δημόσιες σχέσεις... Εργάζονται φανερά θέτοντας όλα τα ζητήματα πάνω στο τραπέζι και εν συνεχεία όλες οι πλευρές διαθέτουν το σθένος να προχωρούν σε “έντιμους συμβιβασμούς” . Πρώτοι διδάξαντες οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Δείτε πως συμπεριφέρονται οι δυο αυτές χώρες στις έρευνες που γίνονται εδώ στην Ελλάδα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα που τους αφορούν . Την προμήθεια των γερμανικών αρμάτων “Λέοπαρτ” και των αμερικανικών ελικοπτέρων “Απάτσι”. Δυο παράλληλες δικαστικές έρευνες για τις οποίες την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έγινε "ντου" στην οικία και τον Όμιλο του επιχειρηματία Θ. Λιακουνακου.
 Η προχτεσινή έρευνα για το “Λεοπαρτ” έγινε μετά από αίτημα της Γερμανικής Δικαιοσύνης. 
Σχετική έρευνα διεξήχθη αρχικά από τις δικαστικές αρχές το 2012 και ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Ωστόσο ΌΛΟΙ οι Φάκελοι και τα έγγραφα που αφορούν το ελληνικό πρόγραμμα κλειδώθηκαν σ´ ένα δωμάτιο της εταιρείας το οποίο και σφραγίστηκε από τις δικαστικές αρχές.
Στο μεταξύ πριν από μερικές μέρες για την υπόθεση των ύποπτων πληρωμών από την Γερμανική εταιρία Rheinmetall ο Έλληνας ανακριτής παραπέμπει εκτός από 27 Έλληνες και 13 Γερμανούς πολίτες!!!! Αυτόματα η Γερμανική Δικαιοσύνη ξεκινάει εκ νέου έρευνα για να διαπιστώσει εάν τα συγκεκριμένα 13 στελέχη της Rheinmetall εμπλέκονται και σε παράνομες πληρωμές από την Krauss Maffei καθώς η Rheinmetall είχε αναλάβει το μεγαλύτερο υπό κατασκευαστικό έργο και του ελληνικού προγράμματος των αρμάτων. 


- Ποια όμως η διάφορα χειρισμού της Γερμανικής από την Ελληνική Δικαιοσύνη;
Η Γερμανική Δικαιοσύνη που έχει και το γενικό πρόσταγμα των ερευνών προειδοποιεί ένα εικοσιτετράωρο πριν τις εμπλεκόμενες εταιρίες (Rheinmetall & Krauss Maffei) οτι θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος ώστε όλα τα εμπλεκόμενα άτομα να βρίσκονται στα πόστα τους. Στην Κ-F ο δεύτερος ελέγχου ξεκινάει με βάσει το συγκεντρωθέν υλικό στο σφραγισμένο δωμάτιο του Μονάχου. Ενώ τα στελέχη της Rheinmetall που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα των αρμάτων LEO κατά τύχη αυτό τον καιρό βρίσκονται στον Αθήνα για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ και ειδοποιούνται να επιστρέψουν στο Μόναχο λόγω εισαγγελικού ελέγχου ! Για τον λόγο της αιφνίδιας αναχώρησης των στελεχών της Rheinmetallενημερώνεται και η εταιρία ΑΧΟΝ στην Αθήνα που από κοινού εργάζονται για την συμμετοχή στον διαγωνισμό της ΕΛΒΟ! 
Η Ελληνική Δικαιοσύνη επιλέγει εντελώς διαφορετικό δρόμο κάνοντας "ντου" σε τρία σημεία . Την οικία και το γραφείο του Θ. Λιακουνάκου καθώς και στο δικηγορικό γραφείο που έφτιαχνε τις Off Shore εταιρίες της ΑΧΟΝ.

Οι διάλογοι

Στην Οικία του Θ. Λιακουνάκου επιλέγονται να πάνε για έλεγχο καλλίγραμμες κοπέλες της Οικονομικής Αστυνομίας με έναν ευπρεπή αντιεισαγγελέα. Ακολουθεί ο εξής διάλογος :
Αντιεισαγγελέας : Μπορείτε να μας οδηγήσετε στο γραφείο σας ;
Θ. Λιακουνακος : “Δεν διαθέτω γραφείο στο σπίτι !
Αντιεισαγγελέας : Χρηματοκιβώτιο;
Θ. Λιακουνακος : Ούτε Χρηματοκιβώτιο.

Οι κοπέλες προχωρούν στα ενδότερα. Φτάνουν στα υπνοδωμάτια . Ανοίγουν τις ντουλάπες και ψάχνουν τα συρτάρια με τα εσώρουχα της Νατάσας Λιακουνάκιου αναζητώντας τον χαμένο θησαυρό....

Εκεί δίπλα στο προσκέφαλο του Θωμά βρίσκεται μια δερμάτινη τσάντα. Την βλέπουν οι “αμαζόνες” της οικονομικής αστυνομίας και πέφτουν επάνω της ! Προς στιγμής νομίζουν ότι βρήκαν το κελεπούρι. Την παραδίδουν στον αντιεισαγγελέα. Την ανοίγει και βρίσκει τα χρέη και τις οικονομικές υποχρεώσεις του Ομίλου.... 
Ο Λιακουνάκος χαμογελάει πικρόχολα και εξηγεί στον αντιεισαγγελέα : "Εδώ είναι τα βάσανα μου. Τα βάσανα του κάθε επιχειρηματία που καλείται κάθε μήνα να πληρώνει το προσωπικό των εταίρων του , την ασφάλιση τους και τους φόρους, ενώ το ίδιο το κράτος αδυνατεί να καλύψει τις δικές του οφειλές προς εμάς τους ιδιώτες... >>. 
Ο Θωμάς “ξεσπαθώνει” : << Όσο και εάν ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα ούτε στο σπίτι ούτε στο γραφείο για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι πατέρας πέντε παιδιών , διαχρονικος επιχειρηματίας με βιβλία και όχι λαμόγιο που κάνει αρπαχτές και τα κρύβει στα εσώρουχα της γυναίκας του".
Ο αντιεισαγγελέας αντιδρά με ευπρέπεια όπως και από την πρώτη στιγμή.

Η Διαθήκη

Στο μεταξύ ο έλεγχος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο γραφείο του Θ. Λιακουνακου. Κάποια στιγμή τον καλούν στο γραφείο για να ανοίξει το κομπιούτερ και το Χρηματοκιβώτιο! Ο υπολογιστής είναι “κολλημένος” στο χρηματιστήριο ενώ στο Χρηματοκιβώτιο βρίσκουν ένα ντοσιέ με τρία έγγραφα. Το ένα είναι χειρόγραφο .Πρόκειται για την Διαθήκη που είχε γράψει ο Θ. Λιακουνακος σε ανύποπτο χρόνο στις αρχές της δεκαετίας του ´90. Το άλλο έγγραφο περιείχε μια λίστα με ονόματα - κυρίως μεγαλογιατρών - που συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της Euromedica ....
Στο μεταξύ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σηκώνουν και παίρνουν μαζί τους όλα τα στοιχεία που αφορούν τα πρόγραμμα Λέοπαρτ και Απάτσι . Στοιχεία που ωστόσο υπάρχουν ήδη στους σχετικούς φακέλους που διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την υπόθεση της αγοράς των αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ανοιχτός στην Ελληνική Δικαιοσύνη πάνω από δυο χρόνια. Τις προάλλες, αμερικανικό κλιμάκιο επισκέφτηκε τον Aνακριτή ρωτώντας για την εξέλιξη των ερευνών. Παράλληλα έδωσαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές τρία άτομα Αμερικανών πολιτών που εργάζονταν στην Boeing κατασκευάστρια εταιρία των ΑΠΑΤΣΙ ! Σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια η Boeing είχε διακόψει την συνεργασία της με την ΑΧΟΝ και είχε ως εκπρόσωπο στην Ελλάδα τον γαμπρό ενός επιχειρηματία που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στα πετρελαιοειδή. Ωστόσο και με αυτόν διέκοψε την συνεργασία της η Boeing αναζητώντας εκ νέου αντιπρόσωπο – συνεργάτη στην Ελλάδα. 

Πάντως πέραν της όποιας προσπάθειας για την ανεύρεση του μαύρου χρήματος που δόθηκε ως μίζα για τις συγκεκριμένες προμήθειες δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και την “μάχη χαρακωμάτων” που διεξάγεται παρασκηνιακά μεταξύ ισχυρότατων ανταγωνιστικών συμφερόντων. Για παράδειγμα ο τελευταίος θόρυβος περί εμπλοκής της ΑΧΟΝ ( Θ. Λιακουνάκος) σ´ ελέγχους για υποθέσεις διαφθοράς σε προγράμματα των Γερμανικών και Αμερικανικών εταιριών, καθώς και της Kestrel (Στ. Κομνόπουλος και Αλ. Τσάτσος ) σε παράνομη πληρωμή πολίτικου προσώπου ( Γ Καρατζαφέρη) ως μίζα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma , ενισχύει τα σενάρια περί ισχυρών ανταγωνιστικών συμφερόντων που κονταροχτυπιούνται παρασκηνιακά για το ποιοι θα επικρατήσουν ως αντιπρόσωποι στις μελλοντικές προμήθειες.
Για παράδειγμα οι ανταγωνιστές του Θ . Λιακουνακου δεν θα ήθελαν την εμπλοκή της ΑΧΟΝ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ με την πρόταση της Rheinmetall ! Επίσης πέραν του Λιακουνάκου οι εμπλεκόμενοι με τις αμερικανικές εταιρίες ( επιχειρηματίες και δικηγόροι ) κάνουν το παν για να μην υπάρξει ξανά συνεργασία της Boing με την ΑΧΟΝ...

Παρόμοιo επιθέσεις και “συντροφικά μαχαιρώματα” εντός και εκτός Ελλάδας δέχεται και ο Στ. Κομνοπουλος της Kestrel - πάλαι ποτέ ανταγωνιστής του Θ . Λιακουνακου. Η εμπλοκή της Kestrel με τις μίζες για τα Γαλλικά ελικόπτερα Super Puma και την διακίνηση μαύρου χρήματος σε υπεράκτιο λογαριασμό του Γ Καρατζαφέρη καταδεικνύει ότι εντός και εκτός της χώρας υπάρχουν δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα που επιζητούν τον διασυρμό και την βίαιη απόσυρση των παραδοσιακών συγκροτημάτων και ομίλων αντιπροσωπείας οπλικών συστημάτων που κυριάρχησαν στους εξοπλισμούς την “χρυσή δεκαετία” 1996 - 2006.
Κοινώς επιζητούν και άλλοι να πάρουν σειρά στο πάρτι των εξοπλισμών και κάνουν το παν για να ρίξουν στην πυρά την παλαιότερη γενιά, τους “δεινόσαυρους” όπως τους αποκαλούν. Μόνο που οι “δεινόσαυροι” είναι σκληρά καρύδια και ουχί εύκολοι παίχτες...
Το ματς μόλις αρχίζει..... http://www.onalert.gr/stories/mono-ti-diathiki-tou-liakounakou-vrikan-stin-efodo/38588

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου