Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΤΣΙ...Ηράκλειο: Ασύλληπτο το νούμερο με τους μαθητές που δεν έχουν ούτε για κουλούρι… (έγγραφο)

Ηράκλειο: Ασύλληπτο το νούμερο με τους μαθητές που δεν έχουν ούτε για κουλούρι… (έγγραφο)
Το πρόβλημα ήταν γνωστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί είχαν διαπιστώσει ότι πολλοί μαθητές δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν έστω  ένα κουλούρι προκειμένου να αντέξουν στη δύσκολη μαθητική τους μέρα.
Αρχικά έκαναν  λόγο για δεκάδες μαθητές.
Το νούμερο όμως που έρχεται στη δημοσιότητα είναι ασύλληπτο…
398 μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης.
398 μαθητές ΜΟΝΟ των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου.

Αυτό προέκυψε από την καταγραφή που έγινε στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας μετά από έγγραφο που απέστειλαν οι Διευθυντές των σχολείων στο Δήμο Ηρακλείου.
Η ίδια η αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη,στείλει έγγραφο  στις 16 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία, με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί για τους μαθητές που υποσιτίζονται, ώστε να έλθει σε συμφωνία με το κυλικείο του σχολείου και τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν μόνα το πρωινό τους, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τους άλλους.
Σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης….ενέκρινε κονδύλι ,το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή για την παροχή σίτισης σε παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα…εξαιτίας της δυσμενέστατης οικονομικής κρίσης…..
1
Το κονδύλι είναι ύψους 30.000 ευρώ .
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καλείται τώρα να το διαχειριστεί, σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων όπου έχουν καταγραφή περιστατικά παιδιών που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.http://www.candianews.gr/2014/11/04/iraklioasillipto-noumero-tous-mathites-pou-antimetopizoun-provlima-sitisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου