Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους διαμαρτύρονται


Ακούμε στο ΚΟΚΚΙΝΟ
 Μιλάει στο Κόκκινο η δικηγόρος, Χρύσα Πετσιμέρη, συνήγορος των τριών διαδηλωτών που καταδικάστηκαν σήμερα από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων με πρωτοφανείς αυστηρές ποινές για συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2011. 5ετή κάθειρξη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε την Τετάρτη το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, στους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους για την συμμετοχή τους σε επεισόδια κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 48 ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 28 Ιουνίου το 2011.
Η κ. Πετσιμέρη καυτηρίασε την απόφαση του δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για εξάντληση κάθε αυστηρότητας καθώς δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, και σημείωσε με νόημα ότι η κρατική καταστολή που θέλει να απαγορέψει τις εκφράσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας βρήκε σήμερα σύμμαχο με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου. 

Η συνήγορος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της, αλλά η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να αφήσει το στίγμα της στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου