Αμερικανοί στρατιώτες στην μάχη κατά των Τζιχαντιστών;
Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της αποστολής χερσαίων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Ο αρχηγός του αμερικανικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Μάρτιν Ντέμπσεϊ δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί περιορισμένος αριθμός αμερικανικών δυνάμεων δίπλα στις ιρακινές. Στόχος αυτής της δύναμης θα ήταν η ανακατάληψη της Μοσούλης, αλλά και άλλων περιοχών του Ιράκ που σήμερα ελέγχονται από τους τζιχαντιστές.

Μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, ο στρατηγός αναγνώρισε ότι οι ιρακινές χερσαίες δυνάμεις «τα πάνε καλύτερα» στο πεδίο των μαχών, όμως, έσπευσε να σημειώσει ότι όσο οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα γίνονται πιο σύνθετες, ενδεχομένως να χρειαστεί βοήθεια από τους Αμερικανούς.
«Δεν κάνω πρόβλεψη αυτή τη στιγμή ότι οι δυνάμεις των ιρακινών στη Μοσούλη θα χρειαστούν τη ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων, αλλά σε κάθε περίπτωση το μελετάμε» κατέληξε.
Νωρίτερα πάντως, ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε δηλώσει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί πετυχαίνουν τον σκοπό τους, διαψεύδοντας τα όσα είπε ο ίδιος ο χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, περί πλήρους αποτυχίας της συμμαχικής επιχείρησης.http://armynews.gr/?p=27655