Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Συμπαρασταθείτε τους αγωνιστές που από την Τουρκία ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Οι λαοί της Τουρκίας συνεχίζουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται εναντία στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Η κυβέρνηση του Σαμαρά με τις συμφωνίες που συνάπτει με τον Ταγίπ Ερντογάν ασκεί διώξεις ενάντια στους αγωνιστές του Λαίκου Μετώπου δυναμώνοντας έτσι το χέρι του φασισμού της Τουρκίας. Ο  Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επιτίθεται στους αγωνιστές του Λαίκου Μετώπου παντού σε ολο τον κόσμο. Μετα από συνεργασίες αυτές προφυλακίστηκαν 13 αγωνιστές και προσφυγές στην Ελλάδα. 
Μέσα σε ένα μηνά θα ξεκινήσει η δική για την υπόθεση Xίου. Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης 9 αγωνιστές από την Τουρκιά βρίσκονται στις Ελληνικές φυλακές.
Στις 30 Ιουλίου του 2013 έχουν συλληφθεί 2 αγωνιστές ο Hasan Biber και ο Mehmet Yayla  σε φουσκωτό στη Χίο.   Στο κέντρο  της  Χίου  συνελαμβανουν και έναν άλλο πρόσφυγα και τον συνδέουν στην υπόθεση αυτή..

Ο στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν ολους τους προσφυγές
Την ίδια μέρα γίνεται εισβολή στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης  και συλλαμβάνεται ο  Erdoğan Çakır . Στα γραφεία και στα σπίτια των προσφυγών εδώ και τρία χρονιά γίνονται έφοδοι. Οι προσαγωγές και απειλές δεν έχουν σταματήσει καθόλου σε αυτό το διάστημα.
 Ο Ερντογάν Τσακίρ ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσει πολιτικό άσυλο καθώς στη Γαλλία όπου διέμενε τα τελευταία 30 χρόνια είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και μετά την έφεση που εκκρεμούσε θα μπορούσε η ποινή του να αυξηθεί στα 20 χρόνια.  Στην Γαλλία κατηγορειεται  για δραστηριότητες οι οποίες στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι όχι απλά νόμιμες αλλά δεδομένες για κάθε άνθρωπο που συμμετέχει στο κίνημα, δηλαδή για μοίρασμα προκηρύξεων, για διοργάνωση εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, εκδηλώσεων για την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας κλπ. Βγήκε απόφαση για να εκδοθεί στην Γαλλία αλλά  κρατιέται εδω για αυτήν την υπόθεση
Οι Αμερικανοί πράκτορές στις φυλακές Κορυδαλλού
Με άδεια και έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού ένας ανακριτής, ο μεταφραστής και δυο Αμερικανοί πράκτορες από την πρεσβεία, με απαίτηση να γίνει ανάκριση.
Αυτό το αίτημα, στηρίχτηκε στη συμφωνία ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ελλάδα που υπογράφτηκε το 2000, και εκφράστηκε ως νομική υποστήριξη από τις ελληνικές αρχές. Αυτή η σύμβαση μέχρι σήμερα  δεν είχε εφαρμοστεί στις περιπτώσεις των πολιτικών κρατούμενων και πολιτικών προσφύγων. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.
Οι αγωνιστές δε δέχτηκαν να βρεθούν ούτε καν στον ίδιο χώρο με τους Αμερικανούς πράκτορες.
Προφυλάκισαν έναν άλλο το Απρίλιου του 2014
Τον Απρίλιου του 2014 προφυλακίζεται ενας άλλος πρόσφυγας στην Κριτή. Ο οποίος ζούσε 15 χρόνια στο Ηράκλειο, έχει 4 παιδιά, τον συνέλαβαν και τον προφυλάκισαν με ασαφείς κατηγορίες και τον συνδέουν στην ιδία υπόθεση. Ο Mustafa Yilmaz είναι ένας πρόσφυγας που παλεύει να προσφέρει στα παιδιά του μία καλύτερη ζωή και είναι φίλος των αγωνιστών.  Με λίγα λόγια, όποιος στέκεται αλληλέγγυος συλλαμβάνεται.
Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται
Την Παρασκευή 27 Ιούνη, σε συνάντηση συλλογικοτήτων και γονέων των κρατούμενων με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τα κελιά τύπου Γ συνελήφθησαν  χωρίς να υπάρχει ουδεμία αιτία και αφορμή 3 μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, τα οποία βρίσκονταν εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης. Περίπου μετά από 2 ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι και η Φαντίκ Αντιγιαμάν  κρατήθηκε.. Το ίδιο βράδυ η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι όπου διέμενε και έκανε προσαγωγή 4 ατόμων. Τελικά κρατήθηκαν ο  Ερκάν Σερίφ Τουρούντς και η Χαρικά Κιζίλκαγια.
                Τα τρία μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης  πέρασαν από τον εφέτη ανακριτή Μυτιλήνης την Παρασκευή 4 Ιουλίου στο εφετείο της Λουκάρεως ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ είχαν προσέλθει αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης από φορείς, συνδικάτα  και συλλογικότητες ο ανακριτής δε δέχτηκε να εξετάσει κανέναν.
η κατηγορία :  στήριξη της οργάνωσης
Οι κατηγορίες που τους προσάπτουν είναι η στήριξη της οργάνωσης DHKP-C που θεωρείται «τρομοκρατική» από τους Αμερικάνους και την ΕΕ. Πρέπει να αναφερθεί ότι στην περίπτωσή τους θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το άρθρο 187 του τρομονόμου, σύμφωνα με το οποίο χωρίς αποδεικτικά στοιχεία μπορεί να καταδικαστεί κανείς όχι για  πράξεις  που έχει κάνει ή πού σκοπεύει να κάνει (και υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό) αλλά για πράξεις που θα μπορούσε να κάνει. Παράλληλα, προσπαθούν με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις να τους συνδέσουν με την υπόθεση της Χίου, όπου ανευρέθη φουσκωτό με όπλα. Η δίκη για όλες τις υποθέσεις που συνδέουν με τη Χίο είναι πιθανό να διεξαχθεί μες την  Δεκεμβρίου ή αρχές  Γενάρη.
Γενικότερα, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη δράση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Για παράδειγμα,  κατηγορούν τον Ερκάν ότι μάζευε χρήματα για τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους. Αυτομάτως, λοιπόν, οποιαδήποτε κίνηση συμπαράστασης, που μέχρι πριν λίγες μέρες εθεωρείτο αυτονόητα «νόμιμη», τώρα ποινικοποιείται. Έχει ενδιαφέρον ότι  όλες οι ερωτήσεις του ανακριτή στις 4 Ιούλη αφορούσαν τη δράση της επιτροπής αλληλεγγύης.
Όλες οι κατηγορίες αποτελούν μια σκευωρία ενάντια στον αγώνα των λαών της Τουρκίας αλλά και  ενάντια  στους τρεις αγωνιστές συγκεκριμένα που είναι γνωστοί στον ελληνικό λαό, σε οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα  για την κοινωνική δράση τους. Οι δράσεις τους είναι γνωστές  σε όλους,  γι αυτό όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές και τις στήριζαν. Έίναι χαρακτηριστικό ότι ο  Ερκάν τον τελευταίο καιρό είχε συναντηθεί με τον υπουργό δικαιοσύνης για να συζητήσουν σχετικά με τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων. Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν λίγες μέρες και οι 3 είχαν περάσει από το τμήμα αλλοδαπών και είχαν ανανεώσει τα χαρτιά τους χωρίς κανένα πρόβλημα. 
Οι προφυλακίσεις και οι έφοδοι στα σπίτια έγιναν για να ικανοποιήσουν το κράτος της Τουρκίας. Αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα των λαών της Τουρκίας.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ,  ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου