Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συρία, Αφγανιστάν, Ερυθραία προς Τουρκία, Γιούρα Αλοννήσου και στο κέντρο κράτησης στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Μια ζωντανή μαρτυρία για τους 52 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από Αλόννησο στο κέντρο κράτησης στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου:
Συρία, Αφγανιστάν, Ερυθραία προς Τουρκία και απο κει Γιούρα Αλοννήσου.
8.00μμ μεταφορά στο λιμάνι του Βόλου “με συμμετοχή  ισχυρών δυνάμεων αστυνομίας, λιμενικού, ειδικών δυνάμεων” *
 
9.30 μμ στις εγκαταστάσεις κέντρου κράτησης – φιλοξενίας μεταναστών βόλου
Αποβιβάζεται η πρώτη ομάδα μεταναστών συνοδεία αστυνομικών. Ακολουθούν τμηματικά οι επόμενες ομάδες μέχρι ο αριθμός να ολοκληρωθεί, 52 απο τους οποίους 22 γυναίκες, 20 άνδρες και 10 μικρά παιδιά.
Ανθρώπινα σώματα παγωμένα από ταλαιπωρία και αμηχανία, στοιχίζονται σε σειρά και με δειλά βήματα μπαίνουν στην αιθουσα του λυόμενου κτιρίου.  Τυλίγονται με χοντρά ρούχα, μαντήλες, σκουφιά, αφήνοντας μια λωρίδα προσώπου να αχνοφαίνεται στο σκοτάδι του εξωτερικού χώρου. Μάτια λάμπουν. Μάτια που διασταυρώνονται δειλά μαζί μας σε δευτερόλεπτα. Τόσο λίγο κι όμως τόσο πολύ για να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.
Εθελοντές της ομάδας διάσωσης μαγνησίας και  γιατροι του νοσοκομείου βόλου
έχουν ετοιμάσει την κεντρική αιθουσα του κτιρίου και φροντίζουν για την υποδοχή και την  εξέταση τους.
Κρεβάτια στη σειρά,  στρωμένα με τα απαραίτητα.
Παρουσιαζονται ελλείψεις σε κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, αναλώσιμα καθώς και  λειτουργικά – κατασκευαστικά προβλήματα του χώρου.
Το κέντρο έχει αφεθεί … στην καλή θέληση μόνο εθελοντών, αν και  επίσημα είναι στην εποπτεία του υπουργείου δικαιοσύνης – δημόσιας τάξης.
 
Η υποδοχή προσφέρει κι άλλα.. 
Επιτάσσει “πανοπλία” με γάντια, μάσκες, ποδιές και πρώτη εξακρίβωση στοιχείων…
 
Είναι μέρος της επιχείρησης “κοκκινο για έμπολα – ύποπτοι τζιχαντιστές “, όπως μεταφέρεται με υπερτιτλους απο τα ΜΜΕ για να συγκαλυφθεί το πραγματικό έγκλημα του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου αλλά και για να υποταχτεί ο ντόπιος πληθυσμός.
Το κεφάλαιο και το κράτος του, έχοντας χρεοκοπήσει, επιστρατεύουν τη βαρβαρότητα, πολέμους, ρατσισμό και φασισμό οδηγώντας ποτάμια ανθρώπων στον αποκλεισμό, την εξαθλίωση,  την προσφυγιά, τη μετανάστευση.
Έμπολα και τζιχαντ είναι τα νέα εργαλεία κοινωνικού ελέγχου των απόκληρων μεταναστών που σε απογνώση καταφεύγουν σε μια Ευρώπη φρούριο, όπου σήμερα ως υπερπροσφορά εμπορευμάτων σε εποχή κρίσης, απλά …….πλεονάζουν.
Γι αυτό, όπως γράφεται, επόμενος σταθμός τους θα ειναι η απέλαση ή ελευθερία με περιοριστικούς όρους! ( άραγε υπάρχει?) ή… μήπως εγκλεισμός σε κάποιο απο τα νέα κέντρα κράτησης – στρατοπεδα συγκέντρωσης και από κει  εκμηδένιση, εξόντωση;
Αυτό το σύστημα πρέπει να συντριβεί από όλη την εργατική τάξη και τα ταξικά αδέρφια μας από άκρη σε άκρη γης. 
Για να χτίσουμε μια κοινωνία  χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για την πανανθρώπινη κομμουνιστική κοινωνία.
Ε.Μ.
 
* από  εφημερ. ταχυδρόμος και θεσσαλία (12/11/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου