Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επεισόδια αυτή την ώρα στην πλατεία Εξαρχείων (συνεχής ενημέρωση) Αποπνικτική η ατμόσφαιρα και έξω από την αμερικανική πρεσβεία

ÅÏÑÔÁÓÌÏÓ 41çò ÅÐÅÔÅÉÏÕ ÔÏÕ ÐÏËÕÔÅ×ÍÅÉÏÕ
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

20:35 Πολλοί δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ «κυνηγούν» ομάδες νεαρών στην πλατεία Εξαρχείων. Η πλατεία έχει πνιγεί από χημικά, με κόσμο να βρίσκεται αποκλεισμένος στα γύρω μαγαζιά και κοινωνικούς χώρους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μπλοκ της Ροσινάντε δέχθηκε και δεύτερη επίθεση από την αστυνομία, που δεν το άφησε να φτάσει στα γραφεία της οργάνωσης. Πανικόβλητος ο κόσμος τρέχει να προφυλαχτεί, «εισβάλοντας» στις πολυκατοικίες

20.30 Επεισόδια και στα Εξάρχεια με δακρυγόντα και κρότου λάμψης στη οδό Στουρνάρη- Τα ΜΑΤ μπήκαν στην πλατεία  Εξαρχείων και επιχείρησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές που πήγαν εκεί μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο- Οδοφράγματα και συγκρούσεις- Πολλά άτομα εγκλωβίσθηκαν σε πολυκατοικίες της περιοχής.
21.00 Φωτογραφίες από την επίθεση των ΜΑΤ στη Βασ. Σοφάις (left.gr)
B2qdP-HCMAEnnjT.jpg-large
B2qfCFRCAAIvm3M.png-large
B2qfr4UCQAA1_2S.png-large
B2qhfk4CAAERzrp.png-large
B2qdP-HCMAEnnjT.jpg-large
20.15 Επεισόδια στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη
20.00 Πληροφορίες κάνουν λόγω για επτά τραυματίες  που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός
19:46 Κλούβα της αστυνομίας στην Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο, διμοιρίες των ΜΑΤ στις Σπ. Τρικούπη και Τοσίτσα, χαμηλά στη Σολωμού και ψηλά στην Μπενάκη.
19:45 Κλειστοί οι δρόμοι που οδηγούν στα Εξάρχεια από Αλεξάνδρας. «Περικυκλωμένη» η περιοχή από διμοιρίες ΜΑΤ
19.45 Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μιλάνε για τραυματίες  στην περιοχή του Χίλτον-Διαδηλωτές χτυπήθηκαν με γκλομπς στο κεφάλι
19.40 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ραδιοσταθμοί, επεισόδια και στην Πάτρα
19:36 Το μπλοκ του ΠΑΜΕ πέρασε από την αμερικανική πρεσβεία
19:30  Εστίες φωτιές ση Β. Σοφίας, χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Μικρής διαρκείας ένταση
img_20141117_192310
19: 23 To μπλοκ του ΚΚΕ στο ύψος του Χίλτον
19.20 Ανασύνταξη των διαδηλωτών οι οποίοι περνούν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία
img_20141117_190450
19:18 Μολότοφ στην οδό Τσόχα
19.15 Δακρυγόνα και  κρότου λάμψης και στον Πύργο των Αθηνών- Κυνηγητό ΜΑΤ και διαδηλωτών-Χτυπήθηκε και το μπλόκ των φοιτητικών συλλόγων-Απρόκλητη χαρακτηρίζεται η επίθεση των ΜΑΤ που έριξαν χημικά χωρίς συγκεκριμένο λόγο στους διαδηλωτές.
19:10 Κοντά στην Αλεξάνδρας νέες κρότου λάμψης και κυνηγητό από τα ΜΑΤ.
19:00 Πέρασαν ορισμένα από τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς την αμερικανική πρεσβεία και προχωρούν προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας
19:00 Κυνηγητό των ΜΑΤ με διαδηλωτές στη Βασιλίσσης Σοφίας, με την πορεία να έχει κοπεί στα δύο
18:55 Κρότου λάμψης και δακρυγόνα, στο ύψος του Χίλτον. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιθέτηκαν στο μπλόκ των αντιεξουσιαστών. Αποκόπηκε η πορεία. Δακρυγόνα και στην πορεία έξω από την πρεσβεία.
18:50 Τα μπλοκ που περνάνε από την αμερικάνικη πρεσβεία συνεχίζουν με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
18.30 Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας  έξω από την αμερικανική πρεσβεία
B2qCFMYIUAANNC2.jpg-large
18:15 Ξεπερνούν τους 30.000 οι διαδηλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις.
18:10 Στην αμερικάνικη πρεσβεία η κεφαλή της πορείας.
poreia-new-1
18:00 35 με 40 οι «προληπτικές» προσαγωγές έως τώρα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την αστυνομία
17:45 Στο ύψος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ο κύριος όγκος της πορείας. Στο Σύνταγμα το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, που «συνοδεύεται» από ισχυρή αστυνομική δύναμη
poreia-1
17:44 To μπλόκ του ΠΑΜΕ ανεβαίνει την οδό Πανεπιστημίου
17:25 Η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στο Πολεμικό Μουσείο, όπου πραγματοποιεί ολιγόλεπτη στάση. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί ακόμη και στον περίβολο του μουσείου
17:20  Η κεφαλή της πορείας έφθασε στο ύψος της διασταύρωσης της Βασιλίσσης Σοφίας με τη Ρηγίλλης.
17:00  Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας
B2pvVxKCQAAjWb7.jpg-large
16:40 Η  κεφαλή  της πορείας επί της Βασιλίσσης Σοφίας έξω από τη Βουλή – Ο κύριος όγκος απραμένεισ την οδό Σταδίου- Επιβεβαιώνεται και από επίσημες πηγές ότι η Αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές
B2ppd6CIQAA-PKZ.jpg-large
16:20 Η κεφαλή της πορείας  φθάνει στο Σύνταγμα
B2pl4tlIUAAq-XJ.jpg-large
16:05 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος με κλούβες, ώστε η πορεία να ανέβει την Γεωργίου Α” και όχι την Οθωνος
B2pp9NhIAAAl8Gx.jpg-large
16:00 Ξεκίνησε η πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος
16:00 Φοιτητικοί σύλλογοι μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία θα προσχωρήσουν μέχρι τη Σίνα για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομική
15:55 Η αιματοβαμένη σημαία του Πολυτεχνείου στην αμερικανική πρεσβεία
15:50 Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στα χέρια της ΠΑΣΠ συνοδεία των… ΜΑΤ
15:35 Αναφορές στα social media κάνουν λόγο για 20 προσαχθέντες που οδηγούνται στη ΓΑΔΑ, πληθαίνει ο κόσμος στην Κλαυθμώνος
15:00 Συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Κλαυθμώνος για την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
14.20 Κλειστή η οδός Σταδίου από το ύψος της Πεσμαζόγλου
14:00 Εκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηπους
13:40: Ηρεμία επικρατεί στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Το ΚΚΕ έχει κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στα Χαυτεία. Έντονη παρουσία αστυνομικών σε αρκετά σημεία.
Εκτεταμένοι «προληπτικοί» έλεγχοι σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Ρεπόρτερ καταγγέλλει ότι στη διαδρομή Ομόνοια-Κοραή υποβλήθηκε σε 3 (!) διαδοχικούς ελέγχους. Έλεγχο ακόμα και σε ηλικιωμένους αναφέρει το «Κόκκινο».
B2pR7G5IEAAp_lG.jpg-large
Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν  στις 13.00 το μεσημέρι. Νωρίτερα,  πραγματοποιήθηκε κατάθεση  στεφάνων από φορείς, κόμματα και περιφέρεια Αττικής. Κλειστοί από τις 14:00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Στις 12:00 κλείνει το «Πανεπιστήμιο».
Πλήθος κόσμου έχει επισκεφθεί τον χώρο του Πολυτεχνείου από το Σάββατο που άνοιξαν οι πύλες για να αφήσει ένα λουλούδι, να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς του 1973.
Με την ενέργεια τεταμένη μετά το λοκ- άουτ των Πανεπιστημίων από τις πρυτανικές αρχές,και τη  βίαιη καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων τις προηγούμενες μέρες από τα ΜΑΤ,   αλλά και 7.000 αστυνομικούς στο πόδι, θα πραγματοποιηθεί η πορεία.
Υπό αστυνομικό κλοιό τελούν ήδη η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ ισχυρά μέτρα ασφαλείας υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Αθήνας, όπως στην Αμερικανική πρεσβεία, το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Ο τοπος προσυγκέντρωσης είναι η πλατεία Κλαυθμώνος, και τα καλέσματα ξεκινούν από τις 2 το μεσημέρι για τις αναρχικές/αντιεξουσιαστικές ομάδες και συλλογικότητες,  και φτάνουν μέχρι τις 3 που καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόσβαση στις προσυγκεντρώσεις και στην πλατεία Κλαυθμώνος θα γίνεται από τον σταθμό της Ομόνοιας (Μετρό και Ηλεκτρικός) ή από το Μοναστηράκι (μπλε γραμμή του Μετρό και Ηλεκτρικός).
Υπό αστυνομικό κλοιό τελούν ήδη η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας σε άλλα σημεία της Αθήνας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ σήμερα Δευτέρα θα κλείσουν οι δρόμοι στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους αυτών.
http://www.hitandrun.gr/korifononte-ekdilosis-mnimis-gia-politechnio-tin-simerini-poria-sinechis-enimerosi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου