Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12/2014 ΣΤΙΣ 7.00 Π.Μ.

Μα τι γίνεται τέλος πάντων στην Σχολή Ευελπίδων;
Πως και με ποιες μεθόδους εκπαιδεύονται οι νέοι των Ενόπλων Δυνάμεων..
Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  αμφισβητεί το κλίμα συγκάλυψης και τα στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσους διαφυλάττουν το «Γόητρο του Στρατού», πλήττοντας όμως την Αλήθεια και τα δικαιώματα μας.
Γιατί όσοι μιλούν για Μηδενική Ανοχή και πρεσβεύουν το αντιδραστικό σλόγκαν «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ουσιαστικά θέλουν να διατηρηθούν στην εξουσία και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, με κάθε μέσο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ενώ συχνά τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης  αναφέρονται στα ζητήματα βιασμών και γενικότερα σεξουαλικής παρενόχλησης στους ξένους στρατούς, η ανάδειξη του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί ταμπού για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Πολύ περισσότερο τώρα που η κυβέρνηση σηκώνει τις σημαίες του εθνικισμού και μιλιταρισμού στο πλαίσιο της εκστρατείας «εθνικής συμφιλίωσης». Που απαιτεί Στράτευση της νεολαίας, ανδρών και γυναικών, στα 18 τους χρόνια. Υλοποιώντας παράλληλα και μια απαίτηση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που εξάλλου δεν τους χωρίζουν και πολλά!
Και όμως υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που αποκαλύπτουν τον σκοτεινό κόσμο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρομερά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έρευνα του Γιώργου Καφφέ, Κοινωνιολόγου που κατέχει μόνιμη θέση ΔΕΠ στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με γνωστικό αντικείμενο την Στρατιωτική Κοινωνιολογία.
Η έρευνα του σχετικά με «τις γυναίκες στον στρατό» πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2011 σε σπουδάστριες της Σχολής, παρουσιάστηκε ως εισήγηση το Δεκέμβριο του 2012 σε Ημερίδα που διεξήχθη στην Σχολή Ευελπίδων και συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ».
Εκεί καταγράφονται τα εξής:
Ø  μια στις τρεις σπουδάστριες της 4ης Τάξης, δηλαδή το 33,3% δηλώνει ότι ένοιωσε ότι παρενοχλήθηκε κάποια στιγμή στα τριάμισι περίπου χρόνια της ενδοστρατιωτικής ζωής της σχολής από άνδρα. Το 80% αυτών των περιπτώσεων δήλωσαν να έχουν μοιραστεί την συγκεκριμένη εμπειρία με κάποιο δικό τους πρόσωπο, ενώ το 20% έχει αποφύγει τελείως έστω και να το αναφέρει.
Το ζήτημα όμως αποκτά άλλες διαστάσεις καθώς δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η δύναμη των Τελειοφοίτων σπουδαστριών είναι μικρότερη των εισακτέων καθώς ένα σημαντικό ποσοστό έχει αποχωρήσει λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Σχολή, ενώ είναι δεδομένο ότι σαφώς υπάρχει ένα ποσοστό σπουδαστριών που δεν έχουν αποκαλύψει το τι βίωσαν.
Επίσης, πουθενά στις ανακοινώσεις του ερευνητή δεν αναφέρεται το πόσο σοβαρά έλαβε υπόψη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αυτά τα σοκαριστικά ευρήματα, ποια μέτρα έλαβε η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων! 
Το γιατί η έρευνα δεν είδε τα φώτα της δημοσιότητας γίνεται αντιληπτό από την παρουσίαση των παρακάτω αποτελεσμάτων της:
Ø  Όπως επισημαίνεται και από τον ίδιο τον ερευνητή ως το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας, οι σχεδόν μισές ερωτηθείσες  4ετείς, το 40% δηλαδή, απάντησαν ότι μετάνιωσαν για την επιλογή τους να εισέλθουν  στη σχολή!
Ø  Στις σπουδάστριες του Γ’ Έτους καταγράφεται ένα ποσοστό 13,2% που απαντά ότι η πίεση που ασκείται στην Σχολή ήταν ο λόγος «να ξεκινήσει το κάπνισμα και να πίνει περισσότερο». Συνυπολογίστε και το δημοσίευμα της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» που τόνιζε τις καταγγελίες εφέδρων γιατρών για την χρήση αναβολικών από σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στο σκληρό πρόγραμμα της Σχολής και στο βίαιο ανταγωνισμό μεταξύ τους, που εν πολλοίς προδιαγράφει την πορεία της καριέρας τους.    
Ø  Ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτύπωμα της έρευνας είναι το αποτέλεσμα της ερώτησης για το αν θα συμβούλευαν κάποια αδερφή ή φίλη να εισαχθεί στην ΣΣΕ, όπου το 66,6% των σπουδαστριών του Β’ Έτους δηλώνει και μάλιστα με έμφαση, ότι θα την απέτρεπε από αυτή την επιλογή.
Οι αποκαλύψεις για την Σχολή Ευελπίδων είναι πολύ σημαντικές και κατά τη γνώμη μας απηχούν μέρος και όχι του συνόλου της πραγματικότητας, καθώς πρέπει να συνυπολογιστεί το ποσοστό των σπουδαστών που απογοητευμένοι και αηδιασμένοι με τα όσα βιώνουν, αποχωρούν.
Επίσης, αν αυτά συμβαίνουν μεταξύ των μελλοντικών αξιωματικών και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, φανταστείτε τι γίνεται μεταξύ των υπαξιωματικών και των ΕΠ.ΟΠ. Τμήματα της νεολαίας που προέρχονται από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Στρατολογημένοι από τις ατελείωτες ουρές της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης. Που τους έταξαν καριέρα και τους έκαναν χαμάληδες.
Ίσως οι μελέτες του Υγειονομικού για τη χρήση ναρκωτικών και το φαινόμενο του αλκοολισμού στον Στρατό –ιδιαίτερα μεταξύ των χαμηλόβαθμων- και η πρόσβαση στα αρχεία της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης να έδιναν μια εικόνα των απογοητεύσεων που σπέρνει η χακί καθημερινότητα. Η
Η συνείδηση ότι είσαι μισθοφόρος και αναλώσιμος, ότι εξαρτάσαι από τον κάθε διοικητή, τον κάθε ανώτερο στρατιωτικό και Απόστρατο, το βουλευτή και κυβερνητικό στέλεχος, για να κάνεις το οτιδήποτε.
Όμως αυτά είναι τα καλά κρυμμένα μυστικά του Στρατού.
Βλέπεις η ανάδειξη της Αλήθειας θα παράσερνε ως άνεμος τις μελέτες των Επιτελείων για Στράτευση στα 18 Ανδρών-Γυναικών και τις προσλήψεις νέων Μισθοφόρων.
Μετατρέποντας τα σε παλιόχαρτα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου