Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η Μακεδονία είναι ελληνική


Ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε σε μια τηλεοπτική εκπομπή το εξής: «Ήρθε φίλος από τη βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: “Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την ελληνική πάνω από τη Λαμία’». Επειδή διαβάζω διάφορα υβριστικά σε βάρος του Σταμάτη Κραουνάκη -και επειδή η ανθρωποφαγία έχει μπει στις παραδόσεις του λαού μας-, θέλω να γράψω κάτι: Η χώρα που σήμερα ονομάζεται Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Διάφοροι λαοί, με διαφορετικές θρησκείες, ζούσαν μαζί και ανακατεμένοι επί αιώνες. Δεν ήταν μόνο οι Έλληνες κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Ήταν και άλλοι λαοί.
Αντίθετα με αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες, στη Μακεδονία, πριν από την προσάρτησή της στην Ελλάδα, οι Έλληνες δεν ήταν πλειοψηφία.
Αν δεν με πιστεύετε, ορίστε τα στοιχεία από το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το οποίο μάλλον δεν είναι ανθελληνικό:
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τις παραμονές της Απελευθέρωσης ο πληθυσμός της Μακεδονίας προσέγγιζε το 1.205.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι Ελληνόφωνοι ανέρχονταν μόλις σε 370.000 (ποσοστό 31%), οι Σλαβόφωνοι σε 260.000 (Πατριαρχικοί και Εξαρχικοί) (21,5%), οι Μουσουλμάνοι σε 475.000 άτομα (39,5%), ενώ οι Εβραίοι και οι λοιποί σε 98.000 (ποσοστό 8%). Ο εθνολογικός κατακερματισμός καθώς και η πανθομολογούμενη αριθμητική υστέρηση των Ελληνοφώνων κατοίκων της Μακεδονίας, σε συνάρτηση με το διαρκές κλίμα πολεμικής αβεβαιότητας, αποτελούσαν αναμφίβολα σημαντικούς πονοκεφάλους για την ελληνική διοίκηση.»

Σύμφωνα με άλλους, οι οι Ελληνόφωνοι ήταν ακόμα λιγότεροι. Τα στοιχεία για εκείνη την εποχή είναι κάπως συγκεχυμένα και αυτό είναι απόλυτα λογικό.

Η μητέρα μου γεννήθηκε στη Μακεδονία. Βέβαια, οι γονείς της γεννήθηκαν στον Πόντο και πήγαν πρόσφυγες στη Μακεδονία, για να γλιτώσουν από το μαχαίρι των Νεότουρκων του Κεμάλ.

Η σύνθεση του πληθυσμού στη σημερινή Μακεδονία είναι το αποτέλεσμα των Βαλκανικών Πολέμων και της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, με τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη Μακεδονία.

Ήταν άλλη η σύνθεση του πληθυσμού στη Μακεδονία πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 και άλλη μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Και φυσικά, η Μακεδονία άνθισε εξαιτίας των προσφύγων από τις χαμένες πατρίδες.

Ας μάθουμε κάποτε την πραγματική Ιστορία της χώρας μας, χωρίς υστερίες και χωρίς φοβίες.

Έτσι για αλλαγή.

http://pitsirikos.net/2014/12/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου