Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ισλαμιστές - νίκες στην Συρία με τουρκική υποστήριξη ;


Image
Δύο σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν σήμερα οι δυνάμεις της ισλαμιστικής, τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νούσρα, η οποία αποτελεί το χαϊδεμένο παιδί της Τουρκίας, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, κατά των πιστών στον Σύριο πρόεδρο Άσαντ δυνάμεων. 

Οι μαχητές της αλ Νούσρα, συνεργαζόμενοι με τη μητρική οργάνωση αλ Κάιντα, κατάφεραν να κυριεύσουν δύο σημαντικές βάσεις του Συριακού στρατού, στην επαρχία Ιντλίμπ, στα σύνορα με την Τουρκία, γεγονός που σε κάποιους καχύποπτους, θα μπορούσε να λέει πολλά. 

Οι ισλαμιστές κυρίευσαν, κατ' αρχήν, τη βάση του αλ Ντείφ και λίγο αργότερα τη βάση του Χαμιντίγιε. Στην περιοχή του Ιντλίμπ η Τουρκία επιθυμεί τη δημιουργία “ζώνης ασφαλείας” και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αμφότερες εκτεινόμενες μέχρι το Χαλέπι. 
Η ήττα των συριακών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, αυτή ακριβώς τη στιγμή που η Τουρκία πιέζει εκ νέου τις ΗΠΑ, να υιοθετήσουν τις θέσεις της στο συριακό, μάλλον δεν πρέπει να είναι και τόσο τυχαία. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις, πολλάκις, σοβαρά αμερικανικά Think Tanks, έχουν κατηγορήσει ανοικτά την Άγκυρα για τις στενές σχέσεις της με το Μέτωπο αλ Νούσρα. 

Πηγή : hurriyetdalilynews.com

Μετάφραση-επιμέλεια : On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου